Cena nafte

sledeće nedelje ode nafta za još 4 din :udri: :udri: :udri: ima li ovome kraja, da li vredi praviti neku zalihu dizela, mislim oće li ko prošle zime da skače do besvesti?
 
verovatno ću i ja ,bar za zimsko oranje, ,za resto što mi treba nafte moraću da nađem negde povoljnije preko zime :cao:
 
E nabijem ih na q... . Pa dokle ljudi ,evo već uveliko vozimo euro dizel (1l=94.5din~1€) ::lose::
 
Ja stvarno ne znam sta se dogadja sa nasom drzavom,neka stave da bude 60 dinara litar i kraj,kupovacemo kod njih,a ne od svercera,tako ce biti i njima i nama dobro,bar po meni...
 
Vecernje novosti
Benzin ide na “kotu 107“
A. B. M, 04.01.2010 20:49:25 Ocena:
1.00 (Glasova: 15)
[Oceni] Komentara: 0 [Postojeći komentari]
POSLE dva meseca mirovanja cene goriva u Srbiji mogle bi u proseku da „skoče“ za oko jedan dinar.
Početkom naredne nedelje litar motornih benzina koštao bi do „kote“ 107, dok bi se cena „evro“ dizela približila granici od 105 dinara.
Kako nam je objasnio predsednik „AD Nafte“ Nebojša Atanacković, ostane li trenuti trend rasta cene nafte na svetskom tržištu i ne dođe do jačanja dinara, cenovnici na pumpama biće promenjeni već u noći između narednog utorka i srede.
- Trenutno procenat promene kursa dolara i cene nafte nije premašio 1,5 odsto, ali ako se nastavi skok nafte, sledi poskupljenje - kaže Atanacković.
Cena goriva u Srbiji poslednji put je promenjena 11. novembra prošle godine. Tada su naftni derivati poskupeli u proseku za 4,9 dinara po litru. Motorni benzini poskupeli su u proseku za 4,49 dinara, a dizel goriva za 5,32 dinara. Od tada motorni benzini od 95 oktana koštaju 105,93 dinara, dok je litar „evro“ dizela 103,83 dinara.
Na pojedinim pumpama „Lukoila“ „evro“ dizel će do 8. januara koštati 99,8 dinara, a i na nekoliko privatnih pumpi ovaj derivat se prodaje po nižim cenama od maksimalno određenih.
 
bojim se da će biti više od 1din poskupljenja.
ako ostane kao danas, najmanje za najmanje 3 ide gore.
 
Biće skupa setva i priprema , treba će se uklopiti , a da se nešto i zaradi ? :udri:

Nikad skuplje nafte i jeftinijih proizvoda .
 
usput, sledi i korekcija akcize krajem januara. verovatno 6-7%. i to će biti 2.5din.
 
Nazad
Vrh