Cena Soje rod 2014.g.

Nece biti visoka neo ce biti bar 10 din skuplja sto nije malo ako sada bude 35din u prolece ce biti minimum 45....

Kod nas odavno ne vaze trzisni principi pa samim tim tu nema ni ekonomske logike kad su nasi proizvodi u pitanju.Pljackaju nas na svakom koraku i nas rad obezvredjuju svi pocev od tajkuna trgovaca, preradjivaca i same drzave.

Srpska soja je u evropi brend, i koliko god da je ima kod nas, za evropsko trziste to je kap u moru. Price o visku soje zbog dobrog roda su smesne jer to povecanje roda kod nas nema nikakvog uticaja na svetsku cenu soje. Po mom misljenju a i po onom sto sam video kod otkupa soje ove godine, opet je ovo pecanje onih koji imaju novcane obaveze i nemaju izbora, i onih koji se uplase pa prodaju posto poto dok cena ne padne jos. Ne brinite se, kad budu prodali ovo sto su pokupili do sada, otkupljivace i dalje ali ovaj put po povoljnijim cenama po nas. Nija soja suncokret da se mora odmah utrositi!

Ja samo znam da od kad su poceli da rade striktne kontrole na total na predajnim mestima, oni sve salju u Evropu. Do tad je bilo da te niko nista ne pita i cena 30-35 dinara. Mislim da ce svake godine cena u vrsaju i cena u maju biti razlike bar 15. dinara.

Bas me zanima na osnovu cega zakljcujete da ce na prolece cena soje biti ekstremno visa?

И ја се слажем са гаги21215. Ми смо у лето 2008. оврли жито и оставили на лагер. У вршидби је цена била 15,60дин. Одмах после вршидбе цена је почела падати и падати ... Преко зиме је била 7 - 8 дин. У мају смо "срећни" продали по 12,80 дин. Толико о тржишту и проценама!

Trenutno 38 din/kg.Cudno trziste na berzama je veca traznja od ponude a cene "padaju".Ja sam juce tek usao u prvu parcelu i odustao nastavljam krajem sledece nedelje jer skladistim vecinu soje kod kuce a vlaga je jaka.

Ljudi kakvo trziste kakvi bakraci...gde su sad one price Srbija soja no Gmo???cena da se useres sve su to kurvanjska posla i VESTACKO pravljenje cene ne samo soje svih ratarskih kultura.Price o trzistu su za malu decu postoji jedan veliki baja sa velikim brkovima i kaze...aha ova boranja od seljaka nema gde da skladisti svoju robu a ja sam jako dobar pa cu im uciniti uslugu i odkupiti od njih sve sto imaju po ceni koju ja FORMIRAM.To se zove trziste sto se mene tice aaaaa da zaboravio sam a one cene na Produktnoj Berzi to njegova brkata zena uredjuje po svom nahodjenju.Malo cinicno al tako mi naislo jbt ko crtani film:haha:a plako bi od muke.

Nazad
Vrh