Cena pšenice rod 2023

Dogovara se pre žetve,ako ti ne odgovaraju uslovi tražiš drugog skladištara.

Saborci, kako se zadovoljni sa cenom od 20 din. za kilogram pšenice ? Mada nekima ode i za 15-16 pa i 14 dinara.
Sve je sjajno, sve je super. To smo dogovorili.👏 Da Bog da se dogodine ne posejalo ni pola kao ove. A ja neću ništa. Živeli !🍻

Poslednja izmena:
Ovaj rwa kod nas više ne dozvoljava lager, znači kad predaš plate ti akontnu cenu i kasnije doplata kad bude konačna ( u ovom slučaju ništa)
na drugim siosima je situacija bila "fenomenalna", u kisaču nisu primali žita sa hektolitrom ispod 70

Zanimljivo mi da neko misli da mu otkupljivac danas govori nemoj mi predavati ostavi kuci bice skuplja 🤔

Los ti je hektolitar,danas ti mogu dati 18-20din ali vidi za 3 meseca ide cena gore pa cu ti tu losu psenicu otkupiti za 10dinvise nego sada 😁

Meni to cirkus razmisljanje,mada kakva nam drzava sve je moguce da i ovo bude cirkus

Ne znam de to nisu uzimali psenicu i govorili ljudima idi kuci.
Mesalo se sve i svasta, uzmu sa ispod 70hl i pisu jace primese, obojica srecni.
Malo nas i deru koliko mogu.

Код нас у селу нису примали испод 70 хл, говорили људима возите у село поред. Ја кад сам моје предавао ушао у причу са камионџијом који је исто чекао истовар и ту сам кроз разговор сазнао да он вуче пшеницу управо из тог силоса у суседном селу. Тако да муте на све стране. Притом да напоменем то село поред није баш толико ни близу отприлике 13 km, зезају напаћен народ.

Poslato sa JAT-L29 pomoću Tapatoka

Ne znam de to nisu uzimali psenicu i govorili ljudima idi kuci.
Mesalo se sve i svasta, uzmu sa ispod 70hl i pisu jace primese, obojica srecni.
Malo nas i deru koliko mogu.
bogame kod nas jesu
jednostavno nece da prime i cao

e onda imas ovog jednog bivsi Konfido a sada Agribo koji gotovo prima sve
e opet fora da li ce ti platiti to je pod pitanje

i jecam i psenica sa slabim hektolitrom se pisalo primer

jecam 44hl pise se 55hl
psenica 66hl pise se 70hl

sta se radi sa tim kasnije neznam

@North ARMY Silos Tomić nije primao sve.Razlog je što većina robe ide u brašno i jednostavno neće da se z.jebava, nikada i nije primao svašta, samo kvalitet.
Agronom je primao sve, nisam čuo da su nekoga odbili i vratili nazad.

Зашта да да ако може да не да? Више ће њему остати. Наравно под условом да има доста примљене робе тј да то не буде разлог да сви (већина) оду на друго место. Пробају свашта а све прође.

Da to je kad imaš na lageru, pa ti kažu trenutnu cenu a ti odlučiš hoćeš ili nećeš da prodaš.
A kada uzmeš akont 19 din ti si njima pšenicu prodao, ta više nije tvoja. Onda ti lepo saopšte za par dana da je konačna cena one pšenice što si uzimao akont (prodao je po nepoznatoj ceni) 20 dinara i doplate ti dinar. Kapisko?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh