Cena soje, rod 2021 god.

Колико се сад може добити за Соју нпр 2-3 тоне ако хоће неко да купи?
Za prethodnu nedelju je prosek bio 73,5+pdv pa ti sad gledaj. Rinfuz ili u džakovima? Da se ja pitam 85 din je trenutna cena za tu kolicinu kod mene.

Ja ne znam ni jednu firmu da gurne svojih 1.000.000-2.000.000eur da otkupi robu u žetvi pa da se posle kocka sa rastom ili padom cene. To je gore od samoubistva.
Slabe su vam te vase firme ili vas dobro farbaju… 10 kamiona soje je 200.000€ sta je milion € u toj prici? Kod nas neznam nikog ko manje od toga cuva, a bavi se otkupom …

Znam i ja gomilu firmi koje čuvaju robu ali je ta roba na lageru, nisu je kupili od proizvodjača.

све су то фиктивне посредничне фирме где су исти власници, нико ту не подлеже и гарантује својим капиталом ,наравно да је мало ту су у оптицају милиони и милиони еврова 😂

Poslednja izmena:
све су то фиктивне посредничне фирме где су исти власници, нико ту не подлеже и гарантује својим капиталом ,наравно да је мало ту су у оптицају милиони и милиони еврова
Ajd sad objasni ovo što si napisao. Čitam i ne razumem.

Pa nije mi jasno šta si prethodnim postom hteo da kažeš? Da ne treba ni sa jednom firmom raditi ili da se može sa svima raditi? Po tebi svaka firmi ima milione eura kojima kupuje robu u otkupu da bi posle njome trgovala na domaćem ili svetskom tržištu?

Кажем каква је генерално структура фирми код нас,углавном...Онај други део поста се односио на колегин диесел д-60 пост

Psenicu ko nije prodao licno mislim da se zezno ,a nema ga sta ni zaliti . Cijena bila istorijska , ako je neko kockao bio je i svjestan . Naravno , ako bude kako mislim da ce biti sto nemora

Matif je zarokao na 275 (bio je 313 do prije 3 tjedna) ameri danas pali 4 posto, mi ju rjesavamo svu sutra dobar dio je prodan prije 10,dana. Vama sretno, ako se Kina ukljuci u veliku kupovinu mozda dobijete 34 35 s pdvom inace ne vidim neki veliki rast cijene

E sad je pravi trenutak ako niste prodali do sad soju!
Jos za nekoliko zivota ova cena vise nece biti
65000 e vagon necete vise docekati!

6e827affefa270f3c78ce1faaa86e353.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh