Cena soje, rod 2021 god.

nisam ni ja prodao,kod nas 75 din sa pdv,pa nisam hteo,nesto mi obecano na 78 din jos prosle nedelje,al nikako da prime..verovatno nista

kakva je cijena soje? vidim u americi da je solidno otišla gore dok su žito i kukuruz u padu bili.

Sto se tice soje i nece setva biti na prolece mnogo skuplja.
Djubrivo ne koristim, soja u monokulturi i nakon kukuruza koji je bio solidno djubren a tesko da se zemlja iscedila nakon loseg prinosa kukuruza. Herbicidi kupljeni za sve kulture pre 2 meseca. Seme moje. Arenda ista.
Jedino nafta nesto skuplja.

Cim ponovo bude krenuo da kuka, svaki put treba da ga citiramo i da mu ovaj link paste-ujemo. Moderatori ce razumeti.

Samo cete sebe ismevati ,ja coveku verujem u prinos a opet je mogla biti susa.Ako ima neku dobru zemlju,plus gde ima rose jutarnje ,moze ona izvuci prinos.Ja sam kukuruza vrsio 800kg do oko 6000kg/ha ,ovaj veci prinos u deo atara gde je bila soja ,a soja je izvukla 3.6t/ha.Da sam sejao soju na zemlji koja nije za nju ,ne bih imao nista,jer je bilo takvih parcela,tj prolazio sam pored njih.Soju ne mozete sejati gde pozelite,malo je zemlje koja joj odgovara,vidim zbog cene djubriva mnogi spominju povecanje povrsina pod sojom,nadam se da znate sta radite,bolje posejte suncokret ako niste pre imali soje na tim parcelama i ne znate sta da ocekujete,jer lako moze biti da od soje ne bude nista i propala vam godina,a suncokret ce uvek neki prinos dati,visestruko je sigurniji u susi od soje.

U Brazilu upravo pocela zetva soje . Ranije je bio najavljen rekordan rod od 144mil tona , ali je kasnije smanjen na 133mil t zbog suse u nekim regionima. Prosle sezone su imali 137milt.
Prvi prinosi su nizi jer je prije stigla u susom pogodjenom regiji i krecu se od 5 do 16 vreca nekih po ha sta god to znacilo ?
U ovoj zetvi imaju 40.5 miliona hektara

Ali vi mislite da je on imao dovoljno padavina ,ja kazem da verujem da je imao susu,tj ostale kulture su mu podbacile kao kod mene a soja je prosla dobro jer ima dobru zemlju za nju.To je moguce.
Sad ako je na svim usevima prosao solidno ,to je vec druga prica i onda ok,iskukao je kisu xd...
Ja sam kukuruza imao od 700-800kg/ha do 6t/ha,a soje sam izvukao 3.6t/ha.Suncokret nista posebno,tj ne bas tako dobro uopste,jedino psenica i soja su bile dobre prosle godine,kod mene.Mislim da sam kod suncokreta zeznuo hibride,imao sam neke kasne ,i spram ranijih hibrida ti su jako podbacili,verovatno one nenormalno velike temperature su ga sjeb...

Nazad
Vrh