Cena soje rod 2013.g.

Nije mi jasno kakve veze ima koji je rod. Ako je u ovom momentu ta cena rod moze biti i iz 2011 ako neko ima. Kod nas jedan otkupljivac kpuje soju i placa preko 60 din i ne pita da li je ovogodisnji ili proslogodisnji rod jer uostalom kako bi on to i znao.

Evo ja ću da prodam sav novi rod soje po 60din ako će taj neki otkupljivač da plati.

Išao iz Novog Sada za Vrbas na ulazu u Srbobran sa desne strane jedno kilometar možda jače

Znao sam, zemlja južnije od kanala se ne može porediti sa onom severnije od kanala. Em je niži teren, em je sama zemlja kvalitetnija po sastavu, em je tamo bilo mnogo više kiše, kako ideš bliže Sirigu sve je više kiše bilo.

@dukej Nisam hteo da napišem i Razleve zbog tebe,možda ti očekuješ više roda u tom kraju...:osmeh:
P.S. Ja mislim da cena dostiže 50 din. novom rodu vrlo brzo,samo treba malo još zadržati robu ko je u mogućnosti.:ppozdrav:

Nikada mi neće biti jasno zašto na ovome forumu ljudi imaju potrebe da prikazuju stanje gore nego što jeste.U Srbobranu je u julu mesecu palo 51 litra kiše po mernoj stanici kod Vas,imate ekstra zemlju i znate da je radite.Soja koju sam ja video ne može dati ispod 1800 kila po jutru.Voleo bi neko od forumaša koji ima zemlju u tom potezu da me demantuje.Svima nama bi voleo da imaju takvu soju u budućim godinama,ako treba sutra ponovo prolazim tuda pa ću je i slikati

Nemam još zrele ali i da imam viktorija i ovi naši lokalni otkupljivači nam nebi dali staru cenu nego se čeka da se formira nova.

Vitez ja baš imam dobru soju na oko ali nebih mogao da tipujem na prinos od 1800kg po kj, soju je jako teško ošacovati koliki će biti prinos a u Srbobranu ima različitih terena i delova atara gde soja rađa odlično samo kad ima redovno padavine, kolege uz Srbobrana to znaju jako dobro, nemoj misliti da se šale, prošle godine su imali prinose i od 300- 500kg po kj u tim delovima.

Navedi mi jednog koji će sad da plati 60 din novi rod, vroo sam ja i 15 avgusta soju pa niko nije hteo da mi plati trenutnu cenu sa berze nego čekaj da se formira nova cena a inače mi je soja sva slobodna nemam nigde ugovorenu.

Poenta je u tome da nemaš trenutno zrele soje a to je jako kratak period od možda nedelju dana sad što možeš da uloviš staru cenu sa novim rodom.Danas me zvao inače drugar iz Vrbasa traži soju da kupi 10-15 tona(ne pita koji je godine rod),normalno za staru cenu 60 i kusur da premosti do nove,a nemamo soje ni ja ni ti...:ppozdrav:

Danas se kod nas otkupljivala po 56 dinara.Cena nije problem nego rod,od 500 do 1300 kg po kj.Gore nego prosle godine.Sitna,smrezurana,nikakva...

Tako je problem ce biti rod izgleda i ove godine.Danas sam obilazio soju i malo sam razocaran kada sam proveravao meune slabo je nalila,sitna je dosta,pocinjem sa zetvom odmah cim skinem suncokret za par dana,rod ce biti slican ko i prosle godine prosek na peskovitom zemljistu oko 500 kg/jutro a rit gde su bile rose od dunava oko 1000 kg/jutro.Tako je kod nas e sad za ostale delove nase lepe zemlje neznam.Neka jave ostali.Izuzetak je jedna njiva nije u ritu vec suvlje zemljiste gde je kisa pala kad je trebalo i ta je solinda soja medjutim to je samo oblak naisao,500 metara dalje nije pala kisa i zaista je losija i sitnija.

Prošle godine smo imali sreće u Julu kada nas opalilo 100 litara ali ove vraćamo dug. I ja danas obišao soju imala masu super mahuna prosečno ali zrno ko biber manje vise . Do kraja vidimo ali ne verujem da će preko tone po jutru.Čujem da su neki kosili u susednom ataru prinos 500 kg po kj. Ovih dana ću da slikam drugarovu soju sejanu postrno posle ječma izgleda fantazija ,dobila kišu posle setve,jednom zalivena sa 10 l po m2 I sada joj ova kiša legal .

Verovatno od muke nije im do zivota a ne do pisanja,a i nama ce to biti jasno za koji dan

Nazad
Vrh