Cena soje rod 2017

paorpaor

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2009
Poruka
11.062
Lokacija
Tovarisevo
Ovde je rec o Julu mesecu, ne Maju.
Ne znam kako si dosao do zakljucka da se plasim kasne setve. Sejali smo u maju i ha haj.
Radi se o ceni koja se ocito "oporavila" i vratila na onih standardnih 300-320 evra. Koliko treba da bude soje da isplati zakup od 700 evra. Do duse ove i sledece godine ce covek imati dve zetve, ali sta dalje iducih godina.
Cujem da se i kod nas nudi na zeleno 37-38 din.
 

Peet

Član
Učlanjen(a)
11 Apr 2010
Poruka
7.773
Lokacija
Lokve - Simiai - Juzni Banat
Opipavaju puls, iz godine u godinu ko magarcu na ledjima, toliko teteta stavljaju i zadaju da taman u kilo ne poklekne i ne pada.
A sve dok ne padne nada postoji da ce stici od tacke A do tacke B.
 

Rajko75

Član
Učlanjen(a)
9 Jan 2011
Poruka
393
Lokacija
Novi Sad
Da kazem samo da sam jedan od onih koji je neslavno prosao sa cuvanjem soje ove godine(prodao po 39) i ovako javno koliko je moguce pljujem i gadim se ove trenutne vlasti koja je prosle godine dozvolila pojedinima uvoz soje iz Hrvatske(neko ce reci bila je 52din u vrsidbi ali uz proslogodisnje prinose malo ko je bio na nuli po toj ceni a ne zaradio nesto i naplatio svoj rad).
Drugim recima kad god ima sanse da nesto zaradimo tu su oni da nas sprece i otmu na sve moguce nacine,o ceni dizela,skoro ukinutim subvencijama(one za povlascene ne racunam) i astronomskim porezima na imovinu da i ne govorim i uporedjujem sa okolnim drzavama.Toliko o drzavnoj podrsci poljoprivredi a da ne pominjem ciji brat obradjuje dzabe pola drzavne zemlje u vojvodini. Gadim se svake prethodne a ove vlasti najvise ovi grobari zajedno sa Kosticem ce nas sahraniti,jezivo zvuci ali do sledeceg rata im to niko ne moze oduzeti
 
Poslednja izmena:
Vrh