Cena psenice rod 2013.g.

da 8 godina registrovanu i 5 sertifikovanu a cena je oko 30 posto veca od obicne a prosecan prinos ove godine oko 2400 kg po kj
Nije tema al da pitam ,kakva su ulaganja,samo stajnjak I seme ili ...? Imaš li vise računa nego standardnu proizvodnju da radiš ? 30% manji rod ili 30% veća cena:sta:

cena moze samo dole a sa kukuruzima smo tek nahebali!
Cena žita može da ide dole, sa kukuruzom smo nahebali a kao šlag će nam doći suncokret, repa, soja... Ma nisu ovi naši otkupljivači još svesni koliko mogu malo da nam plate otkupnu cenu proizvoda. Sada kada nam opipaju puls sa pšenicom za soju, suncokret ... ćemo mi njima trebati da platimo da nam preuzmu robu.

Zasto se jedite? Zar je ocekivati bilo da zarada na jutru kukuruza bude 1000e/kj? 3 godine je Bog hodao zemljom sto se tice poljoprivrede, sada dolazi period stagnacije.

Па на неке крајеве је озбиљно заборавио, барем у време кукуруза.
Што се тиче света, са далеког истока добре вести, кинези увозе јер имају мање и због квалитета, па морају миксовати, што је и погурало цену. Ипак су оне велике кише узеле данак на оних неколико милиона хектара. Већ је неко написао да ће у Русији ипак бити мањи приноси. Баш ме интересује какво је стање у ЕУ. Да ли ће ове велике падавине код њих утицати лоше на принос или на квлаитет. Некако сам умерени оптимиста са аспекта света. А овај циркус код нас не вреди ни коментарисати. Уместо да гомила њих заврши на робији, они још добијају шансу да врате украдено. Шта даље рећи.

kod nas cujem danas neki po 17 din istakli cene

- - - - - - - - - -

a ode psenica i za makedoniju , cinimi se da je ovo prva zelenaska cena mora ici gore psenica ovo ni mlinarima ne odgovara zbog cene brasna i hleba nesto ce se prelomiti za desetak dana

kod nas cujem danas neki po 17 din istakli cene

- - - - - - - - - -

a ode psenica i za makedoniju , cinimi se da je ovo prva zelenaska cena mora ici gore psenica ovo ni mlinarima ne odgovara zbog cene brasna i hleba nesto ce se prelomiti za desetak dana
Hoce se prelomiti,ali po nasim ledjima!

hvala SREMAC,Bora je nas Bodler,citiram iz pesme :"danas jedi govna mozda tako treba." U Srbiji je danas jako tiho,zatisje pred buru.Revoluciju nikad nisu vodili seljaci,ali gladni gradjani jesu.Jesen u Srbiji ili prolece bogami ,mirise nesto u vazduhu..

- - - - - - - - - -
Upravo o gladi i divanim seljak nikad i nece dici bunu jer ce im stomaci uvek biti puni,za sebe ce uvek napraviti hranu.Ali ne trazim ja podrsku od seljaka nego od GRADJANA(prvog reda)jer smo mi definitivno 5og.Oni nemaju sliuha za nas jer su svako jutro puni rafovi hleba i mleka koje meni imlek placa 28 din sa prosekom mlecne masti 4!Bar su redovni sa isplatom pa se moramo poviti da primimo budzu zarad novaca.Zapamtite jednu stvar a to je SOCIJALNI MIR U GRADOVIMA koji mora da se sacuva po svaku cenu,da cenu ce da plate seljaci odnosno mi!

nesto trgovci znaju sto mi neznamo danas u banci vidim jednu vlasnicu zadruge kako ceka u kancelariji za kredite srecoom pa tamo radi moja prijateljica pa je pitam sta ta trazi kaze dize neke silne kredite kontam za isplatu psenice a inace placa ta ista 16,20 din za kilu

- - - - - - - - - -

Hoce se prelomiti,ali po nasim ledjima!
cuj negde mora da pukne

- - - - - - - - - -

love malo u mutnom za sada prodato je dosta na zeleno pa sad dok se ne razduze veliki pa ce posle da se trguje zato mlinari i daju avanse za psenicu jer se boje da im ne umakne ja sam ipak malo optimista samo treba biti strpljiv ko moze

Zasto se jedite? Zar je ocekivati bilo da zarada na jutru kukuruza bude 1000e/kj? 3 godine je Bog hodao zemljom sto se tice poljoprivrede, sada dolazi period stagnacije.
Koje tri godine,bila je dobra cena poljoprivrednih proizvoda 2007god, pa 2008,2009,2010 god,losa cena,da bi se 2011 malo poboljsala i 2012 dobra,i to zbog izbora i sklapanja vlade je l se poklopilo kasno u leto_Ovo je prva godina posle izbora i nove vlade i ima da nam kozu oderu do pred nove izbore.2008 vlada je sastavljena u maju,pa se gulanferi organizovali za zetvu pa cenu od 16,16.5 din. iz 2007 oborili na 9 din,kukuruz iz 2007 imao cenu 16,17,18 din a u jesen 2008 5,6,7 din.U vojvodini klip prodavan po 2 din a u okolini Subotice dosta njiva ostalo neobrano.Nase najvece prokletstvo je sto nam je kratko pamcenje,pa lose stvari iz bliske proslosti zaboravimo a trebalo bi sve sto je lose da trajno otklonimo.

Uopste mi nije kratko pamcenje. Savrseno se dobro secam 2010 kada sam placao kg an-a 17din, i npk 24din a prodavao soju za 30 i 42din kasnije sa lagera. Bila kisna godina i rod soje uveliko preko 2t/kj a ulaganja sa sadasnjeg stanovista smesna. 2011 kukuruz i repa i cena i prinos. 2012 nisam lose prosao bez obzira sto je rodilo manje zbog suse. Da se ciklicno ponavljaju te 3 godine lagano bih uzeo kredu i kupio 100ha zemlje. Kako smatram da takve zarade nisu realne na duge staze, bojim se da se ne veze nekoliko losih godina i da nas ne pokopa.

Uopste mi nije kratko pamcenje. Savrseno se dobro secam 2010 kada sam placao kg an-a 17din, i npk 24din a prodavao soju za 30 i 42din kasnije sa lagera. Bila kisna godina i rod soje uveliko preko 2t/kj a ulaganja sa sadasnjeg stanovista smesna. 2011 kukuruz i repa i cena i prinos. 2012 nisam lose prosao bez obzira sto je rodilo manje zbog suse. Da se ciklicno ponavljaju te 3 godine lagano bih uzeo kredu i kupio 100ha zemlje. Kako smatram da takve zarade nisu realne na duge staze, bojim se da se ne veze nekoliko losih godina i da nas ne pokopa.
Kada sam pomenuo kratko pamcenje nisam mislio licno na vas,nego na sve seljake u Srbiji,u stvari sve gradjane Srbije.

Koje tri godine,bila je dobra cena poljoprivrednih proizvoda 2007god, pa 2008,2009,2010 god,losa cena,da bi se 2011 malo poboljsala i 2012 dobra,i to zbog izbora i sklapanja vlade je l se poklopilo kasno u leto_Ovo je prva godina posle izbora i nove vlade i ima da nam kozu oderu do pred nove izbore.2008 vlada je sastavljena u maju,pa se gulanferi organizovali za zetvu pa cenu od 16,16.5 din. iz 2007 oborili na 9 din,kukuruz iz 2007 imao cenu 16,17,18 din a u jesen 2008 5,6,7 din.U vojvodini klip prodavan po 2 din a u okolini Subotice dosta njiva ostalo neobrano.Nase najvece prokletstvo je sto nam je kratko pamcenje,pa lose stvari iz bliske proslosti zaboravimo a trebalo bi sve sto je lose da trajno otklonimo.
secam se te 2008,kukuruz je dobro rodio i bio je dzba,psenica je po meni imala dobru cenu 2009 16 dinara u zetvi a kasnije i vise,tada sam uzeo lepu paru imao sam rod od skoro 8th a neznam tacno koliko je bila cena goriva i ostalog repromaterijala ali mislim da je sve bilo bar 40% jeftinije nego sada,sto znaci da bi sada psnica trebalo da bude minimum 22-26din da bi imali neku zavidnu zaradu.

Tacno tako.....mi prodali kukuruz 2008 godine za 7 din....

Oni izvezu, prodaju za koliko mogu i posle te pare obrcu. Kako mi tokom godine prodajemo sa legera, nekako sakupljaju te pare i isplacuju nam. Prosle godine sa kukuruzom su prosli odlicno. Jer em su obrtali sa tim parama, em posle kukuruz nikada nije imao vrednost iz zetve.

Ljudi koliko mi se čini ovde se pljačka sve više i više, a samo oni znaju šta sve planiraju. Deluje mi da će biti isto kao u Slobino vreme kada je Mirko Marijanović izvozio pšenicu. A ona hapšenja su bila samo da nam zamažu oči. Gde su sada Arapi? Gde su jeftini krediti za navodnjavanje?

Nazad
Vrh