Cena soje rod 2017

Evo sad slušam Ministra u jutarnjem dnevniku ...kaže šta oće seljaci prošla godina je bila dobra pa niko nije višak uplatio u budžet:haha:,soja je manje rodila,kukuruza ima i za izvoZ kao i svega ostalog voće,povrće itd.Zamisli ti taj cinizam i ponižavanje...kaže što niste osigurali useve i napravili navodnjavanje ovo pišem kako je rekao između redova,govnar mali...Mere su spremne sve u roku itd itd ko da ga je neko navijo ko igračku pa samo kenja....

evo sad slušam ministra u jutarnjem dnevniku ...kaže šta oće seljaci prošla godina je bila dobra pa niko nije višak uplatio u budžet:haha:,soja je manje rodila,kukuruza ima i za izvoz kao i svega ostalog voće,povrće itd.zamisli ti taj cinizam i ponižavanje...kaže što niste osigurali useve i napravili navodnjavanje ovo pišem kako je rekao između redova,govnar mali...mere su spremne sve u roku itd itd ko da ga je neko navijo ko igračku pa samo kenja....
pa on i njegov dzep sigurno nece osetiti susu jer mu mi od naseg rada i novca obezbedjujemo platu i takvim izjavama nam vraca sram ga bilo

Ko nam je kriv što ćutimo. Evropski farmeri bi već bili ispred zgrade vlade da imaju ovakve cene na ovakve subvencije.

Koji je to buzdovan od čoveka.Kako nismo uplatili višak u budžet kada su nam poslali rešenja za uplatu naknade za odvodnjavanje zbirno za 2015 i 2016!Sram ga bilo!

Ili da mu saspem u lice da on da od svoje plate u budzet i ovako mu je velika , kakve sve gluposti mozes cuti od nasih tkz politicara

Neka priča šta hoće...da se razmemo cenu soje diktira Viktorija kakvo slobodno tržište kakvi bakrači sva soja proizvedena u Srbiji ide malte ne kod njih ajd 80%Oni tu soju isplate po ceni koju oni odrede ne tržište Min Poljoprivrede zdrav razum nego tetka Viktorija ona b0s odkupi soju i lepo izveze u EU po ko zna koliko puta većoj ceni,i naravno tamo u EU se ne zna da je tu soju proizveo Jovan,Marko,Petar Pavle nego Viktorija i tako mi seremo po medijima kako se sve kod nas transparentno itd itd a u stvari sve radi par ljudi u Srbiji.Naša lokalna zadruga nas je akontno isplatila po 40din i čeka Viktoriju koliko će nam još doplatiti o čemu mi pričamo sve je tako urađeno sistemski,da običan čovek seljak nema šanse za kakav takav život jednostavno radimo za njih samim tIŠT robu predajemo njima ne bitno dali je ti čuvao kući ili je prodao u jesen ide NJIMA!I ti dobijaš koliko ONI kažu klasičan sistem Komunizma na Demokratski način...dali grešim možda!mada mislim da sam donekle u pravu.

U pravu si 100%.Samo ipak neko to od gore vidi sve jer gro tih monopolista koji konstantno iz godine u godinu otimaju od poljoprivrednika pre ili kasnije završe na dnu bez ičega pa se pitam dokle ta alavost ide?!

Nije mi jasno kako su tako velike razlike u ceni akontacije? Kod nas je 50 dinara na jednom mestu gde sam i predao, a na drugom se prave blesavi i da ne znaju cenu a robu primaju,a u nekim drugim mestima je 40 dinara.

Ostao sam dužan cijenu suncokreta u Bosni , neko je u ovoj temi pitao , mislim Peet . 650km , a ko je imao ugovor 780km . To je oko 40.4 din a za one sa ugovorom 48.4 din . Plus plaćen prevoz za nas koji smo malo dalje . To je bez pdva.

Mi mozemo samo da sanjamo te cene. Budi pametan tamo moze, a ovde ni blizu, plus imaju i bolje subvencije.

Ovde znači proizvodjač koji je sklopio ugovor zimus ima cijenu oko 48din plus 17%pdv , plus subvencije do 15% (zavisno od ponude kako koje godine bude 12-13% , ove možda bude i svih 15% ) plus 260e za prevoz na 25t ko je dalji od 50km.

@Momosaric
Hvala druze vec dugo ocekujem odgovor iz kojeg se vidi u kakvoj drzavi mi zivimo, kako vode racuna o nama i kako nas na kraju deru!
E, sad preostaje samo da se pitamo gde ide razlika od nase cene koja ce verovatno biti na nekih 38 din. do vase cene sa svim subvencijama od 64.5 din?! Da naglasim da vecina suncokreta iz Srboje ide za Bimal nakon celokupnog otkupa istog.

Nazad
Vrh