Cena psenice rod 2013.g.

Pa šta drugo.Tom tvom Đoki će sigurno biti lakše nego ostalima jer je navikao na đoku.
Šalu na stranu situacija nije dobra.Mislim da će cena ipak malo gore kad od nedelje počne slobodan izvoz za Makedoniju.Ona nije veliko tržište ali ipak nije ni zanemarljivo jer preko nje puno pšenice ide dalje.Videćemo razvoj u toku ili tačnije krajem iduće nedelje.

Bas tako neko ce da na...be svakako,ja jos nisam psenicu skinuo velika je vlaga od ovih kisa a i takav je tren velika je rosa malte ne do 11h,tako da razmisljam o skladistenju eto taman do tad cemo znati cenu :haha:Salu na stranu ali jedna velika ne odgovornost vlasti, Ministra uopste tih ljudi!Interesantno je to da je tako bilo dos bili i zuti na vlasti valda rade p istom sablonu.Poenta cele price je ta platiti seljaku sto manju cenu a izvesti po sto vecoj naravno razlika u slamaricu,zalosno ali tako!

Bas tako neko ce da na...be svakako,ja jos nisam psenicu skinuo velika je vlaga od ovih kisa a i takav je tren velika je rosa malte ne do 11h,tako da razmisljam o skladistenju eto taman do tad cemo znati cenu :haha:Salu na stranu ali jedna velika ne odgovornost vlasti, Ministra uopste tih ljudi!Interesantno je to da je tako bilo dos bili i zuti na vlasti valda rade p istom sablonu.Poenta cele price je ta platiti seljaku sto manju cenu a izvesti po sto vecoj naravno razlika u slamaricu,zalosno ali tako!
Naravno da rade po istom šablonu KUPLERAJ SA KURVAMA OSTO ISTI,
Vlada može da donese uredbu o ZAŠTITI i pokrene postupak protiv MONOPOLISTA ali NEĆE i time bi se opravdali da ne učestvuju u PLJAČKI

bokikoki!
Taj trosak od 32 euro/t Srbija-Konstanca sta sadrzi u sebi?Samo prevoz brodom i osiguranje,papirologija...,ili je u njemu i utovar kod nas i istovar tamo.Mislim na to dali je to fco luka(recimo Pancevo) + 32 eura?Hvala!

dovoz od skladista do luke 6 eur
pretovar u luci + papiri 4-5 eur
prevoz-barye do constance 18 eur
pretovar constanca na brod 3 eur + 0,5% rastur

Cene su na kolicinu 5.000t

Ma sve je to rogata marva,crno ispod noktiju bi uzeli seljaku.Ali kako bi se onda platilli opstinari, prosveta,razno razne agencije direkcije i trange frange radna mesta.Nicija nije do zore gorela progledace seljak uskoro

prevoz samo voz kosta od 24 do 28 eur zavisno gde se tovari, i papiri su skuplji, izmedju 5-8 eur skuplje nego Dunavom

Skupo je 18e do barzom do Kontance. Kao i pretovar sleper-barza. Ostale cene su ok.

Ma sve je to rogata marva,crno ispod noktiju bi uzeli seljaku.Ali kako bi se onda platilli opstinari, prosveta,razno razne agencije direkcije i trange frange radna mesta.Nicija nije do zore gorela progledace seljak uskoro
ako se 32 eura podeli sa 1000 dobija se 0,032 eura ili u dinarima oko 3,5 ili realno 2,5-3,0 ,da li se zna cena psenica franko Konstanca ali pouzdan podatak i odmah cemo videti o kakvom se novcu radi ,recimo u austriji trgovacka marza na rasute terete ogranicava drzava i iznosi 3-5% POSLE PROVALE PODATAKA SLEDI PRAVA ISTINA!!!!!!

Ministar Knezevic je reko da poljoprivrednici ne smeju i nece da trpe teret rebalansa budzeta.Ne znam samo na cije poljoprivrednike je mislio,neke sa zapada?!

Ali trenutno imaju pare samo za 30.000 ostatak cekaju da napune budzet...Isplata subvencija je stala zbog rebalansa,rebalans je uradjen a para nema...Sta se desava sam Bog zna,ali mislim da nam se ne pise dobro u narednom periodu!
Исплата субвенција тј неисплата као и ребаланс, дешавају се из истог разлога НЕМА ПАРА, тј тачније драстично су смањени приливи у касу. Нису они толико ни смањени колико је буџет нереално замишљен. Код ребаланса опет имамо парадакс, а то је да је ребалансом дефицит буџета још повећан. :sta: Тотална лудост оног идиота, коју ови остали из неког суманутог разлога подржавају. Наравно, интензивно иде задуживање пошто су тзв стране инвестиције свега 200 милиона, и биће можда још толико. Али, нису проблем ни инвестиције, већ класичан проблем деинвестирања. Прецизније то би се звало пљачка, отимање, монополи, слабост државе. Не зна се ко је гори, дал ови домаћи лопови, или ове стране незасите але.

Видећемо како су замислили ово са робним резервама. Било би корисно и коректно, да дају одређени рок, и да се онда иде са поштеном расподелом. Ако будемо морали да јуримо све путем телефона, тек то ће бити циркус.
Обрни, окрени, једини нам је спас исток.
Према томе колега, молио бих јавно извињење нашим несврстаним сапатницима. :osmeh:

Moj rodjak je danas zavrsio obračun ječma pivarca po ceni od 19,5 dinara...Što se žita tiče još ne obračunavaju
nema zvanične cene, nezvanično ići će po 18,5 + pdv

Kod nas pivski jecam je vec isplacen 20 din/kg akontno.
A psenica se obracunava 16,10 isto akontno.

dovoz od skladista do luke 6 eur
pretovar u luci + papiri 4-5 eur
prevoz-barye do constance 18 eur
pretovar constanca na brod 3 eur + 0,5% rastur

Cene su na kolicinu 5.000t
Koliko košta onda transport prekoekanskim brodom I istovar tamo nekom kupcu...itd. Koliko mora biti roba skuplja na odredištuda bi svi u lancu zaradili?

Nazad
Vrh