Cena soje rod 2013.g.

Baš me čudi smer polemike. Suština je u onome "Da nismo izvezli svoju a uvezli GMO? " Ukus je ovde krajnje trivijalan. Informacija da li se u životinjskoj i humanoj ishrani kod nas koristi GMO ili ne je za narod i spokoj daleko bitnija od ukusa.

DPS class cuti za novu cenu soje. Ne znam da li je neko skidao, moja ce da se przi na njivi jos tri nedelje min. Sto se tice odokativnog prinosa, po onome sto sam video u Macvi, vecina je zrela za zetvu, slab broj spratova i mauna, maune tanke a zrno ugl. smezurano... Ako cena bude ispod 45. nema tu leba...

DPS class cuti za novu cenu soje. Ne znam da li je neko skidao, moja ce da se przi na njivi jos tri nedelje min. Sto se tice odokativnog prinosa, po onome sto sam video u Macvi, vecina je zrela za zetvu, slab broj spratova i mauna, maune tanke a zrno ugl. smezurano... Ako cena bude ispod 45. nema tu leba...
Nema potrebe da se przi na njivi ja sam svoju skladistio roda 2012 preko 25 tona u cardaku i semensku u garazi bitno je da nedodje u dodir sa vodom,imam jednu tonu sto mi je odstalo stare soje u cosku cardaka super izgleda,kao da sam je doneo juce sa njive

Ja sam danas pokosio i predao .Cena akont 35,oo.Ko hoce pare odmah ,bez prava da kasnije dobije razliku je 45,oo i to se placa u Mistralu-Temerin.Ja nisam hteo po 45,dao sam za akont po 35,oo i posle +razlika.E sad,da li sam se z..... to ce vidimo!

Ja sam danas pokosio i predao .Cena akont 35,oo.Ko hoce pare odmah ,bez prava da kasnije dobije razliku je 45,oo i to se placa u Mistralu-Temerin.Ja nisam hteo po 45,dao sam za akont po 35,oo i posle +razlika.E sad,da li sam se z..... to ce vidimo!
Koliki je prinos po jutru,i koja je sorta?

U Americi je soja oko 45 dinara i to GMO soja. Ima li onda svrhe sejati nesto sdrugo ako isto placaju i jednu i drugu, a svakako nam GMO soju plasiraju u ishrani.

Ima svrhe itekako , EU gura prilično love u zemlje članice , a i nama "neodlučnima" za proizvodnju negenetske soje , samo što te pare možda neko od "naših" skreće u druge "tokove" .

Danas sam prodao soju sto sam juce pokosio po 46 din. Nemojte me pitati kome jer nemam pojma, prodaju je organizovao kolega koji se bavi otkupom i znam samo da je prodao nekoj mesaoni stocne hrane ( moguce da je 100% u pitanju jer sam video njihov kamion danas u selu )

Neka u EU seju ne GMO pa prodaju nama jeftinije od Amerikanaca, kad je toliko dobra(isplativa).:osmeh:
Ami smo sisali vesla, pa cemo da prodajemo Viktoriji, aoni u EU. A posle ce da uvoze iz Brazila.
Znaci Ameri, Juznoamerikanci,Afrikanci Kinezi i Japanci su idioti sto koriste GMO soju a Evropljani pametni stone koriste, ma idi begaj.

Nazad
Vrh