Prosle godine nisu cene digli zbog nas da bi mi nesto zaradili nego zbog njih jer je njima tako odgovaralo.Da su cenu repromaterjala ostavili na nivou od pre 2 godine neverujem da bi se neko sad bunio.
Ма опалила русе и украјинце суша, па забранили извоз, а онда се тражило па је цена ишла горе, и то је свима одговарало. Зато ће сада сада да нам се напију крви зато што су нам прошле године добро платили.
- - - - - - - - - -
Moram reći šta mislim pa ko šta kod zaključio. Sve proteste podržavam i ovde kod nas učestvujem , ako treba i u organizaciji , ali proteste protiv cijene ili vremenskih prilika ne podržavam - ljudi dozovite se.
Политика цена је посао сваке државе, исто као што је и монетарна маса. Читава гомила економиста из НБС се бавим разним новчаним масама, те готовина, те М1, итд, а да не говоримо о инфлацији и буџету, а цене скоро нико да помене. Кад прочиташ закон о НБС, јасно ти је шта је њихова функција, као и неких министарстава. Цене су једна од основних ствари. Тржиште посебно у малим државама је нешто што је увек климаво. Нисам присталица државног интервенизма, већ јасног реда. Функција робних резерви је управо то. Ово код нас је класичан анархизам, што се види по томе какве све разлике у ценама и условима постоје. Не треба бити пуно паметан и наслутити олигополе у неким областима.
Што се тиче дела о временским приликама, опет се не бих сложио, пошто имамо чист пример прошле године. Суша незапамћена, а наша држава не проглашава елементарну непогоду. Зашто, када их Закон на то обавезује, почевши од локалних самоуправа, које су морале да одговоре на нашу иницијативу, па даље преко министарстава. Код нас држава прогласи елемнтарну непогоду кад негде прође град, а кад суша уништи све онда ништа. Ми смо на жалост прошле године то изгутали, а имали смо законско право да тражимо пуну надокнаду. Кад смо прошле године прогутали такве минусе, није ни чудо што нас сада јашу као волове. Да смо се прошле године сви бунили, и сада ми можда боље прошли.