Cena soje rod 2013.g.

Kod nas spominju cenu od 32 dinara. Nije frka za prodaju, ali kada se razduzimo (evri u robi) za repromaterijal bice veselo :sta:.

danas se na berzi trgovalo po ceni od 52,3din bez pdva za kg soje.Soja moze da se lageruje nije to suncokret i nemojte dozvoliti da vas opljackaju kao proizvodjace suncokreta.

Pa ja mislim da ja to cena za ovogodisnji rod ,posto se izaslo sa cenom kokuruza od 13 dinara ,a soja ima 4,2 puta vise proteina neg kokuruz to mu dodje ta cena na osnovu cene kokuruza od 13 ,ovo sve ispod je lov u mutnom,u principu sto da te nezeznem ako ako mogu.Mislim na Brankov post.

Trebalo bi da je to u vezi nekog EU projekta "Dunav soja" , gdje u stvari EU pomaže subvencionisanje proizvodnje nogmo soje u EU i u državama koje graniče sa EU , jer valjda EU uvozi 95% potreba soje itd .Kod nas ima 15% od vrijednosti računa za predatu soju .

Trebalo bi da je to u vezi nekog EU projekta "Dunav soja" , gdje u stvari EU pomaže subvencionisanje proizvodnje nogmo soje u EU i u državama koje graniče sa EU , jer valjda EU uvozi 95% potreba soje itd .Kod nas ima 15% od vrijednosti računa za predatu soju .
Čuo sam za to i negde sam pročito da je Srbija najveći proizvođač soje od tih zemalja samo mi nije jasno na koji način je Srbija prošle godine u novembru uvezla soje u vrednosti od čini mi se 9 miliona eura.

Čuo sam za to i negde sam pročito da je Srbija najveći proizvođač soje od tih zemalja samo mi nije jasno na koji način je Srbija prošle godine u novembru uvezla soje u vrednosti od čini mi se 9 miliona eura.
Da nismo izvezli svoju a uvezli GMO? Lepa je razlika u ceni a kad zamešaš u stočnu i ljudsku hranu ni ne osetiš razliku u ukusu.

Nazad
Vrh