Cena pšenice rod 2023

Dobili su pojedini pregovarči ono što su hteli, problem je što su većina izvisili.Dobro je što je ovako ispalo, možda ce se narod opametiti.
Ovaj narod je glup po svim pitanjima i nikad se nece opametiti ni po kojoj tacki. Toliko glup da sam sebi dozvoljava da pliva u govnima zadnji 33 godine a da i ne pukusava da mrdne ka cistijim stazama.

Peet ajde realno. Ljudi su se u odnosu na prosli put bolje organizovali i ujedinili u nekim stavovima. Cinjenica je da je odziv bio bolji, ali daleko od dovoljnog. Videlo se da u jednom momentu nije bilo realno ocekivati veci izlaz jer ko je mislio taj je vec izasao. Nije isao na ruku onaj miting SNS u Pancevu gde se jednostavno morao pustiti konvoj mitigasa da ne bi bageri traktore sklanjali. To je lose odjeknulo u ostalom delu Srbije jer su ljudi mislili da su protesti prodati. Seti se samo i pretnji koje je doziveo onaj proizvodjac mleka.Da ne pricam da je bilo i kriticno sa vremenom jer je trebalo raditi po njivama. Ispada da su ovi sto su protestovali glupi i sedeli po blokadama, a ovi pametni sedeli kuci prskali i spartali i radovali se kisi. Sto se tice zahteva mozda je moglo vise mozda ne, ali vreme je isticalo, blokade su popustale i bilo je maltene daj sta das. Ja mislim da je postignuto dosta, ali se jedna strana ne drzi dogovora. Mozda je trebalo pricati o ceni psenice, ali kad gledas ne sejemo svi psenicu. Gorivo i subvencije sleduju svima pa su tim merama obuhvacena sva gazdinstva, e sad sto e-agrar slabo funkcionise i sto nas lazu tu nisu krivi pregovaraci. Grdno se vara onaj ko misli da je lako biti u pregovarackom timu i pregovarati i ubedjivati se sa nekim ko je potkovaniji da manipulise i da laze, koji dodje sa brdom papira nekih proracuna i analiza i na kraju novinari koji sikaniraju i provociraju sagovornika. Ovo iz zadnje recenice pricam iz iskustva jer sam licno bio u tim situacijama. Od tada su pritisci na ljude sa blokada daleko vece, pretnje policijom, fantomkama i sl. Pa onom mlekaru sto sam ga gore naveo su morali da obezbede imanje jer je dobio pretnje licno. Pa zar njemu neko treba da zapali stalu, a da neko sedi kuci i ceka epilog protesta??Na kraju cu ponoviti SRAMOTA je za Kikindu da ni jedan traktor ne izadje.

Coci nemoj tako to uzeti i ne trazi sad krivca u te koje kritikuju vec budi iskren i pogledaj sta je postignuto, NISTA!
Nisam rekao da je neko od njih profitirao od tih pregovaraca a ne moze ni jasno da mi bude zasto su dozvolili sebi da kao prvo manipulisu sa ucesnicima protesta a da pri tom niti traze nesto sto je jako znacajno bilo za nas proizvodjace a to je ta cena realna i u skkadu sa nekim drugim Evropskim zemljama nama geografski bliske.
Jel u redu ovo sa subvencijama? Sve tece u najboljem redu, zasto je trebalo davati im fore do nove godine po pitanju goriva bez akcize koje nece nikad davati.
Zasto nisu trazili povracaj i za v. djubrivo? Jel to nesto novo ili smo to vec imali?
Kad su vec bili za stolom onda da su resili sve to. Nije nas vlast i policija terala sa protesta nego dezurni krivci koji su pregovarali i pristali na NISTA.
Nezadovoljstvo je ogromno medju ucesnicima protesta i ne bi se ljudi povukli da ovi pregovaraci nisu pristali na servirano sranje od strane vlasti a do potom kazu idite kuci ne brinite sve smo resili a ono resili su da ne kazem sta! NISTA
Za kratko vreme u dva protesta smo nasamareni debelo i da se ne kunem stoprocentno ali sa sigurnoscu od 99% kazem da nikad vise iz mog dvorista traktori nece izaci na takve glupe proteste.
Kažu ima 300000 više hiljada gazdinstava što znači da u proseku ima bar jedan traktor po gazdinstvu a na protestima bilo 2000-3000 traktora što je kerov **greška a ne protest, sa tom količinom možeš samo da se slikaš, mi smo imali veću podršku običnih građana u Novom Sadu nego svojih kolega poljoprivrednika kojima je bilo teško i da sednu po njih 4-5 u auto i da bar jedan dan provedu na protestima a što se tiče pregovora i odlaske na njih e voleo bi da odeš jednom da vidiš kako je.

Što se tiče zahteva koji su bili traženi tu nikad neće biti svima udovoljeno i nemože se preko noći promeniti sve, ta borba traje večno i kraj.Ja lično što se tiče subvencionisanja mehanizacije ja bih to ukinuo i povećao davanja po ha tako da svi dobiju jednako pa nek svako raspolaže sa tim kako hoće i cene žitarica, uljarica da budu sprem berza u Evropi a mi pamet u glavu.

Akontacija 18 din za pšenicu.

Договорио колега пшеницу/тритикал по 20 динара, и продавац данас каже нуде му 26 динара.
Нисмо се договорили.

Coci nemoj tako to uzeti i ne trazi sad krivca u te koje kritikuju vec budi iskren i pogledaj sta je postignuto, NISTA!
Nisam rekao da je neko od njih profitirao od tih pregovaraca a ne moze ni jasno da mi bude zasto su dozvolili sebi da kao prvo manipulisu sa ucesnicima protesta a da pri tom niti traze nesto sto je jako znacajno bilo za nas proizvodjace a to je ta cena realna i u skkadu sa nekim drugim Evropskim zemljama nama geografski bliske.
Jel u redu ovo sa subvencijama? Sve tece u najboljem redu, zasto je trebalo davati im fore do nove godine po pitanju goriva bez akcize koje nece nikad davati.
Zasto nisu trazili povracaj i za v. djubrivo? Jel to nesto novo ili smo to vec imali?
Kad su vec bili za stolom onda da su resili sve to. Nije nas vlast i policija terala sa protesta nego dezurni krivci koji su pregovarali i pristali na NISTA.
Nezadovoljstvo je ogromno medju ucesnicima protesta i ne bi se ljudi povukli da ovi pregovaraci nisu pristali na servirano sranje od strane vlasti a do potom kazu idite kuci ne brinite sve smo resili a ono resili su da ne kazem sta! NISTA
Za kratko vreme u dva protesta smo nasamareni debelo i da se ne kunem stoprocentno ali sa sigurnoscu od 99% kazem da nikad vise iz mog dvorista traktori nece izaci na takve glupe proteste.
Sreća što si ti ovo napisao a ne ja.Vidim da još neki ovde dele naše mišljenje.
Kada sam pisao o mitingu,ja nisam mislio na miting u Pančevu nego na predstojeći miting SNS u Beogradu.Zbog toga su završeni protesti i koliko sam zaključio da u sporazumu stoji da se ubuduće neće izlaziti na ulice bez prethodnih dogovora.Kikinđani nisu izašli ali nas ti isti prozivaju.
Ne razumem kako niko ne vidi da nema pregovora sa ovima.Da nije bilo predstojećeg mitinga SNS u Beogradu-ne bi dobili ništa.Normalno da je veliki pritisak na protestante kada ih je malo.Eto,ja sam u prethodnim postovima to objasnio.Svi se okomili na Zorana a 296.999-gde su.Ti nisu članovi poljoinfa

Pa ja ne debatujem sa tobom ako si primetio.Ni ti nisi izašao na proteste a kritikuješ mene što nisam izašao.Malo mi nema logike.

A ja podrivam i pljujem po protestu.Navedi mi jedan primer.
Da li PEET pljuje po protestima time što je napisao ili ta konstatacija važi samo za mene.

Neka drugi prosude. Peet je bar bio na protestima i ima pravo da bude nezadovoljan ishodom.

@sale ratar - pa nije bas ni fer da svi dobijaju isto . Neko radi 4 kategoriju zemlje a neko prvu . Neko ore brdo a neko ravnicu . Neko savija kicmu a neko sedi u traktoru . Fer bi bilo da ratarstvo dobije najmanju subvenciju ( ukoliko nemaju zivotinja ) , posle povrdarstvo i vocarstvo i najvece subvencije trebaju da dobiju oni koji rade organsku proizvodnju . Ajde da vidimo ko je za ovakvu ideju ?

