Cena psenice rod 2013.g.

Ajmo braco Banacani ako vi nesto ne pokrenete nece niko

Pančevo, 18. jul 2013.
paori%20banatski18.7..jpg
Upravni odbor Banatske asocijacije poljoprivrednika „Banatski paori” sinoć je na sastanku u Pančevu raspravljao o ceni i otkupu pšenice i kašnjenu subvencija za poljoprivrednike iz prošle i ove godine. Sastanak je na momente, kako smo saznali, ličio na duel onih koji su odmah za proteste na putevima i članova uprave koji državnom vrhu daju šansu da do 5. avgusta popravi odnos prema agraru u celini, jer smatraju da se predizborna obećanja sporo ili nikako ne realizuju. U dijalogu koji je vođen otvoreno je rečeno da su oni uspeli ostvariti saradnju sa ministrom Kneževićem, ali da on i njegov tim ne mogu sami rešiti nastale probleme – pogotovo finansijske. Evo i pojedinosti iz saopštenja koji je Upravni odbor, vezano za odluke, pripremio za medije. Poljoprivrednici su nezadovoljni cenom pšenice koja na pojedinim terenima iznosi čak 65% u odnosu na cenu koštanja proizvođača (u to nije uračunata cena zakupa ukoliko ga je bilo) – što su naveli i u saopštenju za javnost. „Banatska Asocijacija traži prijem kod premijera gospodina Ivice Dačića, vicepremijera gospodina Aleksandra Vučića, kod ministra trgovine gospodina Rasima Ljajića i kod ministra poljoprivrede gospodina Gorana Kneževića i to najkasnije do 5. avgusta 2013. godine. Smisao razgovora kod navedenih ministara su nagomilani problemi u poljoprivredi i rešavanje istih. Banatska Asocijacija je svesna kome se obraća, ali takođe navedeni ministri treba da budu svesni da je poljoprivreda u problemu zbog lošeg rada organa države Srbije, a da država Srbija nije u lošem stanju zbog lošeg rada poljoprivrede, s toga smatramo da je krajnje vreme da narasle probleme zajednički i sistemski i kooperativno rešavamo” – piše u saopštenju. „Do navedenog roka Banatska Asocijacija zamrzava najavljenu protestnu vožnju ka Vladi Srbije stim da će u narednom periodu pokušati da kao strateški partner državi Srbiji, odnosno njenim organima, da pomogne da se nastali problemi reše, da se država zarad 3% ljudi koji rade enormne površine oranica ne odrekne protiv 97% malih i srednjih porodičnih poljoprivrednih gadinstava, koji su lojalni građani i koji žele da budu zamajac privrednog razvoja. U narednom periodu Banatska Asocijacija će animirati poljoprivrednike iz čitave Srbije da nastupamo u zajedničkom interesu, a ukoliko ne naiđemo na razumevanje onda ćemo, takođe, zajedno izaći pred Vladu da zaštitimo svoj opstanak.” Na kraju saopštenja piše i obrazloženje. „Protestnu vožnju smo odložili iz razloga što smo u Ministarstvu poljoprivrede naišli na razumevanje i saradnju ministra Kneževića i zbog toga smo odlučili da probleme rešavamo dijalogom i saradnjom. Članovi Asocijacije su svesni da se svi problemi koji pritiskaju ratare ne mogu rešavati u Ministarstvu poljoprivrede, pa je doneta odluka da se obratimo i drugim članovima Vlade Srbije koje smo pomenuli. Ukoliko ne naiđemo na adekvatan odgovor i kod ostalih članova Vlade koje smo pomenuli, od 5. avgusta ćemo biti prinuđeni da naše probleme rešavamo na radikalniji način” – zaključili su u Asocijaciji „Banatski Paori”.

Uf sto su se uplasili!!!
Smesno!
Od sutra ce kupiti tih 59000t pa cena opet ide dole na 16din i posle ujo vuk magare!

Uf sto su se uplasili!!!
Smesno!
Od sutra ce kupiti tih 59000t pa cena opet ide dole na 16din i posle ujo vuk magare!

Kakve veze ovo ima sa otkupom robnih rezervi...ovo je sastanak za globalno stanje u poljoprivredi,cene,subvencije a trenutno za aktuelnu psenicu...bilo kakav otpor sadasnjoj situaciji treba pohvaliti...da je srece da se cese pritiskaju

Ma to sa robnim rezervama je k..ac,sta ja sad da radim sa zitom koje je stavljeno u silos pre 14 dana,ili jos gore ono sto je predato kod otkupljivaca koji primaju robu na pistu i odma se transportuje sa kamionima ko zna gde.Da idem da trazim da mi doteraju zito nazad gde sam ga predao...van pameti.

Kod nas trenutno 17,3 sa PDV-om

Poslednja izmena:
Ima jos udruzenja,ovo ne mirisi na razresenje problema ,putem medijske propagande bili smo u iluziji o delimicno prihvatljivoj ceni,a oni su dotle vaganali zito u Konstancu i stavili nas pred svrsen cin ,kupac odredjuje cenu nemaju niko ni elementarno postenje i bekelje nam se u lice ,verovatno da je prekrsen zakon o kartelizaciji i obligacijama ,a to treba dobar advokat da pokrene pred odgovarajucim sudom i ne korumpirane sudije da sude,ili vlada pod hitno da reaguje ,a te price sa njima je razvodnjavanje ,znaju oni i bez nas sta je dobro i posteno ali nece to oni,osveta narocito prema Vojvodini posto nismo glasali za postojecu vlast.

