Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A mi mislili pare su kod nas ipak ti imaš logiku SAM SE VRCA SAM SE PRCAmislis da kompanije koje kupuju su glupe pa mi placamo i kapom i sakom, smesna ti je logika, pare su kod kupca
Ne mesecni nego za godinu dana.Znaci do 1.8. ako prodas nema odbitaka a posle toga se odma skida 3% pa prodao ga ti u septembru ili junu sledece godine sve je isto.
Ti si bas zalutao, bio bi red da ko ne razume da ove cene i ne komentarise, ovo sam postavio da bi oni koji razumeju mogu da se orjentisu u kom pravcu se krecu cene
- - - - - - - - - -
Niko seljacima nista ne daje,nego nam prodaju,i to vrlo papreno naplacuju.Samo kad bih jos znao ko odredjuje paritete,recimo,za kilogram semenske psenice,2.5kg merkantilne.pa tako idjubrivo,hemiju....Treba uzeti u obzir zanimanje bokikokija i njegovu teznju da proizvodi budu jeftiniji. Stoga ove cene uzeti sa rezervom[/
Ne kupujem ja od Vas, vec od onih koji vama daju semena, djubriva i ostalo
За ово нема да бринеш, резерве продате без знања надлежних....ima da puste rezerve.
Sav normalan svet trebalo bi se da raduje kad rodi, tako je bilo od kako je svet postao ,samo mi u poslednjih 25 godina se ne radujemo ničemu ,kao dete se sećam kako se posle žetve pevalo i veselilo,pijanih i nasmejanih na sve strane,a sada plaču kad ne rodi, plaču kad rodi,napravili bitange i vucibatine od nas budale kao mi smo štićenici i maloumnici,ne razumemo svetske cene i subvencije koje iznose i 500evra po jutru ,a država ako hoće jeftine devize neka aktivira primarnu emisiju i neka za bezvredne dinare preko otkupa psenice dobije evre i tako vraća dugove a ne da bogati vucibatine i pljačka seljaka ,NOVAC NIJE INFLATORAN JER IMA ROBNO POKRIĆE,tako je Joška radio i bilo nam je odličnoLjudi rodilo je pa problemi.bolje je kad ne rodi. ovako CE biti I sa kukuruzom
Ma isto je i kod nas,zavisi samo od otkupljivaca,neki krecu od avgusta da obracunavaju lager,negi od nove god.Ovaj sto ide sa 3% je mlin i kupuje za svoje potrebe a radi i usluzno skladistenje,sto znaci da mozes u svakom momentu da uzmes svoje zito ako imas bolju ponudu nego sto on daje.To nije strasno 3% na godinu dana.....kod nas neki uzimaju i 1% mesecno.... pa ti vidi....
Momo, ne mozemo tako. To su poslovni partneriEvo recimo Egipat , jedan od najvećih uvoznika pšenice na svijetu , i potencijalni kupac od Srbije , ima pšenice u državi za još samo dva mjeseca i onda nema više ni zrna . Nije zabilježeno u skorijoj istoriji da su tolko kratki sa osnovnom hranom znači da moraju da odrade hitno jedan ogroman uvoz . Slično je i sa Iranom i još nekim mogoljudnim divljacima .
Ma isto je i kod nas,zavisi samo od otkupljivaca,neki krecu od avgusta da obracunavaju lager,negi od nove god.Ovaj sto ide sa 3% je mlin i kupuje za svoje potrebe a radi i usluzno skladistenje,sto znaci da mozes u svakom momentu da uzmes svoje zito ako imas bolju ponudu nego sto on daje.