Cena soje rod 2012.g.

meteor komerc Sombor poceo sa odkupom akontacija 60 din. pa kasnije ...-

30082012.jpg
cena soje rod 2012 bez pdv-a

Tenen Cenej 70 din bez doplate(cena se formira svakog dana),
1. 66 din akontacija plus 2 dinara na konacnu cenu sojare-do 20 tona
2. 66 din akontacija plus 5% na konacnu cenu sojare-preko 20 tona
3. lager do sledece soje daju cenu na produktnoj berzi bez PDV-a(5%)
Isplata za najvise 5 radnih dana

Mozete napisati tko otkupljuje soju i žito u Srbiji i Bosni ? Čisto da se ima neki pregled firmi kod kojih se može informirati dali su zainteresirani za otkup.

Otkupljuje u svakom selu 5-10 firmi sve zitarice redom. Kako se smanjuje stocarstvo, pojavljuje se sve vise firma koje trguju primarnim poljoproizvodima.

Stapar 60 akontacija. Ostatak kad se bude znala konacna cena.

A koje su u pravilu najbolje za poljoprivrednike, ne zanimaju me neki mali prekupci ? Ne mogu nac web od Tenen Čenej firme a ni neki bolji kontakt. Vise me zanima da sam provjerim koja je zbilja cijena da mogu svojim vampirima kome prodajem rec jer kod nas pricaju o dosta nizim cijenama nego kod vas.

Pozdrav

Soja roda 2012. godine se protekle nedelje na SPOT berzanskom tržištu prvi put pojavila. Nova soja je startovala cenom od 75,60 din/kg (70,00 bez PDV). Podsećanja radi, cena soje pre godinu dana iznoslia je 33,50 din/kg bez PDV, što je cenovni skok od 109 %. Inače, trgovalo se i sojom prošlogodišnjeg roda i to po ceni od 71,30 din/kg bez PDV, što je praktično na istom nivou kao i prethodne nedelje.
Izvor : lhttp://www.agroservis.rs/komentar-nedeljnog-prometa-roba-na-produktnoj-berzi-u-novom-sadu-56

Izgleda da Agricom Sombor ima najbolje cijene, to moram ovim svojim navest kao primjer :) Kod nas govore o cijeni od oko 3,50-3,70 kn/kg, tj 55-58 dinara/kg.

Bice i kod ostalih takva cena. Agricom placa odmah 70din, a ostali ce doplatiti. Svi oni plate dinar tamo-vamo.

Bice i kod ostalih takva cena. Agricom placa odmah 70din, a ostali ce doplatiti. Svi oni plate dinar tamo-vamo.

Nova akontna cena soje iznosi 70 din/kg. Isplata odmah po obračunu JUS. Pozitivne bonifikacije se računaju............
Tako izgleda tekstualna poruka koju AGRIKOM SOMBOR šalje svojim potecijalnim "mušterijama" :osmeh:

Nazad
Vrh