hvala, banat i sajkaska neunistivi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
hvala, banat i sajkaska neunistivi
Bokikoki kakva su predviđanja za dalje?
Obrisi INBOXDanas sam obisao 5 skladistara i mlinara u okolini Bogatica i niko ne izlazi sa konkretkom cenom. Neki daju avans 15rsd/kg, a ostalo kada se utvrdi konacna cena.
Imam 50 tona psenice u prikolicama i nepada mi na pamet da ga predajem, a ne znam sta cu dobiti i hocu li uopste ista dobiti!!!!
Ne radi se o tom gde ce ko da sedi i sta da radi ili ne radi.Sto god veci prinos ostvarimo,ne ostvarimo ga za nas,nego za otkupljivace,preradjivace,fabrike hemiske industrije,semenske kuce i ne znam koga vec a nama i ovako i onako ostane oko 2 t po ha,jedino sto sa vecim prinosom vise pucaju ledja.Zato,minimalno ulaganje,bice isto, samo sto ce mnogo vise ljudi da se ceska tamo gde ga ne svrbi kada se promet repromaterijala za poljoprivredu smanji za 60-70%.nije 15 nego 10% a to se nikako nemoze odraziti na cenu psenice
- - - - - - - - - -
nemoras ni da radis nego sedi pred diskont i prosi,skupices svaki dan dovoljno za hleb
Pošten čovek ima savest LOPOVI NEMAJU ,ZATO SU LOPURDE,svaki dan prolazim pored luke Novi Sad,kolone šlepera su kilometarske....Ne mogu da zamislim da malinari koji rade pa nek i 500ha mogu stići do Vučića i izboriti cenu ,a mi koji radimo 650000ha samo pšenice ne možemo.Sramota je ovo i za ove kvazi asocijacije i ostale poljoprivredne organizacije i udruženja.Kao nikom ne treba naša pšenica ,a svaki dan se pune barže bez prestanka(čak i noću).Pa dokle ide svest nas i naših izabranih vlasti....
A zasto sebe izdvajas ?GLASALISTE...Gledajte!!!
2xtanjiranje 4000,seme 5000,setva1500,djubre 150+200 -17500, hemija trava,fungicidi ++ 2x =5000,kombajn 5000,arenda 15000,prevoz 1000, ovo sve je po kj =54000
rod u jusu 3600 x16= 57600
ura, ima i za gajbu piva ako nam je neko bacao djubre dzaba svojim ciklonom
Malina je luksuz, a psenica je socijala. Malina u gotovom proizvodu je zasupljena u promilima, a psenica je u 40 % namirnica verovali ili ne.Ne mogu da zamislim da malinari koji rade pa nek i 500ha mogu stići do Vučića i izboriti cenu ,a mi koji radimo 650000ha samo pšenice ne možemo.Sramota je ovo i za ove kvazi asocijacije i ostale poljoprivredne organizacije i udruženja.Kao nikom ne treba naša pšenica ,a svaki dan se pune barže bez prestanka(čak i noću).Pa dokle ide svest nas i naših izabranih vlasti....
2xtanjiranje 4000,seme 5000,setva1500,djubre 150+200 -17500, hemija trava,fungicidi ++ 2x =5000,kombajn 5000,arenda 15000,prevoz 1000, ovo sve je po kj =54000
rod u jusu 3600 x16= 57600
ura, ima i za gajbu piva ako nam je neko bacao djubre dzaba svojim ciklonom