Cena soje rod 2017

Pa Pet ako se nevaram ti si prodo po 49 i posle toga je jako brzo otisla na 60,a imo si lepu kolicinu,nisu je oni podigli ,ni zbog uvoza[sto nisu uvezli],nit sto su dobrodusni,nego zato sto je vec nije bilo.

Tu nema logike piso sam i ranije, niti ponude niti potraznje, kad im cefne ako im se pruza dobra prilika za uvoz uvoze i eto ti belaja! A sve to da bi oni mogli izvoziti za dobru svotu novca nasu soju koja nije Gmo.
Nije dobar rod bio ni 2015 pa skoro da nije mrdnula od 40 din cele 2016 ali zato se pricalo da su uvozili sacmu.

Ja tebe Peet uopšte ne razumem. Zar misliš da trgovci vole tebe i mene i nasu soju pa ce da se utrkuju da nam sto vise plate makar radili i sa gubitkom. Nema tu ljubavi, cist interes. Postavi se ti u njihovu kozi, bili bio bolji?

Siguran sam da razumes, samo sto mozda ne zelis da cujes realnost koja lako moze da se desi i to ne po prvi put.
Mislim da sam jasno napisao o cemu se radi kod nas.:ppozdrav:

Svega ima kod nas ali u svakom slučaju mislim da je bolje skladištiti kod sebe ako se može.Prošle godine je cena bila od 35-38 u žetvi a pogledajte pre mesec dana.Soja nije rodila i neće je biti koliko se oni nadaju.Znam i da se sačma prebacuje iz Republike Srpske i da je tamo 52din sada,moj burazer kupio.Ja moju neću sigurno prodavati sada a rod ćemo videti kakav će biti,doduše zato sam i ostavio 7-8 tona od prošle godine(nisam prodao).Jedan veliki otkupljivač u Sr.Mitrovici ne naplaćuje lager ako se preda preko 10 vagona na čuvanje,tako da bi trebalo razmišljati da se više manjih udruže i predaju zajedno(ako već moraju prodati u žetvi)

Ne trebas biti uveren jer zivis u takvoj drzavi gde nije apsolutno nista jasno i cisto vec iskljucivo kako oni zele!
Sta ces reci kad budu uvozili par kontigenta sacme da pomire neke potrebe i nece nista biti od ocekivane vece cene?!
Naprotiv. U ovoj drzavi je na zalost sve potpuno jasno,ali je jasno i da nam vecitim kukanjem i samosazaljenjem moze biti samo gore jer nam to nece pomoci da nam plate realnu cenu. Ja licno u zivotu volim nesto i da pokusam da uradim jer to je jedini nacin da saznas da li bi vredelo pogotovo kad u tom pokusaju nemas nekog velikog rizika(u ovom slucaju njima ta nasa soja treba nezavisno od sacme)tako da necu vise tupiti i zanositi se time jer ce ovo verovatno ostati najbanalniji primer na kojem ne mozemo da pokusamo da se slozimo vec samo ds blebecemo i jadujemo ispricana price po forumu koji bi stvarno mogao da nam bude od mnogo vece koristi(ogroman broj clanova plus puno njih koji prate sta se pise)

Svega ima kod nas ali u svakom slučaju mislim da je bolje skladištiti kod sebe ako se može.Prošle godine je cena bila od 35-38 u žetvi a pogledajte pre mesec dana.Soja nije rodila i neće je biti koliko se oni nadaju.Znam i da se sačma prebacuje iz Republike Srpske i da je tamo 52din sada,moj burazer kupio.Ja moju neću sigurno prodavati sada a rod ćemo videti kakav će biti,doduše zato sam i ostavio 7-8 tona od prošle godine(nisam prodao).Jedan veliki otkupljivač u Sr.Mitrovici ne naplaćuje lager ako se preda preko 10 vagona na čuvanje,tako da bi trebalo razmišljati da se više manjih udruže i predaju zajedno(ako već moraju prodati u žetvi)

Ne naplaćuje lager ako se preda 10 vagona na čuvanje ??? :haha::haha: . Kad se ne ukidoh sa stolice . Zašto ne naplaćuje i zašto ne prima na čuvanje manje od 10 vagona ?? :haha:

Ne Momo,nisi razumeo.Prima on sve ali ko ima na lageru preko 10 vagona ne odbija mu se lager.Ko ima manje ide lager posle novembra,1% mesečno.

Prvvi put danas na berzi je zabeleženo trgovanje sa robom soje rod 2017. po ceni od 50 dinara plus pdv.

Akontna cena u odzacima 45 dinara, najverovatnije stavljam na lager. Neću da prodam ništa.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

29.08.%20CENE%20ZITARICA.JPG

Kod nas nema konačne, akont je od 40 do 45. Uglavnom rod ce biti za najmanje 50% manji od nekog normalnog prosečnog. Ovako lose soja nije nikad rodila do sad.

Nazad
Vrh