Cena psenice rod 2013.g.

Eto ja lepo zavrsio faks i visoku na racun drzave i uz potporu oca... drzava ulozila pko 15 hiljada.. mi 15... i sad svinjarstvo. Mogao sam lepo ostaviti te pare i jos toliko zaraditi i sad bi imao manji stan u Ns :-D izvinjavam se samo sam se nadovezao

Нису баш све отели, а не би то ни радили да није исплативо. Нико их није ни звао да то раде. Такође су и посекли шуме, па нек и то врате. Итд.
Канале су правили сви који су живели ту. кад су била мирнија времена правило се више. Кад су турци посустали у својим намерама освајања, и потписали нешто споразума са немцима и аустријанцима, и посветили се више нама (опет хвала немцима, а док су их турци нападали онда им је ваљало да ми дижемо устанке) тада су почела мирнија времена и дошло до доласка немаца. Итд ...

Pa na neki način i jesu stvorili, oteli od močvare. Ko je napravio sisteme kanala u Vojvodini?
Eugen Savojski poslednjom bitkom 1716 kod Petrovaradina,Pozarevackim mirom 1718 isterao je turke iz Vojvodine a i iz Sbije ,bez turaka Srbija je bila do 1736 ,a onda su ih vratili u Srbiju i Beograd Francuzi i ostali zapadno -evropejci .U Vojvodinu posle te bitke nikad se nisu vracali.Prve radove na isusivanju mocvara u Banatu vec 1725 pocinju od strane generala Mersija i to je bio pocetni uslov za naseljavanje i Nemaca a i Srba .A 1795 braca Kis u Backoj prave Veliki backi kanal pa Istvan Tir mali backi ,pa Nikola Mirkov koji ih uoblicava u ovom obliku kakav je danas.Samo kratko da se ne bi bacakali istorijskim cinjenicama

- - - - - - - - - -

Bojceticu, tako se propada u kvalitetu. Prvo te navuku pa te posle svuku, do gole kože. A i realno, gde sa jutra kukuruza da zaradiš 4 ili 5 plata radnika u privredi koja jedva diše. Ne kažem da seljak ne treba da zaradi, ali ne baš da se bahate sa džipovima i svemirskom mehanizacijom. Realna cena po meni je oko 200 evra po toni, i svi bi se našli u toj računici.
Nijedan pravi seljak to nema ,ti to ne mislis vec se sprdas,to imaju lopovi pravi seljaci su ostali siroti,svako ko proizvodi konkretan proizvod neka zaradi ,radnici su prodali svoja preduzeca i nisu prstom makli da sacuvaju svoj kapital i trenutno nista ne proizvode i sta bi trebalo da ih mi izdrzavamo, dokle?A sto se tice kalkulacije cene mi nekad u sindikatu uvek smo krecali od cene kapitala ion je prema ekonomiji oko 10% od cene zemljista ili kod nas po 1 kj oko 600 evra zato su subvencije svuda velike jer niko ne bi radio vec davao novac u banku i ziveo od kamate,ali kod ne postoji ni ekonomija ni ekonomski zakoni......

Eugen Savojski poslednjom bitkom 1716 kod Petrovaradina,Pozarevackim mirom 1718 isterao je turke iz Vojvodine a i iz Sbije ,bez turaka Srbija je bila do 1736 ,a onda su ih vratili u Srbiju i Beograd Francuzi i ostali zapadno -evropejci .U Vojvodinu posle te bitke nikad se nisu vracali.Prve radove na isusivanju mocvara u Banatu vec 1725 pocinju od strane generala Mersija i to je bio pocetni uslov za naseljavanje i Nemaca a i Srba .A 1795 braca Kis u Backoj prave Veliki backi kanal pa Istvan Tir mali backi ,pa Nikola Mirkov koji ih uoblicava u ovom obliku kakav je danas.Samo kratko da se ne bi bacakali istorijskim cinjenicama
TA
- - - - - - - - - -

Nijedan pravi seljak to nema ,ti to ne mislis vec se sprdas,to imaju lopovi pravi seljaci su ostali siroti,svako ko proizvodi konkretan proizvod neka zaradi ,radnici su prodali svoja preduzeca i nisu prstom makli da sacuvaju svoj kapital i trenutno nista ne proizvode i sta bi trebalo da ih mi izdrzavamo, dokle?A sto se tice kalkulacije cene mi nekad u sindikatu uvek smo krecali od cene kapitala ion je prema ekonomiji oko 10% od cene zemljista ili kod nas po 1 kj oko 600 evra zato su subvencije svuda velike jer niko ne bi radio vec davao novac u banku i ziveo od kamate,ali kod ne postoji ni ekonomija ni ekonomski zakoni......
Tacno tako sada bi trenutno bilo pametnije prodati zemlju i prihodovati bolje od kamate

170 eura oni prodaju, pa vi izracunajte koliko ce nam platiti.
Ja bih predlozio da se na psenicu uvede socijalni dinar, to jest da je svako od nas duzan kad preda psenicu da 1 dinar uplati u socijalni fond iz kog ce se placati socijalna pomoc. Ko je najveci korisnik socijalne pomoci to valjda znamo.
I jos jedan dinar da se izdvaja za penzije, i jos jedan dinar za igradnju koridora 10, 11, 12... i jos po jedan dinar za plate u javnom sektoru, dinar za skuptinsku menzu, a nama ostatak.

Tako sam čuo da rade obračune po toj ceni.Znači ako si uzimao robu od njih i vezao dinarski(ili evro) oni sad od količine koju si predao skidaju da to namire.Računaju po toj ceni koju sam napisao.Znači da je faktički konačna jer kad ti jednom obračunaju nazad nema.

Ne vredi raspravljati. Plata je omalovazena i radna snaga je placena kao u Africi.

@kole
Npr Elektrotehnike, koji se skolovao do 24 godine i u to skolovanje je ulozeno novaca i novaca, kao i truda. Kada sam imao 19 godina, da mi je ova pamet, ni bih ni isao na studije, vec bi za sve novce koje sam ulozio u skolovanje pokupovao zemlju (tada je jos bila jeftina 2-3hiljade/kj).
E sada si me stvarno razočarao, nađi u današnjem blicu govor Profesorke Rajne budućim profesorima.Sve će ti se samo kazati.

170 eura oni prodaju, pa vi izracunajte koliko ce nam platiti.
Ja bih predlozio da se na psenicu uvede socijalni dinar, to jest da je svako od nas duzan kad preda psenicu da 1 dinar uplati u socijalni fond iz kog ce se placati socijalna pomoc. Ko je najveci korisnik socijalne pomoci to valjda znamo.
I jos jedan dinar da se izdvaja za penzije, i jos jedan dinar za igradnju koridora 10, 11, 12... i jos po jedan dinar za plate u javnom sektoru, dinar za skuptinsku menzu, a nama ostatak.
A nama ostane k.... od ovce,karinjak.

I za 5 godina studija bi uspeo kupiti 5 kj, plus što bi zaradu ulagao u novu kupovinu zemlje tako da bi to bilo oko 10 kj. Inače za one koji nemaju studenta u kući, samo da znaju da svaki mesec za studenta koji je na budžetu košta minimum 150 evra za osnovne troškove, a za samofinansirajućeg studenta oko 300 evra minimum.
.Ne želim biti bezobrazan ali izgleda je alavost prešla neke granice i ti misliš da bi ti tih 10 kj obezbedilo neku puno svetliju budućnost. Ja mojih 5 godina na studijama ne bi menjao ni za 10 kj pa makar da nikad ne radim za šta sam se školovao ( a i ne radim)

Da li neko zna kako se stize do tunguzije,ide mi se nekud na letovanje,cuo sam da je tamo lepo,hvala unapred

'' World stockpiles will total 172.38 million metric tons, down 4.9 percent from 181.25 million forecast in June''.

'' Global production will total 697.80 million tons, up from 695.86 expected last month, while consumption will total 699.89 million tons versus June’s estimate of 694.48 million tons''.

'' China will produce 121 million tons, the same as forecast in June, and use 125.50 million, up from 120.5 million forecast last month''.

'' US Stockpiles will total 576 million bushels, down 12.6 percent from 659 million forecast in June''.

Knezevic vec puno rekao a nije nista uradio npr.oni su vec u aprilu placali subvencije itd.... Ali cena psenice danas javili iz zadruge 16.10din sa pdv-om bruka Treba hitno na ulice ::traktor::

Nazad
Vrh