Cena soje rod 2012.g.

Zbog toga se i meni cini da je 71 din mnogo, oni se nikada nisu isticali sa korektnim cenama prema nama. A okruzenje uvek ima za nijansu vece cene nego mi.
Ja imam 16 kj pod sojom, nadam se prinosu od 1000kg.

bitna stavka je sto je tamo mahom gmo soja.Cene no gmo soje su vece.Doduse, mi to nikad nismo osetili.

bitna stavka je sto je tamo mahom gmo soja.Cene no gmo soje su vece.Doduse, mi to nikad nismo osetili.
To je jako bitna stavka, a jos bitnije je da je ove godine soja stvarno deficitarna i da je ona ne zamenjiva komponenta u svakom vidu industrije. Realno je fali, a koja je realna cenao to je pitanje na koje je suludo davati odgovor. Aj da je uporedimo sa senom i da postavino pitanje koliko ce u sred zime kostati bala sena ?

@bojcetic,

Slazem se, treba uslovi za nju. Ali te godine kad rodi tih 6t/kj kukuruza, rodice verovatno i 2,nesto t/kj soje. Za sebe znam da je sigurno vise u zivotu necu sejati, osim ako se ne prebacim u neke krajeve gde su bolji uslovi. Kod nas ce soja uvek biti skuplja, zato sto nije gmo. Sojaproteinu tj Viktoriji ce trebati jos vise sirovine jer otvaraju novu fabriku. Takodje se i sama soja moze izvoziti, tj vrlo je trazena. trazena je i sve vise u svetu. Nije zahtevna po pitanju ulaganja i plodoreda. Mislim sta ces vise.

Kod nas u zadrugi Tera Nova 60 din plus pdv akontaciono soja a i kod drugih zadruga je 60 din akontaciono.

Ne. 6t/kj kukurza LAKSE se postize nego 2t soje. Koliko je dobro sto Viktorija otvara jos jednu fabriku, toliko je lose sto su oni monopolisti (sad valjda ce njihov uticaj padom zute stranke da opadne) na nasem trzistu. Ja cu sejati soju, svake trece godine, a ostale dve godine kukuruz. JEDINO sto moze da se promeni je da se odlucim na tropolje nesto-soja-kukuruz. To nesto je najverovatnije repa - ali tu se opet bojim drugog monopola zvanog M Kostic.

Jugoinspekt pravi analize kao i svi prvo meri vlagu a onda izbacuje one zelene i opet odbija. Inace su redovni sa isplatom za tri dana. A moze i akontacij 45din odma a ono drugo kasnije kaze direktor da ce dati najvise od svih.

Ne vredi nam govoriti koliko je ovde realna cena soje kad ne znamo cenu NO GMO soje preko.

- - - - - - - - - -

Ne vredi nam govoriti koliko je ovde realna cena soje kad ne znamo cenu NO GMO soje preko.

Ma kakav jugoinspekt to su lopine kakve ne postoje,pa ima dusu da uzmu na primesima i ovako ce rodilo ko ocin jos kad oni ocerupaju kraj,Prosle god ja njima kazem hocu svoje primese na 3 vagona soje prosek primesa je bio 15% uzas!Reko ok vratite mi primese ili platite kazu oni meni idi na deponiju pa skupljaj ako hoces.J o sam im mamu i milicija je radila.Zato ce ove godine od mene dobiti onu stvar.

Nazad
Vrh