Cena psenice rod 2013.g.

Gomila ljudi je prodala po 16,sta oni da rade morali su da se razduze zadruzi i kraj,i ja sam obracunao po 16 jel nemam gde sa njom skladiste ostavljam za soju jer je imam vise zasejano.Kome nije frka za pare taj moze da ceka ali mislim da vecina ne ni sata!!!Jako me nerviraju izjave nekih ljudi sto sad kukaju i govore sta treba da se radi,pa gde ste bili pre zetve da se jednostavno naprave protesti zbog NE ZNANJA CENE PSENICE kad se cena sazna vec je kasno kao sto je i sad!
Bez ugovora u jesen sa garantovanom cenom nema sejanja psenice ,pa neka glabaju onu stvar a ne kiflu,ne moze se nikad znati sta oni smucaju u tim pokvarenim glavama,oca svog bi zajebali da mogu

U ovoj drzavi svako zaduzivanje koje vas tera da prodajete svoju robu kad stignu racuni su potencijalni bankrot... Pamet u glavu sledeci put.

@sajkaska
Niko nece ponuditi zagarntovanu cenu za psenicu. Tako da lagano mozes da prodas sejacicu za psenicu,

U ovoj drzavi svako zaduzivanje koje vas tera da prodajete svoju robu kad stignu racuni su potencijalni bankrot... Pamet u glavu sledeci put.
Odlično i mudro a šta da radiš kad ubi suša i crvenilo prošle godine,u svakoj normalnoj državi to bila elementarna nepogoda,zaboravio si čardak i magacin a ne njihov lager preko koga nas pljačkaju

- - - - - - - - - -

@sajkaska
Niko nece ponuditi zagarntovanu cenu za psenicu. Tako da lagano mozes da prodas sejacicu za psenicu,
Ne, neka oni glabaju onu stvar

Pa nije bilo zito toliko lose prosle godine... Verovatno kako kome, jeste, bilo je suse i kod nas ali se moglo namaci 5-6t po hektaru... Moja je psenica u ambarima, tudji lager mi ne odgovara bas zbog ovih stvari.

Aman covece procitaj tekst,treba li ti crtati...procitas pa se opet vezes samo za psenicu i ja sam moju predao i sad je najverovatnije kasno...ovde se govori o celokupnoj situaciji u poljoprivredi...treba podrzati a otkup ostalih proizvoda ceka septembar...reakcija je dobra da ne prodjemo kao sa psenicom a ovo ne znam sto si i pisao jer samo budala ne misli tako "da drzava zivi od poljoprivrede a ophodi se prema njoj onako kako bi trebalo prema razbojnicima"...ja sam licno mislio da nemamo vise snage za bilo kakve proteste i drago mi je da vidim da je drugacije

- - - - - - - - - -

I za psenicu gajim nadu jer je na lageru do daljnjeg

druze prica se samo o ceni psenice i kasnjenju subvencija!
Ja sam pisao da je sa protestom zbog cene vec kasno!! Jel to tesko ukapirati ili pisem arapski?
Isto kao i sto sam pisao da je protest odlozen taman onoliko da prodje otkup za robne rezerve! Jako providno!
Ti se ocigledno necemu nadas od tih protesta za ubuduce, ja iskreno ni to jer da hoce da nam pomognu vec bi svi bili na ulicama i nebi niko bio zadovoljan sa 20din

Jel jos neko pravio poredjenje cena jedne kifle 30din,a kila zita 16din::sramota::
a kg hleba 100 dinara,u odnosu na psenicu 1:6 ,inace kod nas u mlinu vise nema usurne meljave za 100kg zita od 40-60 kg brasna sad obracunavaju 1kg zita kosta 16 din brasno 48 ,za 3kg zita 1kg brasna,to nikad nije bilo ,prevedeno ,svaki mlinar kad samelje 3kg zita 2kg mu ostane zarade LOPOVI ,inace normalno je usur da bude 10% za 100kg zita 90kg da dobijes nazad,Pariteti su najvaznija stvar u normalnoj drzavi ,LOPOVI su blaga rec za ono sto nam se dogadja

