Cena psenice rod 2013.g.

Cena pšenice prošle godine 23din/ kg ove 17din/kg za očekivati je da sledeće godine cena pšenice ne pređe 11 din/kg. Dogoda seljak ćuti znači da je zadovoljan ponuđenom cenom.

Ministar bi trebalo da podnese ostavku ovih dana ako je covek a ako nije onda neka radi sta hoce,nema potrebe da se pripisuje ovo ni vucku a ni zucku,ovo sto se desava sada to je moralo da se desi jednog dana,drzava je izmuzena do kraja,ova vlast jeste losa ali prethodna je osiromasila Srbiju nacisto,setite se samo kako su davali subvencije i sakom i kapom pre 5-6 godina,svi su imali pravo,dobro se secam i po 40000din za nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva a bilo ih je na hiljade tj,penzioneri.godinama se nacin isplate menjao sve je teze i teze doci do subvencija a razlog je jednostavan nema vise para,nema sta da se proda,Srbija je umrla kao zemlja i nije problem dal je psenica 16din problem je sto niko iz vlasti nece da izadje i kaze cena je 10din ili 20din i molim lepo,ovako svi cute a otkupljivaci pljackaju narod,ljudi u gradu(nemam nista protiv njih)jedu hleb od 35 din. a mi placamo gorivo 150 din kao u Austriji a tamo ljudi placaju hleb od 1 do 2eu licno znam jer sam bio i video i kada se sve sabere mi moramo da radimo i da se mucimo da bi vlast opstala i naravno da prehranimo gradjane platimo poreze i takse kako bi politicki zaposleni u javnim preduzecima imali redovnu platu i sve se na kraju svodi na racun poljoprivrednika,mi moramo da propadnemo.imamo velike sanse a i drzava nam pomaze.

- - - - - - - - - -

danas Agromil pustio pare predao pre 2 dana cena 18din po kg pre su slabo placali sada i kukuruz i psenicu najbolje placaju od svih i bas me cudi jedini problem imam snjima za prevoz nece da mi posalju kamion nego uvek moram da ja vozim :osmeh: mlinovi placaju 16din i 30 para
kazi mi kakvi su sa isplatom?planiram da odvezem jednu turu pa da me ne zavrnu samo mi jos to fali.

Kakve veze pokrajinski funkcioneri imaju,za cenu su direktno odgovorni Vucic i Dacic,glavni demagozi u drzavi i gubitnici ratova,al ne, krivi su pokrajinski jer su ds,da covek ne-poveruje kakvih ''bisera'' ima, gov... bi jeli samo da vucka i dacu gledaju na vlasti:haha:
Па јел постоји секретар за пољопривреду? Јел цело пролеће уништавао сточарство и давао допринос цени кукуруза, осим ако краве не једу колаче? Јел прошле године ДС министар навлачио цену пшенице на доле? Јел један ДС пољопривредни министар у затвору? Јел робне резерве опљачкане у Трговишту ил можда негде ближе? Јел било просто питање што га нема? Какав те Вучко спопао, опусти се.

druze od nove godine do danas predao sam im robu za oko 1 000 000din nisam imao problem jedino me prosle godine zavrnuli za jecam oko 320 000din je bila isplata na koju umesto 3 dana cekao 7 od tada nisam imao problem sa njima.Mada ne mogu da ti garantujem ali ja iskreno nisam imao problem a cuo sam svakakve price(da odbijaju na necistocu,da cekas po 2 meseca za pare,da kradu na vagu)ja nijedan problem nisam imao niti znam nekog ko je imao a ljudi pricaju kako znaju coveka koji zna coveka...koga su zeznuli sve neke babske price ako me razumes jos nisam nikog upoznao i skoro svi tamo su vozili iz mog kraja mada ima likova koji su prodavali po 16din mlinovima jer nisu bili obavesceni

druze od nove godine do danas predao sam im robu za oko 1 000 000din nisam imao problem jedino me prosle godine zavrnuli za jecam oko 320 000din je bila isplata na koju umesto 3 dana cekao 7 od tada nisam imao problem sa njima.Mada ne mogu da ti garantujem ali ja iskreno nisam imao problem a cuo sam svakakve price(da odbijaju na necistocu,da cekas po 2 meseca za pare,da kradu na vagu)ja nijedan problem nisam imao niti znam nekog ko je imao a ljudi pricaju kako znaju coveka koji zna coveka...koga su zeznuli sve neke babske price ako me razumes jos nisam nikog upoznao i skoro svi tamo su vozili iz mog kraja mada ima likova koji su prodavali po 16din mlinovima jer nisu bili obavesceni
ja sam se cuo sa njima pre 7dana i kazu isplata za dva dana nije mi problem i za 5dana bitno je da bude,znam da konponenta u cupriji kupuje po 17din ali pare tek za 20dana,jedan moj rodjak prodao i jos nema pare proslo 20dana ali bice. videcu mozda navratim da odvezem jednu turu.

