Cena psenice rod 2013.g.

Koliko košta onda transport prekoekanskim brodom I istovar tamo nekom kupcu...itd. Koliko mora biti roba skuplja na odredištuda bi svi u lancu zaradili?
Od Minesote pa do luke pa preko okeana do Konstance pa do mlina u Novom Sadu i 50% od pocetne cene vise ,barem je bilo nekad,bilo bi dobro konacno da imamo na nekom sajtu cene u luki Konstanci kriju nasi kao zmija noge,inace glavni silosi nasih trgovaca nisu u Srbiji nego u Rumuniji zato su kolone slepera u novosadskoj luci kilometarske ,vaganaju da sto pre smeste u inostranstvo, a zasto ne znam????

evo i mene da se javim nisam mogao da se prijavim neko vreme (problem sa lozinkama)... 16din isplacuje otkupno mesto agrokiki nabrdje sa recima da ce cena ici dole jako ubrzo. ja uzeo na kredit sve za 6hektara na sve to vracam 7000kg vise zbog razlike u ceni i evru. A na vestima niko ne spominje zito ni cenu ali jave da je opljackana zlatara u beogradu eej pa za koga mi radimo? ::samo bes::

Kako zašto? Pa zbog punjenja robnih rezervi. Vidiš da su pokradene.
Da,robne rezerve su pokradenei to mora da se nadoknadi,ali preko nas.Drugovi koji su pokrali zito,opomenuti su ostrom drugarskom kritikom i receno im je da to vise ne sme da se radi,i dat savet,da ce uskoro zetva pa da se potrude da to nadoknade.A mi sto izigravamo neznalice,jednom recju,volove,niko nam nije kriv!

Jest u pravu si . DOGODINE CU DA UVEZEM MALE SILOSE IZ FRANCUSKE PA DA SKLADISTIM SVOJ KUKURUZ SUNCOKRET I PSENICU PA CU IZACI SA PRODAJOM U NAJBOLJOJ CENI.e DA JE SRECE DA MOZEMO SVI TO DA IMAMO PA DA MI ZAVRCEMO SLAVINE OVOM UVOZNICKO IZVOZNICKOM LOBIJU.A gde je sad ministar da se obrati paorimna koja cena zita ce biti u otkupu robnih rezervi ili je zauzet temom svog opstanka na mestu ministra ,jadni smo mi u ovoj dfrzavi a stalno pricaju o unapredjenju poljoprivrede. Ovo je borba protiv VETRENJACA

Nasi poljoprivrednici krecu u cetvrtak prema Beogradu,pa ce i iz ostalih sela da se prikljuce,Dolovo,Bavaniste,tako sam cuo iz udruzenja poljoprivrednika.

dolazim. a sad idem od kuce do kuce da vidim hoce li jos ko od mojih ovde... pa se javljam opet. nadam se da ce se jos poljoprivrednika odazvati moramo pomoci sami sebi inace nam nema bolje...

zasto smesan! i kroz zid cu ako treba necu sedeti skrstenih ruku oni nemaju obraza.

- - - - - - - - - -

Sto pre to bolje al n bgd nego samo luke i velike silose oni diktiraju cenu nediktira bgd. samo se tako meze iznervirati policija i zandarmerija. Izvoznicki lobi blokirati..........
u beogradu su glavonje nisu oni u lukama tamo su radnici i obicni ljudi. dok je beograd miran nista necemo postici!

Nazad
Vrh