Cena soje rod 2017

Bogami ima da se usmudi zmaj 142,ja sam wendy zalivao 3 puta,tambor 2 puta i rubin jednom... Ocekujem 2t po kj...

Da se ne ponavljam - soje NEMA.To svi vidimo i znamo.Zato svi koji mogu da skladište kod sebe,neka to i urade.Oni koji ne mogu, neka predaju najbližem silosu i ispod 70 da se ne prodaje.Ni sa tom cenom nema zarade ,a kamoli sa nižom.A ko kaže da ima na ino-berzi,neka poruči,ravan mu Banat a i Bačka,Srem i Mačva već nisu toliko.Samo tako možemo nešto postići.Malinari se nisu mdobro organizovali i zato su tako i prošli.Pamet u glavu.Ako smo se mogli dogovoriti kod nabavke semena kukuruza i prvi put u istoriji postali jedno ozbiljno udruženje,zašto to ne bi mogli i sada.Naš kravavi rad i muka su u pitanju. Prvi put ću svu soju moći smestiti u jedan špediter,pa u ambar,neka čeka.Neka vidi pokojni prandeda Živorad zašto je pravio ambar,da ne stoji godinama prazan.Da ga unuk,sa 60godina, bar jednom iskoristi u životu.::svaka cast::

Zle oci prate ovaj forum ( to mu jedina mana ) pa nesmem napisati JAVNO ko i kako ce da plati vise od tih vasih 40 din. Al Zivil bili pa videli pogotovu ovi pojedinci koji prate neke glupe portale pa neki glupi beogradjanin napisao eto cena ce bude 40. e pa isti taj supak je napisao i da je ovogodisnji rod umanjen za 20-30%. Niko nije realno rekao da je katastrofa i da roda nema 70-80%!!! A sto se tice cena u J. Americi sta to vredi ovim nasim oni su davno nasu NO Gmo soju roda 2017 prodali a da vidim sta ce svabama da isporuce. Jedino cuclu i to dobru.

Pazite Schwaba, Austrijanac, Belgijanac, Danac, Francuz... nece da jede makar kakvu cokoladu, salamu i jos brdo proizvoda gde ide soja, ali NO GMO soja.
Jedan vrlo bitan podatak je da se i u USA povećavaju površine pod NO GMO sojom.

Zato ce svoju proizvodnju da premeste kod nas ,nisu oni mutavi a nasi ce i **greška da prodaju samo da vide pretpristupne fondove.Ne odnosi se samo na ovu vladu i prethodni su prodali sve sto je trebalo i nije trebalo.

40 din.:zli: ma treba ih sve pohapsiti,a pre toga dobro izmaltretirati,i ovako i onako...
Pa kako sami sebe da hapse. Ako im predamo na lager opet cemo izgubiti jer su robu vec uzeli prodali i nece nam do sledece jeseni podici a i sto bi. Jedina nada da nam plate realnu cenu je da im ne damo fizicki robu vec u kucne lagere sve sto mozemo onda ce morati platiti a dok to ne bude nemamo se cemu nadati pogotovo ne njihovoj samilosti zbog suse

Danas cuo, nije provereno, da otkupljivaci, bukvalno, idu kod ljudi koji imaju posejanu soju. nude 60 din/kg da njma predaju.Ali, dzaba im, soje NEMA.

Mislim da ni sami otkupljivači,a ni pojedini paori, još nisu svesni koliko je malo soje rodilo,sem pojedinih manjih delova gde je palo više kiše u julu.Postaju polako svesni toga i kad krene puna žetva za desetak dana,biće nuđenja ali džabe.Niti oni mogu platiti 100 dinara kilogram, niti mi možemo navršiti 3-4 tone sa hektara.Prava je stvar,ko može,ostavoti kući na lager na mesec-dva dana,pa onda predati-prodati.

Kanda se ovde kuka unapred,kise nikad vise,nikad manje,mala cena
Nekima ce da bude bolje a kukaju unapred

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

5 slepera soje je juce uvezeno iz Italije u Backu Palanku, a u drugom smeru je otišao kukuruz. Radi se o firmi koja proizvodi stocnu hranu, izmedju ostalog. Znam da dosta soje otkupe godišnje.

Uvoze je svake godine povremeno,ove ,tj sledece ce je uvoziti stalno,smesne su kolicine sa nasih njiva ove godine,to znaju i oni,pa se na vreme snabdevaju.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh