mirmag
Član
Ja sam bio danas na obracun...16 din. sta reci,a ne zaplakati....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne mesecni nego za godinu dana.Znaci do 1.8. ako prodas nema odbitaka a posle toga se odma skida 3% pa prodao ga ti u septembru ili junu sledece godine sve je isto.3% mesecni lager?
E baš me zanima zašto sad hleb i ostala peciva ne pojeftine, kad je 10 dinara jeftinija pšenica sada nego zimus
Najpametnije bi bilo dati ta 3%,ili ko ima gde da skladisti da trazi povrat psenice,i traziti kupca sa strane,ali to ne da drzava.Ne mesecni nego za godinu dana.Znaci do 1.8. ako prodas nema odbitaka a posle toga se odma skida 3% pa prodao ga ti u septembru ili junu sledece godine sve je isto.
Ne prave oni hleb od struje nego od brasna,ako je brasno jeftinije,logicno bi bilo da svi proizvodi od brasna pojeftine.ooooops,brasno nije jeftinije,ista cena,moze i da poskupi,sve su udesili da samo primarni proizvod bude jeftin,tj,psenica,suncokret,soja,repa......Hleb neće ići dole jer struja poskupljuje od avgusta,ne moraš se ti sekirati,misle oni na sve,nisu uopšte naivni.
Pa ako zbog struje cena hleba ostaje ista šta je sa poljoprivrednim proivodima. Zašto žito, kukuruz... nije ista cena kao i prošle godine već je mnogo niža imajući u viduHleb neće ići dole jer struja poskupljuje od avgusta,ne moraš se ti sekirati,misle oni na sve,nisu uopšte naivni.
MI u Šajkaskoj obicno plačemo kad smo "besni" a ti si zaplakao što si nemoćan,seljačke suze se ne zaboravljaju ,je... im mamu kad tad PROKLET ZAJAM KOJI SE NE VRATIJa sam bio danas na obracun...16 din. sta reci,a ne zaplakati....
Hvala ,čudo da ima još onih što čitaju,Čehov ja aktuelan i danas,ali kod nas može i priča Paviljon N0 6 ili MAN Doživljaji Feeliksa Krula ili Baron Milhauzen svetski hohštapleri@talianu
Citao sam njen govor. Hoces da ti kazem iskreno sta mislim? Sve je to tako kako ona kaze, ali to je borba protiv vetrenjaca. Da ne bude zabune da je "nekad" bilo drugacije. Dokaz da je uvek bilo slicno je ovo:
http://istokpavlovic.com/beleske/cehov-putnik-prve-klase
Inace kod nas cena 17din ko hoce da proda, ko ostavlja na lager ima raznih varinati (ko koga zezne ).
Monopoliste po sluzbenoj duznosti goni republicki javni tuzilac ali Vrcko ne daPa ako zbog struje cena hleba ostaje ista šta je sa poljoprivrednim proivodima. Zašto žito, kukuruz... nije ista cena kao i prošle godine već je mnogo niža imajući u vidu
http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/m...upeli-materijal-za-prolecnu-setvu_386917.html
@talianu
Citao sam njen govor. Hoces da ti kazem iskreno sta mislim? Sve je to tako kako ona kaze, ali to je borba protiv vetrenjaca. Da ne bude zabune da je "nekad" bilo drugacije. Dokaz da je uvek bilo slicno je ovo:
http://istokpavlovic.com/beleske/cehov-putnik-prve-klase
.
To znači kad krene iz Srbije 214 e-tona to je izvozna cena bez troskova što iznosi 24 din.kg izvoznici na cenu 20 din.kg imaju čistu zaradu 4din.kg, više nego mi što smo je proizveli i nosili rizik ulaganja i proizvodnje,e pa malo im je i to hoće 8 din.kg .Na ispitu je vlada i ministarstvo poljoprivrede baš da vidimo da li će reagovati,možda i hoće da bi pobrali političke poene ili mi to u Šajkaškoj zovemo SAM VRC SAM PRC.Ovo je tačno ako su cene u Konstanci kako je boki napisao
Treba uzeti u obzir zanimanje bokikokija i njegovu teznju da proizvodi budu jeftiniji. Stoga ove cene uzeti sa rezervom[/
Ne kupujem ja od Vas, vec od onih koji vama daju semena, djubriva i ostalo
Jasno je to meni. Ja dobijem tu cenu minus dinar-dva.