KishRobert
Prijatelj Foruma
Da li led prizeljkujete vi koji ste psenicu osigurali?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tu je sad klizna racunica,sve zavisi ko je posejao iz ambara,ko domace seme a ko uvozno,pa takodje djubrivo domace ili uvozno,koliko zastita.Moja racunica je trenutno na njivama gde je baceno semensko na 35000 din po hektaru.Naprimer,domaci NS40 200kg,NPK 300kg,KAN 300kg,tri zastite(negde dve),prva Presing,druga Decis,treca ponegde Sekator i gorivo oko 40litara po hektaru.Kombajn imam,za njega ide 20 litara.Ostalo je moj trud i rad i moze da se uvuce u neku kalkulaciju.Katastrofa. Ja sam ulozio u psenisu oko 55000 dinara po ha, i da je plate 16 dinara. Bez 20 dinara nista. Mislim da je i kod ostalih tako....
Ako to govori onaj iz zita SrbijeEvo na Bd2 kaze jedan cika da ce cena psenice rod 2014 biti oko 16 i 17 din psenica losijeg kvaliteta ispod 16 din!
Katastrofa. Ja sam ulozio u psenisu oko 55000 dinara po ha, i da je plate 16 dinara. Bez 20 dinara nista. Mislim da je i kod ostalih tako....
Ajd nemoj zajeba... ljude.Kad bi se cena formirala na osnovu toga koliko je ko ulozio blago bi nama bilo. U svakom slucaju treba koliko je moguce pojeftiniti proizvodnju...
Malopre sam cuo iz pouzdanih izvora da ce pocetna cena biti 26 dinara...
Sta tebi fali?Ajd nemoj zajeba... ljude.
Sekator i Decis si sigurno koristio kao trecu zastitu,verovatno za zastitu klasa od fuzarijuma?Trenutna informacija je da mlinari nemaju zrno psenice,nema brasna da se kupi po mlinovima.Ko ima to su male zalihe.Mene su vec kontaktirali neki otkupljivaci-mlinari i racunaju na mene.Dali ja racunam na njih videcemo kad cena bude formirana.
- - - - - - - - - -
Tu je sad klizna racunica,sve zavisi ko je posejao iz ambara,ko domace seme a ko uvozno,pa takodje djubrivo domace ili uvozno,koliko zastita.Moja racunica je trenutno na njivama gde je baceno semensko na 35000 din po hektaru.Naprimer,domaci NS40 200kg,NPK 300kg,KAN 300kg,tri zastite(negde dve),prva Presing,druga Decis,treca ponegde Sekator i gorivo oko 40litara po hektaru.Kombajn imam,za njega ide 20 litara.Ostalo je moj trud i rad i moze da se uvuce u neku kalkulaciju.
Nije ni to baš lako čuvati kući.Uđe žižak i brašnar i šta ćemo tad???I sad posto je dobro cena da se slikamo sa sve nasim prinosima i ulozenim sredstvima Zato lepo kuci pa ceka cenu.
Naravno da znam sta je zasta,u ovom poslu sam odavno sa trenutnih 28 hektara psenice.Kod mene nije bilo velikog naleta bolesti pa je tu neki plus.Vazno je da je prvi tretman odrajen na vreme,kad su se pojavile prve iskre.Ko je cekao da pola njive bude zuto tome ne pomaze ni cena od 50 dinara.Sekator je za korove,Decis je insekticid,I mimo toga rađeno je 3-4 fungicida.
Bas sam to hteo napisati dok sam citirao clana Kris80 Da napravimo neku paraleluDDragan, molim te da stavis ovde precizno sve troskove po stavkama, da bi se znalo koja je cena kostanja jednog hektara psenice u punoj agrotehnici.