Cena pšenice rod 2023

Pa realno,nisu oni u problemu,mi smo ako se nesto ne promeni u vezi cene.Oni su nagodinu u problemu jer psenicu skoro vise niko nece ni sejati za prodaju
a sta ces da sejes
pusti me tih gluposti

ako nisi shvatio do sada--da su ovi sadasnji inputi(cena vestaka) bili jesenas pa i na prolece nikakav problem ne bi bio pa ni na ovu malu cenu,nadam se da bar toliko kapiras

pa u problemu je i on jer je kupovao psenicu po 35prosle a sada nema kome da je proda ni za 25din

Žetva pšenice je pri kraju, cena se i dalje ne zna, Ministarstvo protiv poljoprivrede se pravi mrtvo, poljoprivrednici se kriju, otkupljivači koriste situaciju, stranih kupaca nema...Ovde možete videti mini intervju koji sam dao televiziji Euronews sa osvrtom na sve ove teme i to iz neobičnog ugla, snimao sam njih dok oni snimaju mene... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.
Video ti je ok...moj komentar na tekst je: Poljoprivrednici se kriju od otkupljivaca koji kupuju psenicu dok ne dodju strani kupci.

a sta ces da sejes
pusti me tih gluposti

ako nisi shvatio do sada--da su ovi sadasnji inputi(cena vestaka) bili jesenas pa i na prolece nikakav problem ne bi bio pa ni na ovu malu cenu,nadam se da bar toliko kapiras

pa u problemu je i on jer je kupovao psenicu po 35prosle a sada nema kome da je proda ni za 25din
prijatelju,znas li ti posto su mekinje za stocnu htanu?Veoma dobro ja znam sta pisem.Otpad od prerade psenice ti je skuplji od otkupne cene psenice tako da necemo se ubedjivati ko je u minusu

@miroslavjovanovic78@gmail
Ako neznas da ti docaram,ovo su slike od pre 5godina....strelica pokazuje na nekadasnji fidelinkin silos,levo od te slike je takodje jos jedan takav silos prema selu visnjevac,gde je jos na tom placu napravio podna skladista ogromnih kapaciteta

PS
Da neko ne pomisli da zalim ove,samo objasnjavam kapacitete
ODwRWnO.jpg
tJOELCt.jpg

Meni si na pocetku zetve rekao 6t/kj. Izgleda si posle cuo koliko drugi imaju, pa video kolika ti je riba. 😁
6 tona nije niko imao,koji si ti bot jbt.nit sam ja to rekao,ne znam sto izvrces namerno stvari,ustvari kad bolje sagledam znam al ajde necu da te ofiram:ROFLMAO:.Sto bi se ja nekom pravdao,nit sam se falio nit slike kacio samo znam stanje na terenu jer sam video

Lule28-prijatelju opet ti ponavljam,to mene ne zanima kao ni vecinu ljudi na ovom forumu da se divim kapacitetima silosa.Zabole me levo jaje i za kapacitete i za smestaj robe tamo nekoga.Ovde su kadama dovlacene ogromne kolicine psenice i opet je polupraznoo_O. O kvalitetu da se i ne prica

tema je cena psenice ali ti govoris da je slab rod 4,6t po jutru ili mi se cini?

znaci da losiji od tebe lagano imaju 3,5 tone

e sad ne znam sta da mislim posto ti govoris da je kod vas poluprazno sve a citava srbija govori da psenice po silosima ima koliko zelis

tema je cena psenice ali ti govoris da je slab rod 4,6t po jutru ili mi se cini?

znaci da losiji od tebe lagano imaju 3,5 tone

e sad ne znam sta da mislim posto ti govoris da je kod vas poluprazno sve a citava srbija govori da psenice po silosima ima koliko zelis
Koji god da imas prinos ne mozes se uklopiti nikako,ko ima veci prinos ima i daleko veci ulog tako da mu dodje na isto.A jedno je pricati a drugo je stanje na terenu,ja sam rekao ne znam kako je kod vas ali znam kako je ovde.I sta je tu nejasno?Cene su svuda manje vise iste.Sta sad tebi tu nije jasno?Pitao sam te jel si ti uopste upucen kolika je cena mekinja(otpad od psenice),kad vec hoces da se bavis nekom tematikom?

Ne bi da ulazim u polemiku oko toga sta je istina a sta nije, mogu samo da kazem sta sam ja cuo iz prve ruke od coveka koji radi uzorkovanje u selu: "nismo primili ni 10% psenice a prazni smo skroz, prima se samo sa hektolitrom preko 72 a toga ove godine ima jako malo. Za par meseci kad ode na 30 din. primace se sve bez odbitaka ako mozes ostavljaj kuci."
Ne mogu da verujem u nesto sto je proricanje buducnosti ali mogu da verujem da su trenutno prazna skladista i da je kvalitet (samim tim i prinos) psenice dosta manji ove godine.

interesantno je da drzava kad su male cene nece da se mesa jer to je zakon trzista i ne zabranjuje uvoz,,, ali kad cene skacu e onda se drzava itekako mesa i onda nije vazeci zakon trzista i onda zabranjuje izvoz i radi na stetu sopstvenih proizvodjaca, samo sto se onda niko ne buni vec tek kad se cene skroz srozaju .
Mislim da ako se opet ponovi takva situacija valjda ce udruzenja da reaguju odma i na sam pomen zabrane izvoza da odma krenu u proteste i blokade puteva, jel izgleda da ova vlast apsolutno ne postuje bilo kakve dogovore i zakone ako ne zapretis blokadama.

stanje kod nas je da su prinosi po meni prosek od onoga sto je kod vas lose a to je izmedju 3,5 i 4tone

a ko kupuje te mekinje na koje si toliko navalio kolega???? sta mu vredi jeftine mekinje kad nema stocarstva kod nas a da ne pricam da kod postoji i farm komerc i patent

a kome ce da uvale tu psenicu ispod 72 hektolitra ako je toliko slabog kvaliteta za par meseci kako kazete ako je vec sada ne mogu uvaliti i primiti da ti skidaju i lager,ulaz izlaz i ostalo---malo mi to nejasno,da otkupljivac savetuje da lagerujes kuci,to ce biti prvi put u istoriji ta teza

zanimljiva mi i teza da sad odjednom posle ili pri kraju vrsaja psenice nema prazno sve a pre vrsaja sve puno

interesantno

da se ispravim vidim da sam napisao jeftine a ne skupe mekinje

Poslednja izmena:
stanje kod nas je da su prinosi po meni prosek od onoga sto je kod vas lose a to je izmedju 3,5 i 4tone

a ko kupuje te mekinje na koje si toliko navalio kolega???? sta mu vredi jeftine mekinje kad nema stocarstva kod nas a da ne pricam da kod postoji i farm komerc i patent

a kome ce da uvale tu psenicu ispod 72 hektolitra ako je toliko slabog kvaliteta za par meseci kako kazete ako je vec sada ne mogu uvaliti i primiti da ti skidaju i lager,ulaz izlaz i ostalo---malo mi to nejasno,da otkupljivac savetuje da lagerujes kuci,to ce biti prvi put u istoriji ta teza

zanimljiva mi i teza da sad odjednom posle ili pri kraju vrsaja psenice nema prazno sve a pre vrsaja sve puno

interesantno
Pa to sad tako mozes pisati u nedogled.Sto bi neko izvozio zrno ako moze da izvozi recimo brasno(vise tipova brasna),mekinje,psenicnu klicu,testeninu i desetine raznih preradjenih proizvoda.I sta cemo sad?Dolazis do saznanja da tu vise nije problem profit nekoga nego EXTRA profit.Sta ti i mi ostali imamo od svega toga?Imamo qrac da izbijemo oci.Posto ti je jedna kifla(50din.),burek (180-220),hleb itd.Problematika je veoma kompleksna ali ne na njihovu stetu nego na nasu.Da bi poznavao matematiku nije dovoljno znati koliko je 2+2 ali da smo glupi glupi smo generalno zato sto generalno nas vozaju ko budala majmune.Toliko od mene

Sacekaj jedno 2-3 ovakve godine, bice zemlje u zakup koliko hoces.... nudice....

Pa to sad tako mozes pisati u nedogled.Sto bi neko izvozio zrno ako moze da izvozi recimo brasno(vise tipova brasna),mekinje,psenicnu klicu,testeninu i desetine raznih preradjenih proizvoda.I sta cemo sad?Dolazis do saznanja da tu vise nije problem profit nekoga nego EXTRA profit.Sta ti i mi ostali imamo od svega toga?Imamo qrac da izbijemo oci.Posto ti je jedna kifla(50din.),burek (180-220),hleb itd.Problematika je veoma kompleksna ali ne na njihovu stetu nego na nasu.Da bi poznavao matematiku nije dovoljno znati koliko je 2+2 ali da smo glupi glupi smo generalno zato sto generalno nas vozaju ko budala majmune.Toliko od mene
hahaha sad je vec prozvodjac stocne hrane(da dodam ogroman monopolista u otkupu zitarica) postao i mlinar a vidim i pekar pa prodaje i kifle i ostalo
i od kad se to od slabe hektolitarske psenice bez glutena i proteina moze praviti brasno
koliko sirite temu kad nestanu cinjenice to je strasno i onda navodno ja pisem o kifli,brasnu itd

Kao sto je Milan11 napisao i ja sam isto cuo na mom otkupnom mestu-silosu. Vrlo malo je psenice primljeno. Ljudi su donosili uzorke u kesama da im se ispita pa tek onda da vide da li mogu da dodteraju do silosa. A razlig je mali hl. Od 62 do 68. Em sto je jako prljavo em ima fuzarijuma em sitno zrno em lomljeno i onda primese mogu da idu i preko 10%. Sva je prilika da je malo zita u silosima i da ce morati i oni sad da dizu cene posle ove najave za otkup kod RR. Jeste to mala kolicina ali moze i to da pogura cenu. Ja se razmisljam za ovo od RR jer izadje na 27 din sa pdv sto je jos uvek malo. Moram svoju knjigu troskova da svedem pa da vidim gde sam. Svasta je jos moguce. Pa i to da se niko ne javi ni RR i da onda i drzava podigne cenu. E to bi onda islo na 30 i vise.

Pa kakvi su vam prinosi kad vam hl nije ni 70hl??? Znaci ni ne znate nego nagadjate

To isto i ovde sto mi neki pricaju ima tu oko 30m jecma po kj,pitam za hl on kaze jedva 50 pa i ispod ovo sto je nosio isto za uzorak....meni hl 62 i imam 30m mozda malo vise sto sam predao

I najvaznije od svega ko to primorava otkupljivaca da vam kupi losu psenicu i da je placa vise nego sada???

Koja je to logika biznisa
Pojasnite mi

Nazad
Vrh