• U toku je akcija za naručivanje radnih pantalona koje će imati logo poljoinfo foruma. Akcija traje do do 24.maja 2020. Za dodatne informacije pogledajte sledeći LINK.

Cena soje rod 2017

paorpaor

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2009
Poruka
11.444
Lokacija
Tovarisevo
Ovde je rec o Julu mesecu, ne Maju.
Ne znam kako si dosao do zakljucka da se plasim kasne setve. Sejali smo u maju i ha haj.
Radi se o ceni koja se ocito "oporavila" i vratila na onih standardnih 300-320 evra. Koliko treba da bude soje da isplati zakup od 700 evra. Do duse ove i sledece godine ce covek imati dve zetve, ali sta dalje iducih godina.
Cujem da se i kod nas nudi na zeleno 37-38 din.
 

Peet

Član
Učlanjen(a)
11 Apr 2010
Poruka
8.214
Lokacija
Lokve - Simiai - Juzni Banat
Opipavaju puls, iz godine u godinu ko magarcu na ledjima, toliko teteta stavljaju i zadaju da taman u kilo ne poklekne i ne pada.
A sve dok ne padne nada postoji da ce stici od tacke A do tacke B.
 

Rajko75

Član
Učlanjen(a)
9 Jan 2011
Poruka
396
Lokacija
Novi Sad
Da kazem samo da sam jedan od onih koji je neslavno prosao sa cuvanjem soje ove godine(prodao po 39) i ovako javno koliko je moguce pljujem i gadim se ove trenutne vlasti koja je prosle godine dozvolila pojedinima uvoz soje iz Hrvatske(neko ce reci bila je 52din u vrsidbi ali uz proslogodisnje prinose malo ko je bio na nuli po toj ceni a ne zaradio nesto i naplatio svoj rad).
Drugim recima kad god ima sanse da nesto zaradimo tu su oni da nas sprece i otmu na sve moguce nacine,o ceni dizela,skoro ukinutim subvencijama(one za povlascene ne racunam) i astronomskim porezima na imovinu da i ne govorim i uporedjujem sa okolnim drzavama.Toliko o drzavnoj podrsci poljoprivredi a da ne pominjem ciji brat obradjuje dzabe pola drzavne zemlje u vojvodini. Gadim se svake prethodne a ove vlasti najvise ovi grobari zajedno sa Kosticem ce nas sahraniti,jezivo zvuci ali do sledeceg rata im to niko ne moze oduzeti
 
Poslednja izmena:
Vrh