Cena psenice rod 2013.g.

mislis da kompanije koje kupuju su glupe pa mi placamo i kapom i sakom, smesna ti je logika, pare su kod kupca

Nisi me razumeo. Ja prodam lokalnom otkupljivacu (gledam da postignem sto bolju cenu) i tu gledam da sto bolje prodjem. Posle on proda tebi. Svaki taj medjusobni korak, je cenkanje i sibicarenje :osmeh:

Sta je bolje kad ne rodi???Pa sta vredi prosle godine cena kad nemas sta da prodas 1000kg/kj po 30din koliko,a kad rodi 5000kg/kj po 15din koliko,mani se....

Pricam o ceni kuruza,a to je uopsteno za sve,izvinjavam se za :off_topic:....
Saces da vidis sex,kad obore kuruze na 13din,ima da puste rezerve,spremaju teren za novi rod od 10-12din/kg...

Ti si bas zalutao, bio bi red da ko ne razume da ove cene i ne komentarise, ovo sam postavio da bi oni koji razumeju mogu da se orjentisu u kom pravcu se krecu cene

- - - - - - - - - -

Treba uzeti u obzir zanimanje bokikokija i njegovu teznju da proizvodi budu jeftiniji. Stoga ove cene uzeti sa rezervom::namigivanje::[/

Ne kupujem ja od Vas, vec od onih koji vama daju semena, djubriva i ostalo
Niko seljacima nista ne daje,nego nam prodaju,i to vrlo papreno naplacuju.Samo kad bih jos znao ko odredjuje paritete,recimo,za kilogram semenske psenice,2.5kg merkantilne.pa tako idjubrivo,hemiju....

bokikoki!
Taj trosak od 32 euro/t Srbija-Konstanca sta sadrzi u sebi?Samo prevoz brodom i osiguranje,papirologija...,ili je u njemu i utovar kod nas i istovar tamo.Mislim na to dali je to fco luka(recimo Pancevo) + 32 eura?Hvala!

...ima da puste rezerve.
За ово нема да бринеш, резерве продате без знања надлежних. :osmeh:

Пшеница ће сада сам више него уверен да подбаци у скоро свим регионима. Мислим да Русија неће имати 50 као ни Украјина 20. Амери подобацију сигурно за 10%. Једина енигма ЕУ. Што је битније увозника на све стране, почевши од Кине, па преко ових нестабилних арапа и црнаца. Трговаће се доста, па се надам да ће се захваљујући овим ниским ценама код нас наши извозници некако уклопити и да нас ратосиљају ове пшенице, са надом да се мало дозову у памет и да мало дигну цену, и да сви заједно направимо дугорочно неку причу са пшеницом. Ако не буде памети, ето нас поново на 1,5 милиона тона, и онда можемо сами себи да ваљамо, па онда лепо за неко време и почнемо да је увозимо.

Ljudi rodilo je pa problemi.bolje je kad ne rodi. ovako CE biti I sa kukuruzom
Sav normalan svet trebalo bi se da raduje kad rodi, tako je bilo od kako je svet postao ,samo mi u poslednjih 25 godina se ne radujemo ničemu ,kao dete se sećam kako se posle žetve pevalo i veselilo,pijanih i nasmejanih na sve strane,a sada plaču kad ne rodi, plaču kad rodi,napravili bitange i vucibatine od nas budale kao mi smo štićenici i maloumnici,ne razumemo svetske cene i subvencije koje iznose i 500evra po jutru ,a država ako hoće jeftine devize neka aktivira primarnu emisiju i neka za bezvredne dinare preko otkupa psenice dobije evre i tako vraća dugove a ne da bogati vucibatine i pljačka seljaka ,NOVAC NIJE INFLATORAN JER IMA ROBNO POKRIĆE,tako je Joška radio i bilo nam je odlično

To nije strasno 3% na godinu dana.....kod nas neki uzimaju i 1% mesecno.... pa ti vidi....
Ma isto je i kod nas,zavisi samo od otkupljivaca,neki krecu od avgusta da obracunavaju lager,negi od nove god.Ovaj sto ide sa 3% je mlin i kupuje za svoje potrebe a radi i usluzno skladistenje,sto znaci da mozes u svakom momentu da uzmes svoje zito ako imas bolju ponudu nego sto on daje.

Evo recimo Egipat , jedan od najvećih uvoznika pšenice na svijetu , i potencijalni kupac od Srbije , ima pšenice u državi za još samo dva mjeseca i onda nema više ni zrna . Nije zabilježeno u skorijoj istoriji da su tolko kratki sa osnovnom hranom znači da moraju da odrade hitno jedan ogroman uvoz . Slično je i sa Iranom i još nekim mogoljudnim divljacima .

Evo recimo Egipat , jedan od najvećih uvoznika pšenice na svijetu , i potencijalni kupac od Srbije , ima pšenice u državi za još samo dva mjeseca i onda nema više ni zrna . Nije zabilježeno u skorijoj istoriji da su tolko kratki sa osnovnom hranom znači da moraju da odrade hitno jedan ogroman uvoz . Slično je i sa Iranom i još nekim mogoljudnim divljacima .
Momo, ne mozemo tako. To su poslovni partneri :osmeh:

Ma isto je i kod nas,zavisi samo od otkupljivaca,neki krecu od avgusta da obracunavaju lager,negi od nove god.Ovaj sto ide sa 3% je mlin i kupuje za svoje potrebe a radi i usluzno skladistenje,sto znaci da mozes u svakom momentu da uzmes svoje zito ako imas bolju ponudu nego sto on daje.

Mi smo psenicu rod 2004 godine, koja je bila 4 din. prodali tek, mislim da je bila 2006 godina po 11 din. Troskove nismo nista platili, jer smo njemu i prodali , a uzgred i tog mlinara poznajemo......Taman posla da su nam odbijali 1 % mesecno, na kraju bi imali nulu....

Sad je bilo na jutarnjem programu rts-a saopštenje da je ministar poljoprivrede saopštio da će otkupna cena pšenice biti 18,5din bez pdv-, što je nešto preko 20 dinara po kilogramu.

Da li je saopštio količinu ,koju će otkupiti ?Da li će biti u procentima ili promilima od ukupnog roda?

Nazad
Vrh