Cena psenice rod 2013.g.

16 bez greske mk

- - - - - - - - - -

bice dzaba kifle i bela leba narod da jede dok im se nesmuci

Nesejem vec 2 godine psenicu al da napisem u nasem kraju neki otkupljivaci poceli su po 16 dinara da obracunavaju.

Samo neka on izlazi sa konacnom cenom pa i mi ce mo sa ::traktor::::traktor:: na put ako bude ta cena
Ne treba blokirati puteve,samo treba bojkotovati proizvodnju,posejati seme iz ambara,bez djubriva,bez bilo kakve zastite,minimalnom kolicinom goriva.Rodice 2-2.5 t,po ha, sa tom kolicinom mi ce mo da prezivimo,imacemo leba, a da vidimo sta ce oni da rade sa repromaterijalom koje nam prodaju,ili daju u zamenu,kao da ga od zlata prave.Kad se sve sabere seljaku i ne ostane vise od 2 t po ha.

- - - - - - - - - -

16 bez greske mk

- - - - - - - - - -

bice dzaba kifle i bela leba narod da jede dok im se nesmuci
Nece,sve to je vec poskupilo,jedino sto seljak proizvede,pojeftinjuje.

Sto ne treba malo da im zagorcamo zivot pa tek onda primeniti ekstenzivu ne mogu oni malo da plate koliko mi mozemo da zezamo krizu

pa autoprevoznicima su digli cenu 15 posto mora to neko da plati
nije 15 nego 10% a to se nikako nemoze odraziti na cenu psenice

- - - - - - - - - -

Ne treba blokirati puteve,samo treba bojkotovati proizvodnju,posejati seme iz ambara,bez djubriva,bez bilo kakve zastite,minimalnom kolicinom goriva.Rodice 2-2.5 t,po ha, sa tom kolicinom mi ce mo da prezivimo,imacemo leba, a da vidimo sta ce oni da rade sa repromaterijalom koje nam prodaju,ili daju u zamenu,kao da ga od zlata prave.Kad se sve sabere seljaku i ne ostane vise od 2 t po ha.
nemoras ni da radis nego sedi pred diskont i prosi,skupices svaki dan dovoljno za hleb

dali su im jos 5%

- - - - - - - - - -

a ko ce da nadoknadi to sto soferi skidaju carinu na siberu

- - - - - - - - - -

netreba prodavati ko moze da izdrzi jos barem dve do tri nedelje dok ne izvuku to sto su prodali na zeleno pa sada izvlace barzama a placali su i po 17 neki da se malo smiri situacija
i jos kada bi mogli suncokret da sacekamo sa punim silosima to bi bilo pravao morace dici cenu samo da bi ga se otarasili

- - - - - - - - - -

a kada im stigne kukuruz jao majko ima da ga bude i po ledinama

ja sam prevoznik i bavim se sa tim aktivno i nisam cuo da su toliko podigli cenu
to sto soferi skidaju se naplati nama vlasnicima kamiona :ppozdrav:

Kazu italijani kupuju golubove kingove ranjene psenicom mogao bi zaharije da provali nesto kao sa puzevima samo uzgoj golubova na psenici za meso a biznis sine

- - - - - - - - - -

sine zavisiod manjka moji skidaju po 100 kg a manjak 20kg na vagu neznam kako uspevaju ali ni hudini im nije ravan

- - - - - - - - - -

bogami i ja razmislam oo tegejcu manu i jedna kada

- - - - - - - - - -

pa pripustim par krmaca i svinje ranim samo od sibera a ne zito po 16 da im prodajem

samo BLOKADE

Da li je ovo resenje,malo sastancenja sa vrhom vlasti,najava blokade i veca cena...
UŽICE - Berba maline u užičkom kraju privodi se kraju, a proizvođači za malinu dobijaju od 210 do 230 dinara po kilogramu i većina njih zadovoljna je ovom cenom, izjavio je za Tanjug predsednik Saveza srpska malina, Dragan Vukailović.

'Posle sastanka sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem cena maline je sa 135 dinara podignuta na približno onu koju smo mi tražili. Sada nakupci plaćaju tih 250 dinara. Mi smo zadovoljni i nema potrebe za protestima', kaže Vukailović.

