Cena psenice rod 2022

Da li znaš gde ćeš predati pšenicu za robne rezerve ? Sa njima se dogovori ,oni znaju ko je najbliži na tom terenu .
Znam za SGS
Jugoinspekt

Da li znaš gde ćeš predati pšenicu za robne rezerve ? Sa njima se dogovori ,oni znaju ko je najbliži na tom terenu .
Znam za SGS
Jugoinspekt
Imas jugoispekt Novi Sad, i jugoidnpekt Beograd. To su dve razlicite firme, dva razlicita vlasnika....

Znam za SGS
[/URL]
Jugoinspekt
[/URL]
danas sam kontaktirao juginspekt beograd koji ima ispostavu u nisu ali posto se radi i analiza proteina covek mi objasnio da oni moraju da dodju iz beograda i ponesu masinu za analizu proteina koja ima samo u BG i ta usluga ce da kosta 25000 plus pdv a da sam blize beogradu 15000 plus pdv. e sad to je za kolicine koje ja imam mnogo...ovde na forumima sam procitao da analiza kosta negde oko 2000 pa sam u dilemi dali je rec o istom papiru tj analizama.ako ima neko ko je davao do sad rezervama molim da se javi da odgonetnem koliko to zapravo kosta i isplati l ise to meni...

Nyeuropean07 lepo ti je Kiraj napisao. Da li ti znaš gde ćeš predati pšenicu? Ako ima kod tebe u kraju neko sa silosima onda odeš kod njih i vidiš da li su oni ovlašćeni skladištari za RR. Ako jesu onda oni znaju koja akreditovana kuća radi analizu. Meni je pre tri godine samo naplaćeno (msl da je bilo oko 2000 din za nekih 11-12 t pšenice) direktno na silosu dok sam popunjavao određenu dokummentaciju za RR. Sve su ovi sa silosa završili. Posle su me i oni obavestili da sam prošao kod RR i da mogu da završim papirologiju. A prvo je da se prijaviš na sajtu Produktnr berze (ako već nije popunjena kvota koju uzimaju) i tek onda dalje završavaš sa silosom. A dok te ne obaveste da li si ili nisi prošao ti se raspitaj na silosu oko svega ostalog.

Pa kod njih tek krece sezona do pola Avgusta dok se ne zavrsi u Evropi vrsidba nece ici gore.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Hoce li neko napisati cenu pa makar ona bila i akontna.Svetska kretanja nasu drzavu ne doticu.Ja nemam nikakvu informaciju o cenama ni za jecam ni za psenicu nisam dobio ni zutu banku od 17.juna

Ја сам жито фактурисао по 35 динара аконтно. После сам чуо да су осталима фактурисали по 30дин аконтационо.

to se zavisi kada si predao,ja sam na jecmu izgubio dinar jer sam jedan dan kasnije skidao nego komsija....repica je tek posebna prica ove godine
sa 88-90 prva dva dana vrse pala na 75 i sto je najgore ne treba trenutno

Kako stvari stoje sa vremenom, treba čuvati pšenicu kako ko zna i ume. Sve ide ka tome da će jedino nje i biti u ponudi na jesen....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Juce se prijavio za robne rezerve i jutros u 09.30 mi javili da su prihvatili moju ponudu❤️ Danas bio u trezoru da izvadim neki papir koji treba da se prilozi uz ostale sitnice... Na silosu mi rekli da ce oni sve ostalo da srede, jedino ja treba da platim neku analizu i kasnije se ide u BG da se potpise ugovor sa robnim tezervama. Posle toga pare na racunu legnu za 15 dana

danas sam kontaktirao juginspekt beograd koji ima ispostavu u nisu ali posto se radi i analiza proteina covek mi objasnio da oni moraju da dodju iz beograda i ponesu masinu za analizu proteina koja ima samo u BG i ta usluga ce da kosta 25000 plus pdv a da sam blize beogradu 15000 plus pdv. e sad to je za kolicine koje ja imam mnogo...ovde na forumima sam procitao da analiza kosta negde oko 2000 pa sam u dilemi dali je rec o istom papiru tj analizama.ako ima neko ko je davao do sad rezervama molim da se javi da odgonetnem koliko to zapravo kosta i isplati l ise to meni...
Pre par godina sam radio kukuruz oko 50 tona i kostalo me oko 20€ ta glupost. Racuna se po kg ili po toni i onda se pomnozi sa kolicinom koju oni kao "kontrolisu"

Lepo kažeš Mixer87kac. Ko može neka čuva pšenicu. Ovo će biti luda godina za sve useve. Ako ne bude kiše ovih dana nema ni kukuruza, ni soje, ni suncokreta (verovatno i repa može biti loša). A kako Kimi kaže po prognozama dolazi nam period sa visokim temp i bez kapi kiše ne samo kod nas nego u celoj Evropi onda će biti stvarno čupavo sa prinosima, a onda posle toga cene mogu samo u nebesa da odu. A i ovaj rat ko zna kad će završiti i da li će. Oni se još nisu dogovorili oko koridora po Crnom moru za transport žita iz Ukrajne (još se natežu i pregovaraju uz prisustvo Turaka) a ovi na berzama odmah spustili cene. A robe nema te nema. Ni na drugim kontinentima nisu baš dobri sa prinosima od svih kultura. Osim kod Rusa koji će ove godine imati drugu godinu za redom rekordnu za ječam i pšenicu.

Nyeuropean07 lepo ti je Kiraj napisao. Da li ti znaš gde ćeš predati pšenicu? Ako ima kod tebe u kraju neko sa silosima onda odeš kod njih i vidiš da li su oni ovlašćeni skladištari za RR. Ako jesu onda oni znaju koja akreditovana kuća radi analizu. Meni je pre tri godine samo naplaćeno (msl da je bilo oko 2000 din za nekih 11-12 t pšenice) direktno na silosu dok sam popunjavao određenu dokummentaciju za RR. Sve su ovi sa silosa završili. Posle su me i oni obavestili da sam prošao kod RR i da mogu da završim papirologiju. A prvo je da se prijaviš na sajtu Produktnr berze (ako već nije popunjena kvota koju uzimaju) i tek onda dalje završavaš sa silosom. A dok te ne obaveste da li si ili nisi prošao ti se raspitaj na silosu oko svega ostalog.
mirban sve sam uradio kontaktirao berzu prosao i sad trebam da vozim u mlin ali ovde niko nikad nije dao za robne rezerve pa i sam mlin koji jeste ovlasceni sklaistar ali verovatno nikad neispuni kvotu nema pojma koliko kostaju analize.a napisah gore neki srdjan iz jugoinspekt trazi 25 000. u samom mlinu kazu pa tolko je to jer ponavljam u mom kraju ja nepoznajem nikog koji je dao ikad robnim rezervama

Juce se prijavio za robne rezerve i jutros u 09.30 mi javili da su prihvatili moju ponudu❤️ Danas bio u trezoru da izvadim neki papir koji treba da se prilozi uz ostale sitnice... Na silosu mi rekli da ce oni sve ostalo da srede, jedino ja treba da platim neku analizu i kasnije se ide u BG da se potpise ugovor sa robnim tezervama. Posle toga pare na racunu legnu za 15 dana
da te zamolim kad platis analizu napisi na forumu koliko si je platio i ako si u mogucnosti slikaj mi je...

Nyeuropean07 pa valjda je taj mlin dobio instrukcije od robnih rezervi kako treba da se uradi ta analiza. Tvoje je da predaš i njima platiš iznos koji si dužan. U ostalom zovni i RR pa ih pitaj za tvoj problem i taj mlin u koji predaješ.

Nazad
Vrh