Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta ces, ne mogu svi biti pametni kao ti da prodaju soju kada hoce, vec kada im trebaju pare.Sta da se radi... I u susnim i u rodnim godinama kod nas su uvek najbolje nicali glupani. Niko pametan nece prodavati za te pare. Ostalima ocigledno savrseno odgovaraju cene od pre 5-6 godina.
Nije cak ni u tome fazon vec dokle god vecina proizvodjaca ne bude imala svoj licni lager kakav takav a ne davala njima pa cekala cenu sisace nas jer si im robu dao oni istrgovali i mozes da se slikas,a kad robu ne budu imali fizicki u svom silosu onda ce da se nude prave cene a ne 30 i koji dinar. Smesno i zalosnoSta ces, ne mogu svi biti pametni kao ti da prodaju soju kada hoce, vec kada im trebaju pare.
Hvala kolega na razumevanju u potpunosti si shvatio sta sam hteo da kazem. Ubismo se da pokupujemo sto skuplju masineruiju, placamo jutro i do 10 hiljada evra, nabijamo cenu arende i onda na jesen kada dodje zetva kuku lele treba para stizu rate daj sta das za suncoktret, soju, kukuruz... Ispada da radimo za trgovce, prodavce i arendase vise nego za sebe. Zato mislim da pametni ne boluju od kompleksa velicine i rade za sebe a ostali za druge. Nama trebaju skladista, udruzivanje proizvodjaca i osnivanje nasih firmi za promet repromaterijala i polj.proizvoda.Ma hteo sam samo reci da je nekad mozda isplativije napraviti neko skladiste pa tu soju lagerovati i prodati kasnije umesto utrkivati se za arendu i kupovinu zemlje pa onda krpiti za repromatrijal i svu robu i zaradu predati ujesen otkupljivacu, nista drugo sami smo krivi svakako
Slažem se sa tim haračima ali da je mogu skinuti kad hoću pa do sada bi već bila skinuta.Kako nam je vreme "naklonjeno" mislim da će ove godine biti čupavo ,i žetva će se bome odužiti.mozes je skinuti kad hoces najveci gubitak i nepogoda za proizvodjaca su otkupljivaci to jest haraclije.
Nisam tako mislio pogresno sam shvacen. Govorio sam naravno o onima koji imaju nekakav izbor a realno vecina ima mogucnost ili da lageruje soju ili da pre soje proda zalihe psenice ili novi kukuruz... Ko mora da proda soju po svaku cenu zato sto je napucao arendu po hektaru preko 500 evra i placao jutro 10 hiljada evra njih mi nije zao. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio nije mi to bila namera.Sta ces, ne mogu svi biti pametni kao ti da prodaju soju kada hoce, vec kada im trebaju pare.
Kod nas može na lager 0,5% mesečno 0.9% ulaz isto tolko izlaz ,troškovo neki ako sam dobro zapamtio 3.5 eura po toni.Moće se lagerovati do kraja maja.