Cena pšenice rod 2023

Pazi, Boga ti.A ti nisi pregovarao u moje ime.Naravno da je to tačno.Ti si pregovarao u svoje ime jer da nisi bilo bi sve drugačije.Nije kukanje.Samo pitam sa kojim pravom ste vi odlučivali u ime svih poljoprivrednika.
Masovnost je izgubljena nakon podele na profesionalce i hobiste.
Ja sam pregovarao u ime svog udruženja i u ime saveza udruženja sa kojima smo imali potpisan sporazum a sve to u ime ljudi koji su bili na ulici. Ja sam bio jedan od 14 pregovarača. Dobilo se to što se dobilo a opet se nešto i dobilo, a dobilo se toliko koliko je bilo nezadovoljnih, naša procena oko 3000 od 300 000 gazdinstava. Bezobrazno je reći da sam pregovarao samo u svoje ime. U tvoje nisam mogao da pregovaram jer si pre svega sedeo kući, što znači da si zadovoljan. Jedna od tema tih protesta je bila najavljena cena nove pšenice, što sada kukaš, još tada smo pričali o tome. Ako nisi hteo zbog profesionalnog poljoprivrednika, mogao si zbog cene ječma i pšenice. Mada tebi je teško da razumeš sve to, vidim ja

Dobro ja to razumem.Ti ne razumeš.Svi pričate da je tim što sede kući dobro.Zar nije to bahatost.Zaobiđi mene-šta ćemo sa 297 000 gazdinstava.Koji je razlog što ne izlaze-imaš li odgovor na to pitanje a da nije to- da im je dobro.
I šta ste rešili sa cenom pšenice ako je bila tema.Vidimo šta se dešava.
Ja nemam šta da tražim pored tebe sa 150ha (govorim uopšteno) jer nas hobiste ne smatrate sebi ravnim.Nije ti poznato da nismo imali prava na subvencije par godina kada su bile najveće i još sebi dozvoljavaš da nas prozivaš što ne izlazimo a to se desilo zahvaljujući kome.

Svi koji izadju na proteste i koji su bili na spiskovima predatim policiji su izrazavali svoje nezadovoljstvo. Dakle smogli su snage i hrabrosti.
Ovi koji nisu bili su prezadovoljni i njima je dobro.
Ni rudari u Kolubari kad strajkuju ne strajkuju zbog mene nego zbog njih.
Dokle god na protestima se ne pojavi iz svakog sela 100 traktora minimum oni nemoraju nista i imaju pravo.
Mi nemamo 100 traktora i traktorista u selu!

Ja sam nosioc gazdinstva a moja deca se isključivo bave poljoprivredom.Znam na šta aludiraš ali nemam živaca obrazlagati zašto nisam prebacio na decu.Pisao sam mnogo puta o tome.Kada bi svi tako pisali kao ja-iskreno,bez uvijanja bila bi drugačija konverzacija.A sa tim koji su se nafatirali baš u vreme kada mi nismo imali subvencije,nemoguća je normalna komunikacija jer isključivo misle na sebe.
Samo da dodam da se točak sreće okreće.Za one koji misle da su naj,naj.

Zašto nisu imao subvencije?
Bio sam zaposlen i zahvaljujući kolegama koji su bili za to da mi nemamo prava na subvencije jer se ne bavimo čisto poljoprivredom-A među glavnima su zaposleni koji su prebacivali gazdinstva na rodbinu i komšije ili bivši zaposleni.Da ja nisam obrađivao zemlju-onda je druga priča.
Zamisli da neko ko ima 500ha i plati PIO.znaju oni koji plaćaju koliko je i samim tim su mu otvorena vrata.A zamislite onog koji ima 3.5.10,15ha i isto plati PIO kao i onaj sa 500.

Bio sam zaposlen i zahvaljujući kolegama koji su bili za to da mi nemamo prava na subvencije jer se ne bavimo čisto poljoprivredom-A među glavnima su zaposleni koji su prebacivali gazdinstva na rodbinu i komšije ili bivši zaposleni.Da ja nisam obrađivao zemlju-onda je druga priča.
Zamisli da neko ko ima 500ha i plati PIO.znaju oni koji plaćaju koliko je i samim tim su mu otvorena vrata.A zamislite onog koji ima 3.5.10,15ha i isto plati PIO kao i onaj sa 500.
Boris se protiv vetrenjaca vecita tema Hobi i Profi!Nikad kraja svako propagira i tera vodu na svoju vodenicu.Zajednicki problem je samo cena nasih proizvoda

A cena do jaja, citavih 18 din.
Dobro je da su pregovaraci protesta izborili 9000 din vise koji su pod znakom pitanja da li cemo ih ikada i videti, a izjednacena cena psenice sa Budimpestanskom berzom su zaboravili traziti.
Ubedjen sam bio da ce se nesto postici i sa prezadnjim i sa zadnjim protestima a ispostavilo se da su pregovarali jedno veliko nista.

A cena do jaja, citavih 18 din.
Dobro je da su pregovaraci protesta izborili 9000 din vise koji su pod znakom pitanja da li cemo ih ikada i videti, a izjednacena cena psenice sa Budimpestanskom berzom su zaboravili traziti.
Ubedjen sam bio da ce se nesto postici i sa prezadnjim i sa zadnjim protestima a ispostavilo se da su pregovarali jedno veliko nista.
Dobili su pojedini pregovarči ono što su hteli, problem je što su većina izvisili.Dobro je što je ovako ispalo, možda ce se narod opametiti.

Cuo sam da je almex izasao sa cenom od 21,6 din sa 8% pdv. Nisam video samo cuo...

Evo ja predlazem da se izabere nov pregovaracki tim koji bi sacinjavali oni clanovi foruma koji su naj glasniji u svom nezadovoljstvu. Da vidimo sta ce oni uraditi kad su tako hrabri na tastaturi.
Coci nemoj tako to uzeti i ne trazi sad krivca u te koje kritikuju vec budi iskren i pogledaj sta je postignuto, NISTA!
Nisam rekao da je neko od njih profitirao od tih pregovaraca a ne moze ni jasno da mi bude zasto su dozvolili sebi da kao prvo manipulisu sa ucesnicima protesta a da pri tom niti traze nesto sto je jako znacajno bilo za nas proizvodjace a to je ta cena realna i u skkadu sa nekim drugim Evropskim zemljama nama geografski bliske.
Jel u redu ovo sa subvencijama? Sve tece u najboljem redu, zasto je trebalo davati im fore do nove godine po pitanju goriva bez akcize koje nece nikad davati.
Zasto nisu trazili povracaj i za v. djubrivo? Jel to nesto novo ili smo to vec imali?
Kad su vec bili za stolom onda da su resili sve to. Nije nas vlast i policija terala sa protesta nego dezurni krivci koji su pregovarali i pristali na NISTA.
Nezadovoljstvo je ogromno medju ucesnicima protesta i ne bi se ljudi povukli da ovi pregovaraci nisu pristali na servirano sranje od strane vlasti a do potom kazu idite kuci ne brinite sve smo resili a ono resili su da ne kazem sta! NISTA
Za kratko vreme u dva protesta smo nasamareni debelo i da se ne kunem stoprocentno ali sa sigurnoscu od 99% kazem da nikad vise iz mog dvorista traktori nece izaci na takve glupe proteste.

Nazad
Vrh