Cena soje rod 2013.g.

pa prosle godine nije ni rodilo zato su bile te cene....kad rodi u svetu nema dobre cene poljoprivrednih proizvoda u Srbiji

Sledeca velika zetva soje u svetu je krajem februara i ona moze da utice na cenu soje. Predhodna zetva u Brazilu , Argentini, USA nije pomerila cenu na dole. Ove nase kolicine su mizerija, mizerije naspram njhove kolicine tako da mi tu ne mozemo nista da uticemo. Jedina nasa prednost je sto je nasa soja NO GMO i mi nasu soju mozemo da prodamo u EU za ljudku upotrebu, sto i radimo, a oni nemaju tu privilegiju. Licnog sam misljenja da ce cena soje dostici 50 din vrlo brzo, a za dalje ne bih smeo da prognoziram.

Sledeca velika zetva soje u svetu je krajem februara i ona moze da utice na cenu soje. Predhodna zetva u Brazilu , Argentini, USA nije pomerila cenu na dole. Ove nase kolicine su mizerija, mizerije naspram njhove kolicine tako da mi tu ne mozemo nista da uticemo. Jedina nasa prednost je sto je nasa soja NO GMO i mi nasu soju mozemo da prodamo u EU za ljudku upotrebu, sto i radimo, a oni nemaju tu privilegiju. Licnog sam misljenja da ce cena soje dostici 50 din vrlo brzo, a za dalje ne bih smeo da prognoziram.

I ja tako mislim da ce brzo da stigne do 50 din. Mozda nece u sezoni ali ubrzo posle nje hoce. Soja se uveliko kosi i na berzi je cena 41+ pdv. Da je ima u dovoljnim kolicinama ne bi drzala solidnu cenu.

Prosle godine iako je bila susa vise smo zaradili na soji ( oko 100 e/kj ) , a plus koliko cemo puci na kukuruzu da ne idem u :off_topic:

36din avans plus doplata ili 42din konacna.Sta je od ova dva manje zlo?

Пре неки дан чујем, кружи прича по селу да је један откупљивач овде изашао са ценом од 48дин. А онда је уследио један телефонски позив и наредба да цену спусти на 42дин. Човек спусти на 45дин. па онда још један позив и упозорење, да се не шали него онако како је речено.
С обзиром да је то од ува до ува, нисам хтео ништа да пишем сумњајући да су само гласине. Али, сад када видим са којим ценама излазе остали откупљивачи све ми је јасно. Па нека наше вође и даље пичају како је ово овде код нас тржиште (слободно тржиште).

Trziste nije slobodno! Dok ne vidimo Kostica i Viktoriju rasparcane nema trzista. Prvo bogatstvo ce se verovatno ugasiti za nekoliko godina, a drugo malko teze jer tu EBRD ima sloje akcije. Jedan drugar mi je predlozio ako nastave ovako da nas zezaju giganti, gerilski rat protiv njih ;)

EBRD ima deo vlasništva i MK grupe i Viktorije, kao i Agrokora. Zato je Kole spominjao mogućnost spajanja tih kompanija. S tim da bi u tom društvu želeli i Nektar iz Bačke Palanke.
Mislim da je svima jasno zašto je Miško privođen, a ostali nisu. Nije platio reket EBRDu.

Koja bi bila neka realna cena da se extrudira recimo 100kg sirove soje u sojinu sačmu?
Za dve svinje, koliko bi mi trebalo kg soje da posejem,da bih dobio okvirno sojine sačme za dva tovljenika?

To sam mislio..u girz.A kako se dobija sačma?Onda je to sledeći proces..dakle posle se griz extrudira u sačmu?

Пре неки дан чујем, кружи прича по селу да је један откупљивач овде изашао са ценом од 48дин. А онда је уследио један телефонски позив и наредба да цену спусти на 42дин. Човек спусти на 45дин. па онда још један позив и упозорење, да се не шали него онако како је речено.
С обзиром да је то од ува до ува, нисам хтео ништа да пишем сумњајући да су само гласине. Али, сад када видим са којим ценама излазе остали откупљивачи све ми је јасно. Па нека наше вође и даље пичају како је ово овде код нас тржиште (слободно тржиште).
Mislis na onog iz Srbobrana?

Nazad
Vrh