Cena psenice rod 2013.g.

Miško reče NIKO NE SME DA VAS BIJE OSIM MENE
Vrčko reče NIKO NE SME DA VAS PLJAČKA OSIM MOJIH
Grobi reče NIKO NE SME DA VAS SARANI OSIM MENE
A MAZOHISTI SREĆNI;SADISTI SREĆNI

Uvek je bolje kada rodi nego kada ne rodi.Bolje da imas sta prodati i po niskoj ceni, dzabe visoka cena kad nemas sta da prodajes.

Kod nas Gebi vec danima prima psenicu, ali samo 50% predate kolicine mozes prodati, drugu polovinu moras ostaviti na lager.
Na sta vas to asocira?Kad bi otkupljivaci bili sigurni da ce cena uskoro gore onda bi oni sad pokupovali svu ponudjenu kolicinu.Bojim se da cena nece gore.Inace placaju 16 din akontno.
Mlin u selu je neki dan placao 16+pdv konacnu cenu, ali u petak uvece se napunilo, ne prima vise.

A za vlast, da ne kazem nista.
Od kako je pocela zetva saobracajna policija nas razbija.Dolaze i iz B.Topole i iz Subotice, svaki dan su u selu celo popodne.Cak sta juce i motociklista pandur kruzi na izlazima iz sela u atar.Razbijaju narod.Kazne od 15.000 pa na gore.Pocev od neregistrovane prikolice pa sve do prljavih tablica, i traktore i kombajne i automobile.
Zbog ovoga, i zbog neznanja cene i ponasanja prema psenici na jesen ne planiram posijati ni zrno psenice.Sijacu pivski jecam, pa ce bit piva umesto hleba, pa ce panduri imat razloga da nas kazne.A beograd nek jede uvozno g...o.
Bolje prolazim ove godine sa 2,9t jecma nego sa 3,8t psenice po jutru(0,56ha).Manje sam ulagao u jecam, i korektno se placa.

Vlast ce izaci poljoprivrednicima u susret i potruditi se da krajnja cena psenice u otkupu ne predje 20 din/kg. Ovo mi ne mora niko reci, ne desava se prvi put.

Mišković se mnogo zamerio ovoj vladi dok su ostali tajkuni i dalje zaštićeni. Nestane 78000 tona pšenice i nikom ništa. Pšenicu iz robnih rezervi prodaju, za recimo 30 din/kg sada im država omogući da pšenicu vrate robnim rezervama za 17 din/kg i to je to. Zar nije nagrada tajkunima, od recimo 3 din/kg što su pokrali pšenicu iz robnih rezervi. Cenu poljoprivrednih proizvoda određuje tržište a i dobrim delom tajkuni koji te poljoprivredne proizvode otkupljuju od seljaka. Nisam mogao da verujem,da je samo gos. Mišković toliko pokrao Srbiju a da su ostali svi pošteni. Srpska poljoprivreda mora da napreduje ako nizbogčega drugoga ono bar zbog toga što su nam otkupljivači poljoprivrednih proizvoda poštenjačine.

Ja u psenicu ne ulazem puno i sa ovom cenom od 15-16din imam zaradu preko 300 evra po hektaru.

U psenicu ne ulazem puno bas iz tog razloga sto je ovo lopovska drzava i ne nameravam da hranim tamo neke lopove i dzabalebarose iz BG-a.
Seme bacam sa tavana i ambara(moje) samo ga prethodno istrijerim i zaprasim ceretanom. Jesenje djubrivo ne bacam nikad bacim u prolece samo UREA 200kg po hektaru, ove godine imao sam prinose prosek 5t po hektaru i zadovoljan sam sa prinosima.

Cena ove godine je zalosna, ali ne zaboravimo da je prosla godina bila izborna godina i sve je bilo skuplje, zato ispastamo ove godine.
Prvo Visnja koja je prosle godine bila 120din a ove godine 50 i 60.
Posle jecam od 18din, a prosle godine sam dzak jecma prodavao po 1500din.
Sad psenica sa strasno losom cenom, videcemo koliko ce Suncokret biti verovatno 30din.

Tacno tako sada cemo iskijati na nos dve tri predhodne godine sto smo solidno prolazili

Tacno tako sada cemo iskijati na nos dve tri predhodne godine sto smo solidno prolazili

Šta smo dobro prošli ,prošla godina bila sušna,i opet nismo zaradili ništa,i to malo kukuruza što smo obrali,sad dajemo za džabe.Nema ato više veze sa ponudom i potražnjom,i dok god budemo sedeli kući i ćutali tako će nam biti.

Kod nas ko nikada nije sejao psenicu je ove godine posejao.
Mislili ljudi da se obogate preko noci.
Ne mogu da razumem da toliko mogu biti praznoglavi.
Cak je jedan rom iz susednog mesta, koji ne zna kako izgleda njiva, uzeo pod zakup 15 tak hektara i sve masinske radove
oko obrade zemlje iskesirao u nadi da ce se ponoviti prosla godina.
Koliko vidim i mogi koji su pouletali u kojekakve kredite su unapred izracinali zaradu.
Ali na zalost, malo se preracunase.

Ja to pricam vec neko vreme u vise tema. Da je doslo vreme kada sa 50kj ce ostajati samo da se prezivi. 2-3 godine se moglo napredovati dobro, cini mi se da dolazi vreme stagnacije.

Ja to pricam vec neko vreme u vise tema. Da je doslo vreme kada sa 50kj ce ostajati samo da se prezivi. 2-3 godine se moglo napredovati dobro, cini mi se da dolazi vreme stagnacije.
Država je poljoprivredu rezervisala za strane investitore i domaće tajkune. Poljoprivreda će uskoro za mnoge da postane luksuz. Perspektive za Srpskog seljaka nema a pogotovo u EU. Rasturiće nas EU ko dete zvečku, nećemo ni biti svesni šta nas je snašlo.

Ne boj te se. Nismo mi tako slabasni. Preziveli smo devedesete, kada se dobijale pare za repu i suncokret pojede sve inflacija i preziveli smo. EU ne moze da zamisli koliko mi mozemo da trpimo :riba:

I ja se slazem sa kolegom Bojcetic, prezivela su se mnogo gora vremena nego sto nas moze snaci ulaskom u EU, tako da od toga ne treba brinuti! Da ostanemo u temi, kod mene u selu psenicu od juce sa 17 din. spustili na 16 dinara!

Nazad
Vrh