Peet ajde realno. Ljudi su se u odnosu na prosli put bolje organizovali i ujedinili u nekim stavovima. Cinjenica je da je odziv bio bolji, ali daleko od dovoljnog. Videlo se da u jednom momentu nije bilo realno ocekivati veci izlaz jer ko je mislio taj je vec izasao. Nije isao na ruku onaj miting SNS u Pancevu gde se jednostavno morao pustiti konvoj mitigasa da ne bi bageri traktore sklanjali. To je lose odjeknulo u ostalom delu Srbije jer su ljudi mislili da su protesti prodati. Seti se samo i pretnji koje je doziveo onaj proizvodjac mleka.Da ne pricam da je bilo i kriticno sa vremenom jer je trebalo raditi po njivama. Ispada da su ovi sto su protestovali glupi i sedeli po blokadama, a ovi pametni sedeli kuci prskali i spartali i radovali se kisi. Sto se tice zahteva mozda je moglo vise mozda ne, ali vreme je isticalo, blokade su popustale i bilo je maltene daj sta das. Ja mislim da je postignuto dosta, ali se jedna strana ne drzi dogovora. Mozda je trebalo pricati o ceni psenice, ali kad gledas ne sejemo svi psenicu. Gorivo i subvencije sleduju svima pa su tim merama obuhvacena sva gazdinstva, e sad sto e-agrar slabo funkcionise i sto nas lazu tu nisu krivi pregovaraci. Grdno se vara onaj ko misli da je lako biti u pregovarackom timu i pregovarati i ubedjivati se sa nekim ko je potkovaniji da manipulise i da laze, koji dodje sa brdom papira nekih proracuna i analiza i na kraju novinari koji sikaniraju i provociraju sagovornika. Ovo iz zadnje recenice pricam iz iskustva jer sam licno bio u tim situacijama. Od tada su pritisci na ljude sa blokada daleko vece, pretnje policijom, fantomkama i sl. Pa onom mlekaru sto sam ga gore naveo su morali da obezbede imanje jer je dobio pretnje licno. Pa zar njemu neko treba da zapali stalu, a da neko sedi kuci i ceka epilog protesta??Na kraju cu ponoviti SRAMOTA je za Kikindu da ni jedan traktor ne izadje.