Kakve veze ovo ima sa otkupom robnih rezervi...ovo je sastanak za globalno stanje u poljoprivredi,cene,subvencije a trenutno za aktuelnu psenicu...bilo kakav otpor sadasnjoj situaciji treba pohvaliti...da je srece da se cese pritiskaju

Kako nema veze sa otkupom???
Kad otkup pocinje?? Sutra!! Koja je cena?? 20din ( za 59000t ) a za ostalih milion i po tona ce biti 16din!
A oni cekaju....
Sa protestima se vec zakasnilo jer sad vec nemogu nista u vezi psenice da promene , sto je po meni trebalo! To znaci da je to udruzenje paora po meni izgubilo ugled!
Protesti zbog neisplacenih subvencija? Nemoguce je da je to smisao, vi cete na ulicu zbog subvencija koje vam i tako i tako pripadaju i dok ih dobijemo prasina oko cene psenice ce se sleci!!!
Da drzava nema para to ja znam, ali da drzava zivi od poljoprivrede a ophodi se prema njoj onako kako bi trebalo prema razbojnicima.. mozda je bolje da cutim!

Kako nema veze sa otkupom???
Kad otkup pocinje?? Sutra!! Koja je cena?? 20din ( za 59000t ) a za ostalih milion i po tona ce biti 16din!
A oni cekaju....
Sa protestima se vec zakasnilo jer sad vec nemogu nista u vezi psenice da promene , sto je po meni trebalo! To znaci da je to udruzenje paora po meni izgubilo ugled!
Protesti zbog neisplacenih subvencija? Nemoguce je da je to smisao, vi cete na ulicu zbog subvencija koje vam i tako i tako pripadaju i dok ih dobijemo prasina oko cene psenice ce se sleci!!!
Da drzava nema para to ja znam, ali da drzava zivi od poljoprivrede a ophodi se prema njoj onako kako bi trebalo prema razbojnicima.. mozda je bolje da cutim!

Aman covece procitaj tekst,treba li ti crtati...procitas pa se opet vezes samo za psenicu i ja sam moju predao i sad je najverovatnije kasno...ovde se govori o celokupnoj situaciji u poljoprivredi...treba podrzati a otkup ostalih proizvoda ceka septembar...reakcija je dobra da ne prodjemo kao sa psenicom a ovo ne znam sto si i pisao jer samo budala ne misli tako "da drzava zivi od poljoprivrede a ophodi se prema njoj onako kako bi trebalo prema razbojnicima"...ja sam licno mislio da nemamo vise snage za bilo kakve proteste i drago mi je da vidim da je drugacije

- - - - - - - - - -

I za psenicu gajim nadu jer je na lageru do daljnjeg

Od 1982 pratim situaciju ovo jos nije postojalo,samo sprega vlasti sa trgovcima ovo moze da se odradi,udasmo se ne jebasmo se, a Vrcko mamu li ti ala si nam uterao ,neka, neka,doce vreme

Alo bve ljudi koja cena psenice i koja protesna voznja traktorima kada sami sebi vadimo oci na licitacijama drzavne zemlje. 80000 ( osamdeset hiljada dinara po jednom hektaru ) koliko da ti rodi i koja cena te robe treba da bude da bi smo bili u nuli ne u plusu samo u nuli ? Nije nama drzava kriva vec pohlepa i jurnjava za komsijom ... Tako nam i treba. Ko hoce ja i moju zemlju dajem po 80000 po hektaru u arendu pa neka seje na njoj i travku mirisljavku.

- - - - - - - - - -

Od 1982 pratim situaciju ovo jos nije postojalo,samo sprega vlasti sa trgovcima ovo moze da se odradi,udasmo se ne jebasmo se, a Vrcko mamu li ti ala si nam uterao ,neka, neka,doce vreme
Koji ti je Vrcko da ga i ja spomenem po dobru ako ga znam ?

Врчко то ти је кад мали вук врцка репом,јел сад песника разумеш,Шајкашке пошалице, забележио Вук у Каћу

Da nema zarade ne bi bila 80000 hiljada po hektaru to jest niko ne bi placao tu cenu tako da to sve samo za sebe govori!Mozete se satro jediti al to je to! Meni se cini da je najveci problem u ratarstvu sto niko nema planiran profit nego bilo bi super da je kukuruz 1000 dinara a sta ce posle taj sto kupi sa njim mene to neinteresuje...

Planirani profit postoji samo u drzavnom budzetu koji naravno nikada se ne ispuni. Da postoji planirani profit bilo bi sve po loju :osmeh:

Da nema zarade ne bi bila 80000 hiljada po hektaru to jest niko ne bi placao tu cenu tako da to sve samo za sebe govori!Mozete se satro jediti al to je to! Meni se cini da je najveci problem u ratarstvu sto niko nema planiran profit nego bilo bi super da je kukuruz 1000 dinara a sta ce posle taj sto kupi sa njim mene to neinteresuje...
citiram Batu Stojkovica TAKVI KAO TI IZAZIVAJU RAT,naravno na licitacijama

Gomila ljudi je prodala po 16,sta oni da rade morali su da se razduze zadruzi i kraj,i ja sam obracunao po 16 jel nemam gde sa njom skladiste ostavljam za soju jer je imam vise zasejano.Kome nije frka za pare taj moze da ceka ali mislim da vecina ne ni sata!!!Jako me nerviraju izjave nekih ljudi sto sad kukaju i govore sta treba da se radi,pa gde ste bili pre zetve da se jednostavno naprave protesti zbog NE ZNANJA CENE PSENICE kad se cena sazna vec je kasno kao sto je i sad!

Nazad
Vrh