Cena psenice rod 2013.g.

Pa ljudi jel vi zaista mislite da ce od uslovno receno manjih proizvodjaca kupovati psenicu za robne rezerve?Zalosno je ako tako mislite ona je najverovatnije kupljena od nekog Srecka Sojica sta vam je gde zivite!

383541101516198654530112.jpg

Nevidjen bezobrazluk i glupost.. primili 700 prijava.. 59.500t. / 50t. (koliko max. može) = 1190 je minimum prijava koje momraju da usvoje da bi ispunili kvotu..

Poslednja izmena:
Kod nas se suska kukuruz 8 din. suncokret 30,soja 35 kao pre 4 godine u klipu 3 din,kazu rodilo sta hocete vise Resenje : crna ugar kome treba strnjika ili seme sa tavana tanjiranje bez zastite p a koliko rodi vuci u ambare,a za kukuruze u cardake,soju kuci odlicno se cuva u supama ,suncokret i repu ne sejati ,jednu godinu mi cemo izdrzati a ako krenemo na njih bojim se da ne prodjemo kao macvani kad su im pendrekasi lomili ledja jer ovi su radi vlasti spremni sve da urade,u rusiji lageruju psenicu na betonskom pistama nista mu ne smeta jos ako ga pokrijes folijom odlicno bude
Raditi i proteste a i ovo sto sam predlozio ali SVI ,samo sloga seljaka spasava
PREDLAZITE DOCICEMO DO RESENJA
ps citaju oni nas forum ali mogu da nas poljube u **greška
Bez ikakvog ulaganja,i mora biti do tri tone po ha,prezivecemo godinu-dve sa ovakvim prinosima,ali ce da propadnu koje-kakvi otkupljivaci,izvoznici,uvoznici djubriva,hemije i svog repromaterijala za poljoprivredu,koje nam prodaju kao da je od zlata pravljeno.Drzava ce morati da uvozi da bi prehranila stanovnistvo,i onda ce videti koliko joj vredi pravi seljak u Srbiji a ne da favorizuje i pomaze koje-kakve vucibatine koji pokradose i drzavu i seljaka.

Pošto nismo uspeli da dobijemo gospodu sa berze, danas je otišla veća količina po 16 dinara, a kako stvari stoje i u ponedeljak će resto, pa odoh na more da malo odmorim moždane vijuge...

Problem je sto te vucibatine JESU drzava i samo ce jos vise da uvoze i naravno jos vise zaraduju na tome,korov se tesko iz njiva isteruje.

Tri puta sam ih dobio ali se nijednom njihov faks nije ukljucio.Djubar.
Ovo sam rekao u 14.45 min.U 15.05 me je zvao jedan od brokera sa berze i rekao da mi dobra vest da mi je jedan nalog prosao ali je pola odsecen tj ne vidi se :haha:.Losa vest je to sto mi je roba u Beceju pa je pitanje da li bi u najblizem javnom skladistu bilo mesta za prijem moje psenice u slucaju da je skladiste puno(a sigurno jeste).U svakom slucaju da pokusam i u ponedeljak da posaljem faks pa mozda budem imao srece da dobijem faks liniju i da mi njihov faks primi ceo nalog.Lepo sam mu se naglas zahvalio na danasnjoj faks zurki i pitao ga ima li smisla u ponedeljak slati faks,na sta mi je covek odgovorio"Vidi ne kosta te skoro nista,mozda i vredi pokusati,na tvom mestu ja bih probao".Faks mi nijednom nije potvrdio da mi je prosao nalog ali zato imam ceo ris "fax failed"papira...:haha:

Nazad
Vrh