Cena psenice rod 2013.g.

Jedino resenje je NE SEJATI PSENICU
Да се направимо Енглези. :osmeh:

UK imports are now on pace to average 2.92m tonnes for 2012-13, and are already the biggest since the 3.1m tonnes bought in 35 years ago.

Немојте само октобарску. Ја сам пре за Сабљу, ем је наша, ем знамо да сигурно делује.

Јасно ми је где гађаш, зато сам и додао ово за субвенције по хектару. Ево сад видимо и Паланку, што му дође неких 500-600 еура у старту предности за Румунију и Бугарску. Шта даље да причамо. Нема тог рода који нама може да помогне да се такмичимо са њима. При томе треба рећи да држава из све снаге учествује у повећању ових разлика и неконкурентности наше пољопривреде са оваквим начином расподеле земљишта. Они су се у потпуности ставили у улогу продавца и инсистирају на оваквим лицитацијама, да би тако намирили своје незајежљиве апетите, и ако је више него очигледно да су на овакав начин потпуно изгубили своје основне функције. То је кад ставиш комуњарске шабане на власт и они умисле да је држава предузеће, тј ОУР, то им је слађе верујем.

Nijedni ne valjaju,nijedni!!!!Smisljeno nas unistavaju kao naciju!!!

@dragan pa kosta zakup 11500 kad se sa vlasnikom dogovoris da mu zakup placas u robi, prebacis na njegovo ime tu kolicinu robe pa onda on vadi oci kako zna.. u ovom slucaju smo uzeli primer da to bude 700 kg psenice po 16 din to mu doje to.. a sto se slame tice to naravno da nema nigde nego sam metaforicno i kroz smeh rekao "kad prodas" slamu za 200 e tada ti je zarada od zita bas tih 200 e... nadam se da si sada razumeo...

Nijedni ne valjaju,nijedni!!!!Smisljeno nas unistavaju kao naciju!!!
Па и ја то све време тврдим, само што за мене нису ниједни, већ су сви исти. Кад погледаш мало биографије тих ликова, видиш да је гомила њих, а скоро и сви, или деца неких генерала и комуниста, ил деца бивших црвених директора. Не можемо да се ослободимо комуњара и ознаша, ама баш никако. Они су имали некакав наднационални, над друштвени, бем ли га какав идеал, а све је то покриће за разне згубидане и пробисвете. Нормално, наши западни пријатељи увек међу таквима нађу опцију коју треба подржати. Они који су били против, завршили су своје политишке каријере. Зато су и данас све коалиције могуће уз малу помоћ са стране. А последице су свима видљиве, док узроке треба добро замаскирати путем медија, који наравно нису у нашим рукама.

@dragan pa kosta zakup 11500 kad se sa vlasnikom dogovoris da mu zakup placas u robi, prebacis na njegovo ime tu kolicinu robe pa onda on vadi oci kako zna.. u ovom slucaju smo uzeli primer da to bude 700 kg psenice po 16 din to mu doje to.. a sto se slame tice to naravno da nema nigde nego sam metaforicno i kroz smeh rekao "kad prodas" slamu za 200 e tada ti je zarada od zita bas tih 200 e... nadam se da si sada razumeo...
Razumem ovo za slamu,a takav zakup kod nas ne postoji bar 20 godina vec.Kesiras 250e/kj pa radis ako hoces,ako neces ima ko hoce...

Uzroci i smisao srpskog "komunizma" nije sa zapada nego sa istoka,nema nikakve zavere sve se dogadja zbog nas a ne neko nam skida gace a mi vrtimo dupetom da nam ne udje,ne, nego sami sebi skidamo gace i sami se namestamo ,prosto receno ,jer mi je vec dosta kad cujem da su nam uvek drugi krivi...

Нисам рекао да су криви, већ да нам увек помогну тј погурају њихову опцију, која је наравно увек лоша по нас. Проучи мало како су састављене владе код нас. Ко је морао да зглајзне кад се замери неком амбасадору. Коме је криминал опраштан, и ко је спасаван да би после засео. Пронађи како је кренула корупција код нас, и ко је на све био на вези са одређеним криминалцима и црвеним директорима. Има тога још, ал да не ширимо.
А то са истока што је довезено са запада возом без возног реда, то ником ништа.

Нисам рекао да су криви, већ да нам увек помогну тј погурају њихову опцију, која је наравно увек лоша по нас. Проучи мало како су састављене владе код нас. Ко је морао да зглајзне кад се замери неком амбасадору. Коме је криминал опраштан, и ко је спасаван да би после засео. Пронађи како је кренула корупција код нас, и ко је на све био на вези са одређеним криминалцима и црвеним директорима. Има тога још, ал да не ширимо.
А то са истока што је довезено са запада возом без возног реда, то ником ништа.
Не вреди ,свети руски месија и сотона са запада,Берђајев,Солжењицин нису оптуживали никог него духовно стање народа производи зло и ново духовно стање ствара добро,а то је дуг процес,еволутиван процес а не револуционаран......позитивно је што им се супростављаш,на истој смо страни,али то нам неће помоћи да остваримо цену с којом би који динар зарадили ,сећам се да сам за времена некадашњим куповао имт 539 за 2 вагона жита ове године имам 4 и није ми остало ни за обртна средства да заснујем нову производњу а треба платити којекакве дажбине,живети, дати деци....страшно, а биће још горе ,а онима у градовима још горе .Гледам спасиоце још више постајем свестан да нам спаса нема,а ми Шајкаши имамо пословицу Недам се макар црко!!!