Ja bar ne podrivam i ne pljujem po protestu i po ljudima sa protesta.
Ali zasto ne pljuvati na kolaps i totalno neuspesne pregovore?!
Nema vece razocarenje od toga da izlazis, blokiras, teras ih u cosak, uprpaju se pa na kraju corak, jer ne znaju ni zasto su otisli na te pregovore!
Ne da su ljudi razocarani nego nista goreg od toga nema kad si na korak bio do pobede a prdne se u cabar jer neko od njih nasamari i ostale pregavarace a i citav narod koji je izasao!

Ali zasto ne pljuvati na kolaps i totalno neuspesne pregovore?!
Nema vece razocarenje od toga da izlazis, blokiras, teras ih u cosak, uprpaju se pa na kraju corak, jer ne znaju ni zasto su otisli na te pregovore!
Ne da su ljudi razocarani nego nista goreg od toga nema kad si na korak bio do pobede a prdne se u cabar jer neko od njih nasamari i ostale pregavarace a i citav narod koji je izasao!
Dobar zakljucak . Energija se potrosila . Isto kao sto sada rade zapadne stranke sa protestima . Ali nije lako ni vodjama udruzenja . Pod velikim pritiskom su svojih clanova koji ocekuju akcije i neke promene . Da do sada nije bilo ova dva protesta mozda bi tikva pukla posle psenice i izaslo bi 10X vise paora .

Neka drugi prosude. Peet je bar bio na protestima i ima pravo da bude nezadovoljan ishodom.
Po tvom svi koji nisu izašli na proteste treba da ćute a pregovarači su u ime svih pregovarali,što znači i u ime svih koji nisu izašli.Ti si zadovoljan rezultatima pregovora.Neko je ovde nasamario i te što su izašli-po njihovim pričama.Ako želiš nekom od pregovarača da se dodvoriš -to je druga priča.Ja samo pričam o pregovaračima a ne o onim nasamarenim koji su učestvovali u protestima i koji su mislili da rade pravu stvar.
I

Ne treba niko nista da pametuje, ne zelim ni ja a i ne pada mi na pamet da pametujem, jednostavno postavite prst na celo, sagledajte sta je dobijeno ( iako neke stvari nisu ni trazene sto je velika greska) od toga sto se trazilo, odnosno sta su ispunili od obecanja.
Znaci da pregovori nisu bili adekvatni i bez konkretne tacke sta, kako i kad!
Da je bilo blizu realizacije bilo je sigurno ali zar uvek treba da se desi da posle skoro dobijene bitke neko napravi sranje i prihvati nesto nedefinisano i da opet snosimo posledice toga?!
Druga stvar, iritira i te kako, prepotentnost u nekim postovima od strane, imenom i prezimenom Nedeljka Savica koji se opravdava i smatra da je ovo maximum od toga sto smo mogli dobiti a da pri tom pokupi ljude prvi na proslim protestima tvrdeci da njegov stig je zadovoljan bio sa onim dobijenim! Pitam se cime su bili zadovoljni!
Treca stvar, nece mi biti jasno nikako zasto Radoslav nije isnsistirao da obavezno prisustvuje na onim proslim pregovorima sa protesta a bio je glavni badza i za njim i njegovom zaslugom mnogo paora je izaslo na ulice! Pa dokle da sve dobro zapoceto ode nekim drugim tokom i propadne skoro sve fino zapoceto?!
Neka neko objavi cenu psenice u Budimpesti ili na matifu pa cete onda videti koliko smo glupi time sto im dozvoljavamo da nas sa izvinjenjem karaju jer smo im to dozvolili!

Po tvom svi koji nisu izašli na proteste treba da ćute a pregovarači su u ime svih pregovarali,što znači i u ime svih koji nisu izašli.Ti si zadovoljan rezultatima pregovora.Neko je ovde nasamario i te što su izašli-po njihovim pričama.Ako želiš nekom od pregovarača da se dodvoriš -to je druga priča.Ja samo pričam o pregovaračima a ne o onim nasamarenim koji su učestvovali u protestima i koji su mislili da rade pravu stvar.
I
Nikad nisi ucestvovao, a znas sta, kako i kad treba. Ti si fenomen. Kvalifikujes ljude da su nasamareni. Neko se nasamaren rodi i tu nema leka, razmisli malo o tome.

Nazad
Vrh