Cena malih prasića na tržištu

to nas ubija ... dodje neki drkadzija i puni glavu svima ! kod nas u paracinu od 250-280

Nemam nameru nikoga da vredjam. Nadam se da se ono "drkadzija" ne odnosi na mene. U suprotnom bih te zamolio da se izvines.
Zao mi je ako sam nekoga uvredio. Nemam nameru da reklamiram markete, vec sam samo hteo da prokomentarisem da nije uredu da idu sa tako niskom cenom.

- - - - - - - - - -

@Opet ja
Sto ne idu u DIS nego traze kod mene prasad jer niko nema .. za Bozic sve unapred prodato ,a cena sigurno preko 250 din a niko me i ne pita za cenu samo da im ostavim pod obavezno.. a i lokacija ti je bas smesna .. SRBIJA pa nisi iz tunguzije .. :haha:daj tacnu lokaciju gde zivis
Sory, ispravio sam.
Zivim u Vekikoj Plani.

68598944d096648e4c63295b49c06bce.jpg

Odlični su!

Dis sve uzima od lokalanih proizvodjaca. Drugar radi u DISu od pocetka njihovog u BG (Zmajeva pumpa megamarket).

Ne verujem u to, vecinom uzimaju sa farmi (Neoplanta, Miskovic u Pazovi i slicni). Pisao sam negde (da li na fb ili na forumu) fora je sto linijsko klanje je mnooogo jeftinije i ako je randman dobar njima se ta cena isplati. Pritom u DIS kad ides ne kupujes samo prase, vec se istreses 10-20k dinara.

Ne verujem u to, vecinom uzimaju sa farmi (Neoplanta, Miskovic u Pazovi i slicni). Pisao sam negde (da li na fb ili na forumu) fora je sto linijsko klanje je mnooogo jeftinije i ako je randman dobar njima se ta cena isplati. Pritom u DIS kad ides ne kupujes samo prase, vec se istreses 10-20k dinara.

slazem se ja sa tobom da kupis jos nesto,kupuju oni i kod nas,jedna klanica kod mene kolje za njih svu stoku da je sad ne reklamiram,ali sad za praznike znam 100% da su uvezli

Prase koje sam ja kupio na NBG u DIS-u je odlično i sveže (nezamrzavano). To je fakat. Ostale činjenice ne znam (da l' je jelo creva, il' nije, da l' je uvozno, il' ne...) i nema smisla da o njima govorim.
Jedno je sigurno - najbolje i najsigurnije je sam othraniti gicu za svoju porodicu, ko ima mogućnosti. Drugo po sigurnosti je kupiti od komšije/rođaka/poznanika. Sve ostalo je teeeško sviranje qrtzu! Odeš na stočnu pijacu i šta znaš o robi? Prodaje neki Pera, kao domaće. Niti znaš čoveka, niti odakle je prase stiglo, ni čime je hranjeno, ma - ništa. Jedino vidiš da je trenutno živo i to je to.

Prase koje sam ja kupio na NBG u DIS-u je odlično i sveže (nezamrzavano). To je fakat. Ostale činjenice ne znam (da l' je jelo creva, il' nije, da l' je uvozno, il' ne...) i nema smisla da o njima govorim.
Jedno je sigurno - najbolje i najsigurnije je sam othraniti gicu za svoju porodicu, ko ima mogućnosti. Drugo po sigurnosti je kupiti od komšije/rođaka/poznanika. Sve ostalo je teeeško sviranje qrtzu! Odeš na stočnu pijacu i šta znaš o robi? Prodaje neki Pera, kao domaće. Niti znaš čoveka, niti odakle je prase stiglo, ni čime je hranjeno, ma - ništa. Jedino vidiš da je trenutno živo i to je to.

otkud znas da je nezamrzavano? danas u palanci od 250-260 veci,a mali do 18 kg islo 270-280

Dis prase nije zamrzavano samo je iz uvoza i malo je jelo GM soju. Mesopromet SM Palanka je uvezao za potrebe DIS-a 2500 komada koji u prodaji imaju cenu od 350 dianara.

KUPUJMO DOMAĆE

- - - - - - - - - -

Sve je uvoz Mađarska i Slovačka

Slazem se da treba da kupujemo domace,ali ne iz razloga zato sto je zdravije.Nasi sverceri su najbolje musterije po vet apotekama bas oko Nove godine,na pijaci tesko mozes naci prase koje nije u karenci nekog leka.Drugo su "obicni " proizvodjaci,ali njih na pijaci nema.Evo ja kad trazim prase,dok cujem da neko ima ,vec kupio svercer.Opet oni prodaju mesarama na veliko,nema veze jel pod terapijom i temperaturom,samo tovari i kolji.ja ako ne nadjem od postenog coveka da kupim,necu ni klati prase za Bozic

Nazad
Vrh