On napominje i da je ovaj Savez, posle sastanka sa prvim potredsednikom vlade, u kontaktu sa Kancelarijom za borbu protiv korupcije i Odborom za poljoprivredu Narodne skupštine Srbije, i da imaju informaciju da će iduće sedmice komisija ovih tela krenuti u kontrolu rada hladnjačara.

Prema rečima Vukailovića, ovogodišnji rod maline je dobrog kvaliteta, ali će ukupan prinos u Srbiji biti oko 30 hiljada tona, što je za 30 do 40 odsto manje nego prošle godine.

Izvor: Agropartner

Šta smo dobro prošli ,prošla godina bila sušna,i opet nismo zaradili ništa,i to malo kukuruza što smo obrali,sad dajemo za džabe.Nema ato više veze sa ponudom i potražnjom,i dok god budemo sedeli kući i ćutali tako će nam biti.
Sto niste taj kukuruz prodali po 28dinara sa njive hteli ste na prolece 30-35

neradi se ovde o kukuruzu po 28 ili 35 to su ekstrmene cene nego pricamo o cenama od 20 dinara a ne 16 ili nize a to za malinare su upravu zasto mi ne bi trazili za nasu psenicu vise barem 2 do tri dinara niko neprica o nerealnim cenama

- - - - - - - - - -

ja sam jesena cim su rekli 27 din kukuruz odma sve sa lagera prodao jer je zvucala kao naucna fantastika

- - - - - - - - - -

a nudjeno mi je za psenicu 17,5 i dvoumio sam se ali eto nisam dao nista i to nedelju dana pre zetve

Za tvoju imformaciju ja kukuruz u zrnu nikad sa njive ni ne prodajem,jer ga berem u klipu,a hoćeš ga ti prodati ove godine ako bude 15 - 20 din, (pitaću te kad dođe skidanje,ali da mi odgovoriš),ili ćeš čekati bolju cenu,pa valjda je svrha postići što veću zaradu,a ja sam napisao u jednom drugom postu zašto odmah nisam prodavao kukuruz.

razmisljam sad uzeo sam seme psenice za kes i platio oko55 din,pa vise bi mi se isplatilo da sam to uzeo za paritet jer je psenica jeftina...

A ko ti je jesenas a pogotovo proletos nudio paritet.Kod nas posluju samo socialno odgovorne firme i bilo je ili ::novac:: ili devizno zaduženje plaćeno robom.Kod ovih malih moglo se na početku i na kraju da ne ostane seme ,a veštak nije mogao nikako:sjasi:

sine zavisiod manjka moji skidaju po 100 kg a manjak 20kg na vagu neznam kako uspevaju ali ni hudini im nije ravan
nisam ti "sin" da se tako obracas
- - - - - - - - - -

bogami i ja razmislam oo tegejcu manu i jedna kada

- - - - - - - - - -

pa pripustim par krmaca i svinje ranim samo od sibera a ne zito po 16 da im prodajem

samo BLOKADE
kupuj,necekaj puno da prodje posao :ppozdrav:

Za tvoju imformaciju ja kukuruz u zrnu nikad sa njive ni ne prodajem,jer ga berem u klipu,a hoćeš ga ti prodati ove godine ako bude 15 - 20 din, (pitaću te kad dođe skidanje,ali da mi odgovoriš),ili ćeš čekati bolju cenu,pa valjda je svrha postići što veću zaradu,a ja sam napisao u jednom drugom postu zašto odmah nisam prodavao kukuruz.
ja nesto berem nesto siliram donesem rinfuze kuci ako je vlazan dam na susenje pa dovucem kuci za stoku nesto prodajem na dzak od kuce ostalo na lager pa prodajem kad mi odgovara menjam za stoku svasta nesto ali uvek dobro prodjem a sta sa psenico ne mogu u mlin dati kome brasno i mekinje mada mekinje se mogu prodati mozda prebacim u mlin nesto sa lagera pa cu prodavati mekinje

JA prodajem odma ako u tom trenutku ima solidne zarade,a to je bilo prosle godine po onim cenama bez obzira na susu, i ti ne znas ni moj prinosa a znas da mi se nije isplatilo

Nazad
Vrh