Cena soje rod 2017

Bimal Brčko postavio cijenu 685km/t . Mislim da je baš malo . Čuo sam se sa njima , kažem u Srbiji cijena dosta veća , oni kažu šta imamo sa Srbijom , kupujemo u Hr , tako nas izadje . Medjutim to je sa njihove strane , ali i mi možemo onda voziti u Srbiju , isplati se.

U Hr ne nude ni toliko tj jos nema sluzbene cijene. Oko 600 KM/t je najavljeno al mislim da ce to morat ic gore.

Bimal Brčko postavio cijenu 685km/t . Mislim da je baš malo . Čuo sam se sa njima , kažem u Srbiji cijena dosta veća , oni kažu šta imamo sa Srbijom , kupujemo u Hr , tako nas izadje . Medjutim to je sa njihove strane , ali i mi možemo onda voziti u Srbiju , isplati se.
Koliko je to u dinarima ili evrima?
Drugo, zar bi vam dozvolili da vozite preko granice soju i prodati je kod nas?
Ne verujem da bi nama dozvolili da prevozimo suncokret ili bilo sta kod vas!

Svi mi znamo prijatelju da se izvozi gde ONI hoce a mi samo kod njih i to sto pre.Mislim da kao PG ne mozemo nigde da izvozimo,ili mozda ako pribavimo dva brda papira.

Odoste vi daleko od zadate teme,a to je cena soje i da li će ista biti stimulativna da se iduće godine ponovo neko kocka sa setvom ove kulture koja je mnoge upropastila i zavila u crno?

Možda Momo,ali u mom slučaju je tako,mada me nije zavila u crno jer mi to nije osnovna delatnost ali se trudim da imam vrhunski prinos uz maksimalno ulaganje.Prošle godine sam imao 51 metar, a ove 12metara po ha.Jel to nije zavijanje u crno? Mada,kako čujem i vidim,mnogi su imali prošle godine 120 metara kukuruza a ove 30 po ha,pa mu to dođe skoro isto.

Bojim se da se nece mnogo usreciti ni oni kojima je nesto i rodilo ove godine sve je dzabe kad nas jebu nasi politicari i monopolisti stite nas i unapredjuju Srpsku poljoprivredu sa neprekidnim uvozom Hrvatske soje samo napred Srbi. Gde je sad ministar poljoprivrede da obrazlozi.

Nazad
Vrh