Па јел постоји секретар за пољопривреду? Јел цело пролеће уништавао сточарство и давао допринос цени кукуруза, осим ако краве не једу колаче? Јел прошле године ДС министар навлачио цену пшенице на доле? Јел један ДС пољопривредни министар у затвору? Јел робне резерве опљачкане у Трговишту ил можда негде ближе? Јел било просто питање што га нема? Какав те Вучко спопао, опусти се.
Bas taj vucko demagogise o korupciji i hapsi,a pokadeno zito iz r rezervi ,dat rok da se ''vrati'' u silose al po 16 din a njegova kompanija ga prodala zimus po 29,da popuni budzet,da se odrzi jos godinu-dve na vlasti,dobro se obogati...,vuk dlaku menja al retoriku 90-tih nikad,sekretar je isto tako mucak ,nista manji,sve u svemu mora vucko da ostvari san bivseg mu mentora o ceni vekne hleba od 3 dinara kad ''oni'' dodju na vlast,bagra 90-tih,pogubili ratove,unistili drzavu i sad puj pike ne vazi,sada su ''postenjacine'',jest ,al zamalo:haha:

Цена пшенице прошле године од 20-30, а цена хлеба увек иста, око 45 дин за пола кила, ваљда. Нешто сумњам у било чије хуманитарне намере и о социјалној мери јефтиног леба.
По Закону о робним резервама и општине могу да их оснују. Нешто не видим да се претргоше. Имају и општине још доста надлежности и не користе их. Тако да све је то иста фела.
Ако је већ Вулин заглавио 3 године затвора по закону, а све због робних, ред би био да још неки тако прођу.

Komponenta je cudo pre dve godine radio ZP oglede i skidao oglede u zrnu i kukuruz vozio u Komponentu.Vlaga je za 5% bila veca kod njih nego kod mene na njivi i na necistocu odbili mi 8% mozda i vise a pare dobio za dva meseca vise me nece videti u krugu firme garantujem.Sa LDP i Cedu vise nemam posao :D

Ja ću predati pšenicu u silos, ali je po ovoj ceni sada neću prodavati. Neće mi teško pasti da i izgubim na ceni kroz par meseci čekajući bolju cenu (kao što je bio slučaj sa kukuruzom), jer je ova cena sramota, pa mi nešto govori da mora da ode gore kad su i robne rezerve prazne. Ovo mu dodje varijanta da, kome je baš zapelo za novac da je proda po ovoj ceni, a kasnije bi morali da je podignu.

Nema dizanja cene kasnije,moze samo da bude niza pratite malo zetve,prinos,cene u svetu uzmite u obzir nasu vlast i socijalni mir i drzavu koja je na izdisaju uzimajte pare za zito dok ih jos ima

Trendovi u svetu nisu ohrabrujuci, ali volimo da se kockamo. Pre NG mislim da necu prodavati.

Treba sacekati sa prodajom psenice, 90% paora nikada nije ni pokusalo da uskladisti i proda psenicu u nekim boljim uslovima.
a sto se tice uticaja politike i politicara na cenu, samo da nam pokrainska vlast i Novosadski politicari ne uticu na cenu, oni su nam dovoljno ucinili!!!

Poslednja izmena:
Nemogu vise a da ne ostavim moj komentar,pre jedno 2-3 meseca sam komentarisao vlast i krivio za sadasnju situaciju,dobio sam crveni karton odmah kao da sam rekao nesto sto niko nezna, i majmunima na grani je vec jasno da je ova vlast kriva za sadasnju situaciju,NISAM NI ZA JEDNU FRAKCIJU AKO MI JE DOBRO HVALICU AKO JE LOSE KUDICU TO MI NIKO NECE OSPORITI PA NI OVAJ FORUM ,ako smatrate moderatori da gresim iskljucite me, vidim da sada dosta ljudi kudi a kada sam ja to pricao niko mi nije stao na stranu zato nam je i takav sistem,
Kogod da dodje na vlast kudice opoziciju da krade sto je normalno, tako i ova vlast isto ce doci na red i svaka druga.Eto toliko pa mi je sve jedno za posledice jedini je ovakav problem slicne prirode imao Marko22 cini mi se i njega su kaznjavali zbog slobode govora

niko ne kaze da su krivi ,pokrajinski funkcioneri ,nego zasto cute?
kako "niko ne kaze da su krivi",naravno da su krivi,ucestvuju u zajednickoj pljacki seljaka i zato cute,dok se ne uzme zito od seljaka a kasnije ce da se prepucavaju ali kad zito bude u sigurnim rukama,u njihovim skladistima po bagatelnoj ceni.Kao sto je bilo i sa kukuruzom,u ostalom sa svom robom iz primarne proizvodnje.

Mlin o kacu prodaje stocno brasno po 630 dinara ili menja za 125 kg stocnog ,sto mu u prevodu znaci da je cena zita oko 25 dinara . Ma znaju oni preve cene ,neg je ovo samo lov u mutnom.Znate sta bi trebalo raditi kad dodje tamo negde januar mesec.Masovno traziti neg vrate zito nazad pa nek izgubis 5 do 7 posto u momentu bi se iskristalisala prava cena.Neg oni sad racunaju predato im je pa mogu kako hoce.Trebalo bi se udruziti i jednom ih nauciti pameti za sva vremena.

Stevo nema od toga nista. Juce u selu pricam sa ljudima i vecina ce prodati i po 16-18din (koliko na kraju bude cena do kraja meseca kada se ocekuju isplate) jer im treba $.

Da li je neko počeo da isplaćuje otkupljenu pšenicu? Koja je cena? Kod nas je žetva završena.

Nazad
Vrh