Cena psenice rod 2022

Hteo bi da dodam uzrok naglog pada cena u evropi je sto je Rusija oborila takse na izvoz žitarica za više desetina evra
Zapravo uzrok skoka cena žitarica i jeste bilo što je rusija uvela izvozne takse od 90 dolara po toni za pšenicu što je još prošlog leta dovelo do naglog skoka cena pre svega pšenice na prostoru Afrike Bliskog istoka i Evrope, sada to skidaju pa možete zaključiti ishod pozdrav
О ове ми је човек причао и ја сам се држао са резервом око ове приче спуштања такси. Рекао ми је и ако Русија спусти извозне таксе да ће цена пшенице опет пасти на 18-20 динара. А ако не укине онда наредне три године ће се цена вртети од 35-40дин.

О ове ми је човек причао и ја сам се држао са резервом око ове приче спуштања такси. Рекао ми је и ако Русија спусти извозне таксе да ће цена пшенице опет пасти на 18-20 динара. А ако не укине онда наредне три године ће се цена вртети од 35-40дин.
To znaci da ce i urea pasti u reciprocitetu,na 30 din za kg?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja moram da se ispravim nisu jos uvek Rusi smanjili takse vec ih racunaju u rubljama pa su nize Nije to glavni uzrok pada u zadnjih mesec dana ima tu vise faktora Cinjenica jeste da je zetva u toku da zbog krize i nafta i cene ratarskih proizvoda su nize nego pre mesec dana Sa druge strana veliki faktor za rast je procena da ce pasti ukrajnska proizvodnja zitarica za 2/3 tako da ce biti bas nestabilno i nemogu se kladiti ni da ce padati ni da ce rasti ponovo

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Jos malo lova u mutnom. Kada sve sto je otislo x2 se vrati na prethodno stanje onda ce i psenica pojeftiniti, ili u prevodu nikad. Inace pekari prodaju veknu hleba za 80 dinara.

I to je tačno ali je cena semena đubriva ...bila veća nego što je bila pre ove krize.
Plaćali smo MAP oko 80 dinara ,ostalog ne mogu da se setim .

kolege ima li neko iskustva od ove ili ranijih godina sa davanjem psenice za robne rezerve.ako moze objasnjenje u najkracem

Odeš na sajt Produktne berze Novi Sad i tamo u terminu od 9 do 14h se prijaviš. A na sajtu RR imaš sve napisano šta ti treba od dokumentata. Bitno je i da ti je pšenica kod nekoga na silosu koji je u sistemu skladištara za robne rezerve. Posle te oni obaveste da li su kupili robu od tebe i daješ neophodne papire kod ovih na silosu. Msl da tada i potpišeš Ugovor sa RR i posle čekaš pare na računu (rok je 15 dana). I onaj najgluplja stvar koju još traže je da platiš analizu pšenice preko neke sertifikovane kuće za kvalitet tvoje pšenice (a šta oni ispituju to ni Bog ne zna). Dakle idi prvo na sajt RR uzmi Obaveštenje o kupovini pšenice i posle idi na sajt Produktne berze i tu se registruj. Nije ništa teško.

Odeš na sajt Produktne berze Novi Sad i tamo u terminu od 9 do 14h se prijaviš. A na sajtu RR imaš sve napisano šta ti treba od dokumentata. Bitno je i da ti je pšenica kod nekoga na silosu koji je u sistemu skladištara za robne rezerve. Posle te oni obaveste da li su kupili robu od tebe i daješ neophodne papire kod ovih na silosu. Msl da tada i potpišeš Ugovor sa RR i posle čekaš pare na računu (rok je 15 dana). I onaj najgluplja stvar koju još traže je da platiš analizu pšenice preko neke sertifikovane kuće za kvalitet tvoje pšenice (a šta oni ispituju to ni Bog ne zna). Dakle idi prvo na sajt RR uzmi Obaveštenje o kupovini pšenice i posle idi na sajt Produktne berze i tu se registruj. Nije ništa teško.
"ona najgluplja stvar koju još traže je da platiš analizu pšenice preko neke sertifikovane kuće za kvalitet tvoje pšenice (a šta oni ispituju to ni Bog ne zna)".Upravo me ovaj deo najvise zanima,ko radi ove analize,koliko kostaju i jesu li striktni po pitanju hektolitra koji je veliki prob ove godine u mom kraju...tj mora da bude 76

Nemam pojma ko radi. Znam samo da su mi tražili da platim na silosu neki iznos ( nije ni to nešto mnogo valjda sam pre 3 god platio oko 1500 din za nešto malo preko 10 t). A šta ispituju ne znam jer je pšenica (moja) u silosu izmešana sa drugom. Jedino papir koji si dobio na prijemu gde sve piše (količina, vlaga, hl, proteini i primese) mogu da iskoriste za taj njihov sertifikat. Stvarno ne znam kako rade ovi kontrolori. Raspitaj se na silosu gde si predao.

сертификат о квалитету и квантитету и записник о контроли издат од стране
акредитоване контролне организације.postovane kolege,u mom kraju niko dosad nije davao psenicu za robne rezerve.moze li neko ko jeste da me uputi koje su to AKREDITOVANE KONTROLNE ORGANIZACIJE i kako bi dosao do one najblize meni...

Nazad
Vrh