Cena pšenice rod 2021

Има ли држава неки дил о извозу пшенице са Кинезима, као оно што има за кукуруз?

Ja sam moju ostavio na cuvanju i cekam. Nadam se da ce za jedno mesec dana cena da se vrati i malo podigne od ovih sadasnjih 20-21 din. Msl da je sad ovo lov u mutnom od ovih kod kojih se skladisti.

Nevezano za navedeni post. Diskutovali smo pre par dana o ceni stocnog brasna. Danas odem u prodavnicu koncentrata i gledam cenu stocno. 25/1 850 dinara dzak ili 34 dinara kg. Mlin Novi Becej. Zito pada na 19, ko je ovde lud?
Nije niko lud.
Trgovina.
Mi smo stocno brasno dzak"radili" na 30-50 dinara.Pre 10-15 godina.
Sada bez 15-20% marze,necu ni da ga drzim,pa racunaj.
Postoji inflacija na godisnjem nivou.
Naravno,nije isto kad neko kupi dzak,jednom u 10 dana ili kad neko kupu 10+ komada.
Samo ovih sto kupuju 10+ vise nema.
Ne pamtim kad je neko kupio 5+ komada.
E zato vam je psenica 20 dinara,jer nema domace potraznje za stocnu hranu.
Nazalost.
Cucace vas izvoznici samo tako...
Nema sloge,nema ljudi kad treba protestovati.
Pasos je oko 4000 dinara...

Svirace otkupljivaci u prste ba jesen,psenica koju su otkupili im je glavnina robe za ovu godinu,vec sada se vidi da robe na jesen na bivou drzave nece biti ni 30 procenata u odnosu na proslu godinu,zato se banda dogovorila dq psenicu obori,da lako zarade desetak dinara za par meseci

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Svake godine ista prica.
Kad se roba preda dzaba kukati.
Tajkuni i drzava uvek profitiraju.
Manje da se hvale ljudi za prinos i vise kuci da lageruju bili bi zadovoljniji.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Jeste da su od psenice prve pare u godini ali ipak ko moze bolje da saceka. Pa makar proslo i 1-2 meseca. Psenica ce ipak sa cenom doci na svoj nivo od min 25. Moguce je i vise. A obzirom da ovaj virus ponovo divlja i od septembra ce biti opet svasta to ce sve uticati i na cenu na svetskom trzistu. Mnogi se pribojavaju pa nece da je prodaju a drugi se isto pribojavaju pa hoce da kupe dosta. Ali to onda nema veze sa onim da li je veca ponuda od potraznje kada se i obara cena. Jer ovi veliki igraci u svetu ce kalkulisati i diktirati cenu na gore.

Nazad
Vrh