У једном друштву све је повезано, почевши од историје, па до садашњих културних, социјалних, друштвених, пословних, финансијских и других токова. Ми смо као друштво све те везе погубили и затуралили, и понашамо се као да смо јуче добили државу, а имамо је охохо. Управо тај хаос који се нама свакодневно сервира је један од главних проблема. Код нас се нешто свакодневно изврће и мења му се значај. Медији који су углавном антидруштвено оријентисани су носиоци тог духовног и сваког другог хаоса. Ми то признали или не, то је један пројекат, којим неко руководи. Немамо ми као друштво никакав интерес да то трпимо, ал ето трпимо. Иста логика се дешава и код ових протеста. Договара се , па се нагло престане, па видимо да се нуде неки датуми, а резултат је да људи губе вољу и ентузијазам за променом, и то је матрица која се стално понавља. Дал су ови наши баш толико успешни у дезорганизовању, или то ефикасно постижу неким митом, не знам. Исто је и са ценом пшенице. Сви видимо да нешто не штима, али и даље ћутимо и трпимо. Дал је проблем пшенице скуп закуп, алавост трговаца, велике марже свих у ланцу, наше незнање или нешто треће, дај да решимо. Али, не, не предузима се ништа, и неко би да задржи овакве стање, које очигледно ни једном произвођачу не одговара. Ево нпр једне чињенице из Француске, код њих је просечна величина газдинства испод 50 ха, а преко 50% продате робе, они сами директно продају без било чијег посредништва. Зашто код нас није тако? Зашто су код нас толике задруге уништене? Зашто нико да покрене било какву анализу тих дешавања? Итд

Poceli danas da mi donose novce za vrsenje, niko nije dobio vise od 16,5din
ooohvala bogu sto je nisam sejao i najesen ce da me zaobidje taj posao, dok se nesto ne promeni nece na mojim njivama!

Necu nikog da branim ali covek je samo citirao,dali je zabranjeno,dali je ovo forum odraslih ljudi ili deciji pa nesme ponekad da se opsuje, ili iznese neki citat koji je kod nas svakodnevnica.

Ja ne znam čiji je citat,a to nije ni bitno,ako mu negde nije ni mesto ni vreme.
U pa da ,to se zove metafora u književnosti koja opisuje mentalitet i Bosanci je jako dobro razumu a mislim i drug ministar a to sto se tebi ne sviđa a ne znam zbog čega iako znam, imaš pravo na mišljenje a ne drugom da zapušavaš usta,kultura dijaloga u demokratijama mora da se neguje i tolerancija je vrhunac!!!Književna kritika je uvek dobro došla!I molio bih te bez svadjanja oko jednostavnih stvari ,nismo mi poljoprivrednici jedno drugom neprijatelji nego dijalogom pokušavamo da nadjemo rešenje za ovo što nam trenutno ESERI rade.
Здравствуйте товарищи!!

- - - - - - - - - -

У једном друштву све је повезано, почевши од историје, па до садашњих културних, социјалних, друштвених, пословних, финансијских и других токова. Ми смо као друштво све те везе погубили и затуралили, и понашамо се као да смо јуче добили државу, а имамо је охохо. Управо тај хаос који се нама свакодневно сервира је један од главних проблема. Код нас се нешто свакодневно изврће и мења му се значај. Медији који су углавном антидруштвено оријентисани су носиоци тог духовног и сваког другог хаоса. Ми то признали или не, то је један пројекат, којим неко руководи. Немамо ми као друштво никакав интерес да то трпимо, ал ето трпимо. Иста логика се дешава и код ових протеста. Договара се , па се нагло престане, па видимо да се нуде неки датуми, а резултат је да људи губе вољу и ентузијазам за променом, и то је матрица која се стално понавља. Дал су ови наши баш толико успешни у дезорганизовању, или то ефикасно постижу неким митом, не знам. Исто је и са ценом пшенице. Сви видимо да нешто не штима, али и даље ћутимо и трпимо. Дал је проблем пшенице скуп закуп, алавост трговаца, велике марже свих у ланцу, наше незнање или нешто треће, дај да решимо. Али, не, не предузима се ништа, и неко би да задржи овакве стање, које очигледно ни једном произвођачу не одговара. Ево нпр једне чињенице из Француске, код њих је просечна величина газдинства испод 50 ха, а преко 50% продате робе, они сами директно продају без било чијег посредништва. Зашто код нас није тако? Зашто су код нас толике задруге уништене? Зашто нико да покрене било какву анализу тих дешавања? Итд
Nemaju volju i ne odgovara njihovim interesima u mutnom se najbolje riba lovi,jednostavan odgovor.

a to sto se tebi ne sviđa a ne znam zbog čega iako znam,
Ova tvoja rečenica je sve rekla.Od siline filozofiranja sam si se pogubio.
:haha:

Nazad
Vrh