Traktorist
Član
pa prosle godine nije ni rodilo zato su bile te cene....kad rodi u svetu nema dobre cene poljoprivrednih proizvoda u Srbiji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sledeca velika zetva soje u svetu je krajem februara i ona moze da utice na cenu soje. Predhodna zetva u Brazilu , Argentini, USA nije pomerila cenu na dole. Ove nase kolicine su mizerija, mizerije naspram njhove kolicine tako da mi tu ne mozemo nista da uticemo. Jedina nasa prednost je sto je nasa soja NO GMO i mi nasu soju mozemo da prodamo u EU za ljudku upotrebu, sto i radimo, a oni nemaju tu privilegiju. Licnog sam misljenja da ce cena soje dostici 50 din vrlo brzo, a za dalje ne bih smeo da prognoziram.
36din avans plus doplata ili 42din konacna.Sta je od ova dva manje zlo?
Imas sve izguglaj malo evo nesto nabrzaka sta sam nasaoTo sam mislio..u girz.A kako se dobija sačma?Onda je to sledeći proces..dakle posle se griz extrudira u sačmu?
Ja sad davo u Mosorin dok su jos radili mislim da je bio pritet100 prema 77 a tako je bilo raniji godina u Budisavi,ma viktorija je grobar srpske poljuprivrede.100kg soje dobijes 55kg sojine sacme Viktorija izasla sa paritetom;ovo ima samo u zemlji Srbiji !
Mislis na onog iz Srbobrana?Пре неки дан чујем, кружи прича по селу да је један откупљивач овде изашао са ценом од 48дин. А онда је уследио један телефонски позив и наредба да цену спусти на 42дин. Човек спусти на 45дин. па онда још један позив и упозорење, да се не шали него онако како је речено.
С обзиром да је то од ува до ува, нисам хтео ништа да пишем сумњајући да су само гласине. Али, сад када видим са којим ценама излазе остали откупљивачи све ми је јасно. Па нека наше вође и даље пичају како је ово овде код нас тржиште (слободно тржиште).
Pre neku godinu je bilo 1:1 s tim što se kupac predatu soju obračunavala bez PDV-a a PDV na sačmi se obračunavo takođe kupcu. Tako ako je kupilo fizičko lice faktički je dva puta platio PDV.100kg soje dobijes 55kg sojine sacme Viktorija izasla sa paritetom;ovo ima samo u zemlji Srbiji !