Cena Soje rod 2014.g.

Ja bi se plašio takvog besplatnog lagera,kad neko nešto radi za džabe,a to nešto njega košta,tu nešto smrdi
Ovaj kod nas ima ekstruder pa valda racuna bolje bespllatno neg kad zatreba da ide po selu i trazi soju,onda su vec druge cene, ma znaju oni sta rade.

Ja bi se plašio takvog besplatnog lagera,kad neko nešto radi za džabe,a to nešto njega košta,tu nešto smrdi

Godinama je tako, recimo vec desetak, otkad se ja interesujem za te stvari. Nikada nisam imao problem u smislu pogresne vlage, ili primesa, jer uvek obidjem tri otkupna mesta. Cena i prodaja nikada nisu bile proble, mozes prodati kad hoces, po ceni koja prati globalnu cenu u zemlji. Ali, mora se reci, u nasoj zemlji, uvek treba imati dozu opreznosti od raspada firme koja otkupljuje... Ja barem imam. I posle deset godina uspesnog poslovanja. Opet, nisam siguran da je uredu da se naplacuje lezarina, jer verujem da oni trguju i profitiraju na nasim kolicinama bez obzira na sve. Taj postotak lezarine samo je slag na tortu i ne verujem da ista garantuje.

Strucker,koliko znam kod nas niko ne naplaćuje ležarinu....barem za pšenicu i soju

Zato mi i cudno da je tamo svuda lager. Dal se i susenje naplacuje kod njih? Ovde sve fraj :) Elem, da ne skrecem mnogo s teme. DPS klas Klenje nema cenu, Borovic Belotic nema cenu takodje. Imam osecaj da ce biti 40.

Negde sam i pročitao da u državi ima oko 150000 ha posejano ,zato mi je i smešno da su već otkupili 300000 tona. to bi bilo da bi računali prosek i od 2 t po kj toj je pola ovogodišnjeg rod (mislim da je nerealno). Kod nas nije ni 10% pokošeno,sutra startujemo ,nabavili merać vlage da se ne vozamo sa cenom od 50 din sam zadovoljan a sve do tada će na lager.

Negde sam i pročitao da u državi ima oko 150000 ha posejano ,zato mi je i smešno da su već otkupili 300000 tona. to bi bilo da bi računali prosek i od 2 t po kj toj je pola ovogodišnjeg rod (mislim da je nerealno). Kod nas nije ni 10% pokošeno,sutra startujemo ,nabavili merać vlage da se ne vozamo sa cenom od 50 din sam zadovoljan a sve do tada će na lager.
kolega nismo se razumeli, to jesto ja nisam dobro objasnio. Koliko sam ja cuo od ljudi iz Sojaproteina, oni planiraju da otkupe 300000 tona ove godine po ceni od 320 eura po toni. Nisam napisao da su vec kupili, nego da planir1aju toliko da otkupe u ovogodisnjoj kampanji. slazem se da svaka cena ispod 48-50 dinara je ispod minimuma, ali na zalost u poljoprivredi se ne pitaju proizvodjaci nego trgovci i mesetari.

Kod nas u ataru je 90% skinuto,ja sam svoju završio cena je 35 akont,za razliku videćemo...nešto će na lager a nešto ćemo odmah prodati.A danas krenuli na kukuruz...

Danas razgovarao sa otkupljivacem
,cena ce ubrzo preci 40 dinara,za koji dan,kaze jos da se naplate dugovanja u evro-klauzulama po 35,i cena ode na gore...

Ovde kod nas primaju svasta, utrkuju se ko ce dati bolje uslove. Koliko sam shvatio, troskovi lagera ulaza izlaza za otkupljivace su sitna stavka u odnosu na razliku u ceni koju ostvare kod prodaje i izvoza....doneo sa 17% vlage i samo kazu, "ma nema veze, samo dovlaci", primese ne mere, ako i mere, za 3,5 pisu 3, tako da koliko sam shvatio, treba im soja!
Kad bude otislo ono sto se otkupilo, uzimace oni i po 50 din, samo ako mogu da je prodaju napolju po 52, a moci ce!
ja licno se za cenu ne brinem, bice ona dobra !

Ovde kod nas primaju svasta, utrkuju se ko ce dati bolje uslove. Koliko sam shvatio, troskovi lagera ulaza izlaza za otkupljivace su sitna stavka u odnosu na razliku u ceni koju ostvare kod prodaje i izvoza....doneo sa 17% vlage i samo kazu, "ma nema veze, samo dovlaci", primese ne mere, ako i mere, za 3,5 pisu 3, tako da koliko sam shvatio, treba im soja!
Kad bude otislo ono sto se otkupilo, uzimace oni i po 50 din, samo ako mogu da je prodaju napolju po 52, a moci ce!
ja licno se za cenu ne brinem, bice ona dobra !

Ja skinuo soju predvece, ujutro uzeo uzorak onako sa vrha, odneo kod jednog kod kojeg inace predajem sve, kazu vlaga 19.5, ali oni primaju 18% maksimala. Dobro, ja odem kod drugog, on mi izmeri 20% i kaze samo dovozi. Ja dovezem, izmere 21%. Oni kazu nije problem, daj da te upisemo, taj 1% preko ide na primese, nema cene susenja, nema lezarine. Tu je sve jasno...

Nazad
Vrh