Cena psenice rod 2013.g.

A jel tako...a onda će taj da od mene kupi po 150eura/t ,a prodaje u makedoniju po 200-210eura/t?
Od moga rada i gledanja u nebo će da zarade uzorkivači,skladištari,prevoznici,zadruga,bar dve firme u kupoprodaji,carina(država) i na kraju prerađivač.Dobro mi i živimo kad ovoliko njih hranimo našim radom.

Ašta bi po vašem mišljenju trebalo činiti da bi bilo isplativo proizvoditi pšenicu.
Кад би знао одговор на ово питање производио бих пшеницу. Ад хок протестима се могу добити само ад хок решења (читај: обећања која нико неће испунити). Само системска решења (о којима нас већ годинама саветује ММФ а што наши главешине на слушају или не разујмеју) су права решења као и увођење (али и спровођење) паритета и оно што смо некад имали а то је планирање а не само заклањање иза "трижишта".
Ма бре, пукли смо тотално! Опште расуло горе и од анархије. Не вреди ни коментарисати већ размишљати како да се преживе и горе ситуације од тренутне (а на хоризонту се не назире бољитак).
Сад личим на црног гаврана а волео бих да нисам у праву.

Cena djubriva u jesen iz dana u dan poskupljuje,ne pitaju dal imamo mi para da kupimo to djubre,nafta skace,sve poskupelo a nase kad dodje da se prodaje,najmanja cena sto moze,pa to samo LOPOVI rade u ovoj nasoj drzavi,j....m ti drzavu,i to niko ne hapsi,pa dokle vise...mi smo kao robovi ovoj drzavi,kad cemo mi malo da zaradimo

a makedonci su glupi pa ce da plate 200 eur srbi ji,a u bugarskoj 150, smesno. Registruj firmu pa ako imas te cene sam izvozi.

Kod mene Barišić sutra uplaćuje po 16 dinara žito sve sa pdv-om probudite se ljudi pokradoše nas ako bude protesta javite da se organizujemo i jednom raskrstimo dokle će da nas jašu.

- - - - - - - - - -

Protiv onoga ko tije ponudio 16 din/kg
pa vlast je omogućila da nemoraju da nam plate realnu cenu od minimum 22-24 dinara za kg žita rod 2013.treba smeniti bagru .

Mislim da je sada kasno za bilo kakve proteste pa psenica je sva kod otkupljivaca to je trebalo uraditi pre zetve a ne sada kada nas imaju u saci!

Nazad
Vrh