Cena psenice rod 2013.g.

Boga mi ni ja je necu prodati cena je vise nego smesna!

Ako si sarkastičan onda si dobro napisao a ako nisi evo mog komentara na tvoj.
I ja se sećam kad je cena goriva bila 3 dinara. TRI DINARA. A pošto je sad litra goriva? A đubriva, semena, hemije, rada, mašine?

Sad je 1 litar nafte 10kg psenice.

Ja sam Psenicu predao zadruzi PAOR iz Deliblata, akontno placaju 15din, prava cena se jos ne zna, ako bude skuplje doplatice. Danas sam im oterao i poslednju ovogodisnju turu.

pitam se šta je to pojeftinilo u proizvodnji pšenice od prošlogodišnje žetve: seme? đubrivo? hemija? gorivo? :sta: ili mi nismo
obavešteni o tim pojeftinjenjima!
Sad je 1 litar nafte 10kg psenice.

Ja sam Psenicu predao zadruzi PAOR iz Deliblata, akontno placaju 15din, prava cena se jos ne zna, ako bude skuplje doplatice. Danas sam im oterao i poslednju ovogodisnju turu.

pitam se šta je to pojeftinilo u proizvodnji pšenice od prošlogodišnje žetve: seme? đubrivo? hemija? gorivo? :sta: ili mi nismo
obavešteni o tim pojeftinjenjima!
Mozda je prinos po hektaru oborio cenu ili je prosle godine bio veci? Mi smo jako mali mozda je globalno bolje rodila ili ljudi ne mogu jednostavno da je priuste po onim cenama?

Što i vlada da ne zaradi koji dinar da nam može isplatiti subvencije.
Subvencije isplaćuju iz PDV 8% a i na tome kad isplate subvencije duplo zarade,tako da u stvarnosti ništa ne dobijamo,MI SAMI SEBI ISPLACUJEMO PRVO UZMU 8% pa nam vrate 4% i onda se hvale kako brinu o poljoprivredi,a sto se tice male cene pa zar niste juce videli da ce nas ŠEĆERKO DA SPASE ,treba i on koju da zaradi,svako ima svoje lopove i Vrčko svoje

Imali sanse da se malo blokiraju putevi bar za 2 din po kili .posto vidimda svi cuteili ce biti nesto kada se zavrsi zetva.
Posto cujem da Danobijus , Pncevo gran eksport i drugi pune barze samo zvoni

- - - - - - - - - -

NISAM SIGURAN DA JE U MADJARSKOJ 16 DIN neka uvezu onda iz madjarske

Imali sanse da se malo blokiraju putevi bar za 2 din po kili .posto vidimda svi cuteili ce biti nesto kada se zavrsi zetva.
Posto cujem da Danobijus , Pncevo gran eksport i drugi pune barze samo zvoni

- - - - - - - - - -

NISAM SIGURAN DA JE U MADJARSKOJ 16 DIN neka uvezu onda iz madjarske
Ma kakvi 16 evo koliko je u Madjarskoj

09.07.2013.
CENE ŽITARICA NA PRODUKTNOJ BERZI U NOVOM SADU, BERZAMA U BUDIMPEŠTI, ČIKAGU, MINEAPOLISU I PARIZU CENE SU OBRAČUNATE PO SREDNJEM KURSU NA DAN OBJAVLJIVANJA
(din/kg bez PDV-a)
Presentation9.7..jpg

Produktna berza Novi Sad:
Pšenica, rod 2013 - 17,58 sa PDV-om

pa autoprevoznicima su digli cenu 15 posto mora to neko da plati

- - - - - - - - - -

ja bi se malo provozao traktorima po gardovima prosuolkoji dzak zita za pocetak

- - - - - - - - - -

a to sto su oni prodali psenicu u napred pa sad po seljaku .
Zanima me da li Kole, Todoric,Matijevic prodaju po 16. ministar bi mogao malo da se izjasni o ceni i kradji posto to njemu nije nista strano.
Ja sam ipak za malo blokade ali silosa za pocetak da kamiondzi malo usporimo da nam ne odvuku nase zito djaba barem malo najave

Nazad
Vrh