Cena psenice rod 2013.g.

Danas sam obisao 5 skladistara i mlinara u okolini Bogatica i niko ne izlazi sa konkretkom cenom. Neki daju avans 15rsd/kg, a ostalo kada se utvrdi konacna cena.
Imam 50 tona psenice u prikolicama i nepada mi na pamet da ga predajem, a ne znam sta cu dobiti i hocu li uopste ista dobiti!!!!

Ti ako si imao odličan prinos svaka čast ali prošle godine 90% ljudi ga nije imalo,tako da nemoj pisati u množini ,to je sve što sam ja rekao.

pa autoprevoznicima su digli cenu 15 posto mora to neko da plati

- - - - - - - - - -

Prevoznicima je viktorija vratila cenu iz žetve 2012 koju je u januaru skinula za 10% Do 50km vraćena je 10% a preko 50km 5%.Verujte prevoznicima je gore nego čistim poljoprivrednicima.

- - - - - - - - - -

E]

samo visokoproduktivna proizvodnja psenice koju predlaze macva
1.povrsina minimalna
2.jedan prolaz tanjiracom
3.seme sa tavana
4.djubre bez
5,prskanje sacuvaj Boze
6.rod pomozi Boze
samo ovako smo sigurni da cemo najmanje izgubiti i najmanje pomoci hemijske visokoprofitne firme koje treba bojkotovati kao nase derace
skupa sa drzavom koja zeli da ostvari dobre izvozne rezultate sa razlikom u ceni proizvodjac/izvoznik

svako zna svoju zaradu. kukuruz je druga prica rodi duplo vise a cena nije doplo manja pa mozes kako hoces ima razne vrijante. ali sada bre i sa rodom od preko cetiri tone po kj i 16 di ima neke zarade ali male mene troskovi kostaju oko 2400kg po kj jutru opet ostane nesto ali sto dato nekom kosticu dinkicu i drugoj bandi 2 do tri dinara sve su rasprodali privredu sjebali pa sad i seljaka da uniste nedam .ako su mi pretke unistili komunisti sve im oteli pod batinam cupali brkove pa pobili ovima nedam mater im i to malo naroda da porobe na finjak .Da kazu da dam dinar od zita za sirotinju dao bi narod nije kriv ali nedam da nam tajkuni otimaju bre ljudi pa da se taj novac od zarade slije u budjet i u standar neka ide zivecemo svi spokojnije i bolje vec ovaj novac ko zna de ide i cije kurve namiruje stavam je bre ljudi deci iz usta bi lizalicu oteli da mogu jeb.......mater

- - - - - - - - - -

Prevoznicima je viktorija vratila cenu iz žetve 2012 koju je u januaru skinula za 10% Do 50km vraćena je 10% a preko 50km 5%.Verujte prevoznicima je gore nego čistim poljoprivrednicima.

- - - - - - - - - -

E]
tura zrenjanin curug 35 km 20 000 ili 1,5 tona psenice
samo ulaz kamiondzije u njivu 8 000 din
rezervoari za vodu na sve strane kamiona ,mozete okupati celo selo
zar se toliko gadite njive

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

E]
de bre i oni jadni bre sest meseci nisu vozili pa ih sad ucenjuju pa njima bre gum 55000 din a ima ih12 na kamionu kako oni decu da prehrane

- - - - - - - - - -

ko god da brani otkupljivace nije upravu i paori i soferi i onaj radnik na vagu dal vagar ili uzorkivac svi smo u istom sranju

- - - - - - - - - -

svi mi radimo za sitne novce

de bre pa curug zrenjanin je dal 380 dinara po toni sada ili 410 neznam tacno a trosi pun prazan od 26l do 35l na 100km d2 a 12 guma po 55000 na kamionu

722172]
tura zrenjanin curug 35 km 20 000 ili 1,5 tona psenice
samo ulaz kamiondzije u njivu 8 000 din
rezervoari za vodu na sve strane kamiona ,mozete okupati celo selo
zar se toliko gadite njive
nemam ovde cenovnik ali sumnjam da je ta tura 20000 din a za ulazak na njivu jos nisam cuo da se naplacuje:sta:

- - - - - - - - - -

Da je 35km 20000din, prvi ja bih kupio 2 kamiona na kredu.
evo da ti odmah ponudim 3 komada :osmeh:

- - - - - - - - - -

de bre pa curug zrenjanin je dal 380 dinara po toni sada ili 410 neznam tacno a trosi pun prazan od 26l do 35l na 100km d2 a 12 guma po 55000 na kamionu
na njivi trose preko 32 lit

Posle svega ovoga vezano za psenice , i stanje kakvo je oko cene , a imam i kukuruz , mada se plasim ne daj boze i tog scenarija 10 din. kukuruz .....moram biti spreman na sve ..tako da nesto kontam ..ARenda je super...svu zemlju sto imam dam u arendu , i boli me uvo ...a onda neka ovi sto zanju 10 tona po hektru , rade njima je dobro , a i ja cu preziveti , da radim za dzabe stvarno je glupo ..:sjasi:

svako zna svoju zaradu. kukuruz je druga prica rodi duplo vise a cena nije doplo manja pa mozes kako hoces ima razne vrijante. ali sada bre i sa rodom od preko cetiri tone po kj i 16 di ima neke zarade ali male mene troskovi kostaju oko 2400kg po kj jutru opet ostane nesto ali sto dato nekom kosticu dinkicu i drugoj bandi 2 do tri dinara sve su rasprodali privredu sjebali pa sad i seljaka da uniste nedam .ako su mi pretke unistili komunisti sve im oteli pod batinam cupali brkove pa pobili ovima nedam mater im i to malo naroda da porobe na finjak .Da kazu da dam dinar od zita za sirotinju dao bi narod nije kriv ali nedam da nam tajkuni otimaju bre ljudi pa da se taj novac od zarade slije u budjet i u standar neka ide zivecemo svi spokojnije i bolje vec ovaj novac ko zna de ide i cije kurve namiruje stavam je bre ljudi deci iz usta bi lizalicu oteli da mogu jeb.......mater
tako je,ovo je lopovska drzava,u Srbiji vlada kriminal vec20god i sve je jaci,drzava nepostoji,drzava treba da stiti svoj narod a ne da ga sistematski unistava,narocito poljoprivrednike,mi smo tu da zakrpimo sve rupe,pljackaju nas na sve strane,preko poreza,goriva,cena polj.proizvoda,subvencija i td i td i td.ove godine je psenica 15,16,17 i 18 dinara,prosle godine je bila i 30din a hleb je i sada 35,45,50din,nerazumem zasto hleb nebude25din jer to mu je realna cena a mogao bi da bude i dzabe.juce sam prodao nesto psenice jednom privatniku a oni ljudi ubijaju sa njihovim merama,prvo odade merenje hektolitara i to prljave psenice pa onda je ociste i izmere lomenjno zrno i ostali otpad i na kraju odbiju 5% a taj covek ima i farmu tako da i tih 5% donesu ogromnu dobit kada nakupi vise stotina vagona,neznam zasto se ovo desava bas kod nas,uzimaju psenicu skoro dzaba,verijem da ih nebi bilo sramota da je plate i 5din sigurno bi je uzeli i sto je najgora stvar ti otkupljivaci narocito oni koji imaju mlinove imaju sigurno dinar na dinar zaradu a nemora da udje u njivu niti ga zanima kakvo ce vreme biti,mi smo nazalost veoma ugrozeni boljim se da ce nas drzava unistiti ako se nesto uskoro ne promeni,situacija je veoma ozbiljna.

brate i tako kad radis , popusis , a samo dzabe gubis vreme, jedino da je prodajes kao oragansku ..ima smisla....inace sve je prevara oni zarade i na toj kombinaciji ..a ti se znojis za nula dinara.

- - - - - - - - - -

brate i tako kad radis , popusis , a samo dzabe gubis vreme, jedino da je prodajes kao oragansku ..ima smisla....inace sve je prevara oni zarade i na toj kombinaciji ..a ti se znojis za nula dinara.
PORUKA JE ZA GUMARA.

cena od 15 dinara je , suptilan napad na poljoprivrednike, koji se vuce izmedju redova , velikog prinosa...
svesno idu na kartu OTIMANJA od seljaka..a i kurs evra ce biti 120 , uskoro , tako da ce pare otici u dzepove kapitalista koji su u sprezi sa drzavnim organima..
treba zbog ovoga da odgovara ministar poljoprivrede , koji je poltron, a mi smo popusili svejedno ..

....., tako da ce pare otici u dzepove kapitalista koji su u sprezi sa drzavnim organima..
treba zbog ovoga da odgovara ministar poljoprivrede , koji je poltron, a mi smo popusili svejedno ..

Ista prica i kod nas, ponudili su 105kn za 100kg, kad preracunas euro u dinarima 15,80 pa nek raja vozi. Ja nemam di da spremim 20 jutara zrna a da im dam pa da cekam da se smiluju nedolazi u obzir i sto je najgore svi sute i niko ni da pisne... bagra pokvarena lopovska neznam sta drugo reci

Ista prica i kod nas, ponudili su 105kn za 100kg, kad preracunas euro u dinarima 15,80 pa nek raja vozi. Ja nemam di da spremim 20 jutara zrna a da im dam pa da cekam da se smiluju nedolazi u obzir i sto je najgore svi sute i niko ni da pisne... bagra pokvarena lopovska neznam sta drugo reci
Kolika su vam u HR bila ulaganja u psenicu

Nazad
Vrh