Cena Soje rod 2014.g.

Vi kao da ste prespavali sezonu 2013. Pa i prosle godine je krenula sa 38 pa 40 pa 42 a zavrsila u maju sa 64.
Ko moze da ceka, profitirace. Ovde ljudi uzimaju kratkorocne kredite i cuvaju robu!

sloba

po mom nekom licnom misljenju talasanja raznih brsta upravo i sluze da se napravi od gotovog dug . Lane bilo tako rasla jako cena a ove ce da se vidi nekako mi smrdi da ce malo porasti cena a kredit ostat . Barem soju nije tesko lagerovat .

Debeljacki u Srbobranu placa 33+PDV akontaciono,a lager je zatvorio neprima valjda za stare musterije i ko se na vreme najavio!

Nešto nisam najpažljivije prato na času,ali se ne sećam da je akontna cena nešto mnogo rasla do konačne,a nema ni logike da raste čim akon.nemožež da vratiš tj odustaneš od prodaje.Ja u četvrtak prodao 20 t tel-kel po 42 sa pdv.(naišao agromilov kamion a kod mene bilo u prikolicama) a i ::novac:: zatrebali.Mislim da će ove godine konačna cena važiti malo duže

KOja im je tu racunica da uzmu krewdit a da ne prodaju robu!To se drugacije zove pravis od gotovog veresiju!!!!!

Па како нема рачунице? Продај сада 10т соје по 40дин. Добијеш 400.000дин.
Узми кредит на 400.000 дин, за годину дана ако је камата и 20%/год враћаш 480.000дин.
На пролеће продаш соју по 60дин/кг, 10т је 600.000дин.
Ово је проста математика, најкомпликованије је питање колика ће цена бити на пролеће, а то мало погледаш претходне године а мало и на ризик, без тога не може.

Idemo veselo:

Presentation%2023.jpg

Kod nas je oko 40 din/kg (mislim da je konacna cena sa PDV - bas nisam zainteresovan, pa zato i ne znam tacnu cenu, prodaja sledi kasnije).

Poslednja izmena:
Мита млин Ердевик 38 динара са ПДВ.....оставио на лагер па чекам на пролеће цену, такође и кући сам нешто оставио....за следећу годину правим велика подна складишта у шупи па ћу је сву остављати кући..за сада смо само чардак преуредили за прихват соје у зрну.....

Galicije kakvi su uslovi cuvanja?Kako nas jebu ovi sa cenom pa to je strasno odnosno Viktorija sve to ide kod njih.Kakav cu ambar dogodine da napravim ko kuća i to od drveta odma imam i sušaru::namigivanje::

Nazad
Vrh