Cena pšenice rod 2023

20din sa Pdv konacna

navodno ide dole uskoro jer psenice ima u izobilju,gebi ne otkupljuje gotovo nista osim ovih sto imaju ugovor sa njima(pun je proslogodisnje psenice)

A mi kao to nismo znali, pa smo sada kao iznenadjeni razvojem događaja. Trebalo se odmah reagovati kod uvodjenja zabrane izvoza. Koja zabrana, pa nek otkupe za robne rezerve koliko treba i ostalo pusti da se trguje, pa nema danas hocu sutra necu, a u ostalom ova sranje politika sa poljoprivredom se sprovodi vec duzi niz godina, cena se ne zna, dodje zetva i prodje i sada ce sveti Vucic da izadje i kaze dacemo 25 din da pomognemo, e tako i suncokret jesenas. Lepo je pricao Radoslav o tome jos prosle godine, al ajd

Naprosto oni su hteli silnu lovu da zarade pa nisu dali da ide psenica. Racunali su da ce poskupet, a oni uzeti mnogo jeftinije pa je prodati. E sad sto je pala cena to nije njihov problem vec nas.

Kod nas u rh ... uzas od cijene jer glavnina psenice je 4. I 3. Klasa.
Код вас се зна зашто су ниске цене, да лакше прогутате крај мораторија на продају земље странцима. Још су објавили просечну цену хектара која је испод 3.500€ (најнижа у ЕУ, па следи Мађарска са 5.300...) па се, чујем, Аустријанци припремају да навале. Додуше министрица каже да је ограничена куповина на 10 Ха али то важи само за државно земљиште.

Код вас се зна зашто су ниске цене, да лакше прогутате крај мораторија на продају земље странцима. Још су објавили просечну цену хектара која је испод 3.500€ (најнижа у ЕУ, па следи Мађарска са 5.300...) па се, чујем, Аустријанци припремају да навале. Додуше министрица каже да је ограничена куповина на 10 Ха али то важи само за државно земљиште.
Ma moratorij na prodaju je sprdacina i mazanje ociju narodu.... Znaci mogao si kao stranac za 1.3 eura (doslovno) otvorit d.o.o firmu i kupovati ako hoces cijelu Hrvatsku. Cijena je svuda niska al nas dio europe je uzas.... Da je bar 20% cijena veca kao nor u Francuskoj i Njemackoj pa bi se nekako i pokrilo.....

Žetva pšenice je pri kraju, cena se i dalje ne zna, Ministarstvo protiv poljoprivrede se pravi mrtvo, poljoprivrednici se kriju, otkupljivači koriste situaciju, stranih kupaca nema...Ovde možete videti mini intervju koji sam dao televiziji Euronews sa osvrtom na sve ove teme i to iz neobičnog ugla, snimao sam njih dok oni snimaju mene... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Vidim kako su navalili RWA puko.

20din sa Pdv konacna

navodno ide dole uskoro jer psenice ima u izobilju,gebi ne otkupljuje gotovo nista osim ovih sto imaju ugovor sa njima(pun je proslogodisnje psenice)
Ne znam kako je kod vas ali kod nas su silosi poluprazni,psenice nema kako su planirali,prinosi su katastrofalni i losi,malo je dobrih psenica bilo mozda 10% plafon

Ne znam kako je kod vas ali kod nas su silosi poluprazni,psenice nema kako su planirali,prinosi su katastrofalni i losi,malo je dobrih psenica bilo mozda 10% plafon
ukratko od svih ostalih otkupljivaca kod nas na kraju je to sve kupovao gebi,ogromnu kolicinu....sada to ne radi jer je pun proslogodisnje(e sad ne znam da li imate predstavu koliko je veliki gebi tj koliko ima mogucnosti da prima ovde kod nas gde je maticno tako reci u cantaviru lokacija+zakupio silose od nekadasnje fidelinke takodje u cantaviru i nadomak sela visnjevac)
medjutim cak su se i oni zaigrali prosle godine i sad su u problemu

ukratko od svih ostalih otkupljivaca kod nas na kraju je to sve kupovao gebi,ogromnu kolicinu....sada to ne radi jer je pun proslogodisnje(e sad ne znam da li imate predstavu koliko je veliki gebi tj koliko ima mogucnosti da prima ovde kod nas gde je maticno tako reci u cantaviru lokacija+zakupio silose od nekadasnje fidelinke takodje u cantaviru i nadomak sela visnjevac)
medjutim cak su se i oni zaigrali prosle godine i sad su u problemu
Pa realno,nisu oni u problemu,mi smo ako se nesto ne promeni u vezi cene.Oni su nagodinu u problemu jer psenicu skoro vise niko nece ni sejati za prodaju

Nazad
Vrh