Bit ce bolje za 100 godina, kada nam stranci kupe svu zemlju, a mi kod njih postanemo nadnicari za koru hleba. Necemo imat zasta da se Jedimo. To je izgleda sigurna buducnost za nas i nasu decu. ovo nije drzava a izgleda ni pleme jer i u plemenu se zna neki red. Bog nam je dao berićetnu Žetvu ali Lopovi nedaju bogate se na nasoj muci. Jel neko zna koliko je žito u zapadnoj evropi i koliko njihov poljoprivrednik ima subvenciju po hektaru i kolike su im kamate na kredite.Pa kako mi da se prezivimo. A jutros udarna vest na RTS-u direkcija za robne rezerve otkupljuje Žito po 20 dinara samo nisu rekli da je to 2% od ukupnog roda Pšenice a da ce sve ostalo da ode po 16 dinara. Znaju oni da je poljoprivrednik u dugovima do guše i da mu je to prvi dinar ove godine i da ce vecina da ga da za 16 dinara da podmiri dugove ,retko ko ce moci da ga da na cuvanje pa da izadje u prodaju kad bude veca cena . Kriminalci

a kg hleba 100 dinara,u odnosu na psenicu 1:6 ,inace kod nas u mlinu vise nema usurne meljave za 100kg zita od 40-60 kg brasna sad obracunavaju 1kg zita kosta 16 din brasno 48 ,za 3kg zita 1kg brasna,to nikad nije bilo ,prevedeno ,svaki mlinar kad samelje 3kg zita 2kg mu ostane zarade LOPOVI ,inace normalno je usur da bude 10% za 100kg zita 90kg da dobijes nazad,Pariteti su najvaznija stvar u normalnoj drzavi ,LOPOVI su blaga rec za ono sto nam se dogadja

Ово је тачно. И код нас у млину колико сам чуо нема више размене. Ко је предао тамо може само паре да добије, од брашна ништа. Ваљда је лоповлук сувише очигледан у том случају. Мислим да је то наш проблем, што нам деру кожу накупци и трговци и бојим се само да кукуруз на јесен не буде 10дин а соја 25.

Kod nas se suska kukuruz 8 din. suncokret 30,soja 35 kao pre 4 godine u klipu 3 din,kazu rodilo sta hocete vise Resenje : crna ugar kome treba strnjika ili seme sa tavana tanjiranje bez zastite p a koliko rodi vuci u ambare,a za kukuruze u cardake,soju kuci odlicno se cuva u supama ,suncokret i repu ne sejati ,jednu godinu mi cemo izdrzati a ako krenemo na njih bojim se da ne prodjemo kao macvani kad su im pendrekasi lomili ledja jer ovi su radi vlasti spremni sve da urade,u rusiji lageruju psenicu na betonskom pistama nista mu ne smeta jos ako ga pokrijes folijom odlicno bude
Raditi i proteste a i ovo sto sam predlozio ali SVI ,samo sloga seljaka spasava
PREDLAZITE DOCICEMO DO RESENJA
ps citaju oni nas forum ali mogu da nas poljube u **greška

Ne mozes stupiti u vezu a jos manje uspeti prodati.Poredjenja radi robne rezerve ce otkupiti samo 1.8posto roda od 5-6 otkupljivaca koji su blize vatri i kraj , ja sam jedne godine to uspeo ali mi je posle izaslo na nos

Ево када о ценама причамо, како је било пре годину дана:

clip.jpg

А ево како је сада:

21bp1eg.jpg

Ајд да се присетимо, бар како је било код мене.
Година 2012: Храниво 15:15:15 45 дин/кг
семе пшенице 36 дин/кг
уреа 47 дин/кг
д2 125 дин/л

Година 20013: Храниво 15:15:15 52 дин/кг
семе пшенице 47 дин/кг
уреа 52 дин/кг
д2 149 дин/л

Па сад, нека чита и онај који треба и онај који не треба.

Poslednja izmena:
Znaju oni to lepo nas navuku ulažeš sve što imaš a oni podžabe . Ko nam je kriv kada smo paori . Još su i u narodupustili da od zemlje može lepoda se živi e sad da vidim šta će da kažu . Ovo sve treba g... motkom mlatiti

I kod Sotone (DPS klas) je luda kuća
Dobiješ prijavu da popuniš i snalazi se kako znaš da je pošalješ faksom
A već 2 sata faksovi ne rade i nema šanse da se pošalje....

Nema nista vise od slanja faksova,bio sada slucajno do zadruge od 9 sati non-stop salju samo 2 prosla slucajno ostali nista kazu tako je i kod drugih,dosao sin od gazde kaze ima puno ljudi koji su LICNO otisli na berzu da predaju zahtev i mosa...zakljucana vrata (bukvalno) ne primaju samo faksom +pola brojeva na koji se salje su blokirani.Prazna prica kao po obicaju oni pomazu zemljoradnike eto oni otkupljuju a samo bacaju prasinu u oci ljudima bez veze.

Nazad
Vrh