Cena malih prasića na tržištu

Продати по 270 дин/кг са просеком од 28 кг. У Руми на вашару се тражило од 270 па навише по килограму али најчешће ђутуре мали прасици од 12 до 20 кг од 4000 до 6000 дин/ком.

Dis prase nije zamrzavano samo je iz uvoza i malo je jelo GM soju. Mesopromet SM Palanka je uvezao za potrebe DIS-a 2500 komada koji u prodaji imaju cenu od 350 dianara.

KUPUJMO DOMAĆE

- - - - - - - - - -

Sve je uvoz Mađarska i Slovačka
Nisam znao da Madjari i Slovaci proizvode otrovne prasice...

Ovo domace kao nije jelo GMO soju i sinteticke premikse i koncenrate pune antibiotika? I nije hranjeno hormonskom hranom sugijem itd? Odkud ti znas sta sve ima u Gebiju,Pantu,Shaumanu?

Ja sam samo jednom hranio prasice sa Gebi koncentratom, danas ih nahranim odem ujutru da ih nahranim a oni vec vidno napredovali odmah sam izbacio to zlo. posle toga davao sam im samo cistu prekrupu (jecam,kukuruz,tritikal) da ih ocistim i rekao nikad vise...

Da li je zdravo kad prase preko noci vidno napreduje? NIJE, i niko ne moze da me ubedi da jeste...

Bas iz tog razloga svoje prasice hranim bez koncentrata (kukuruz,jecam,tritikal, stocno brasno,psenica, preko leta i lucerka) za 3-4 mesca budu 25-30 kg neko i vece. Nije profitabilno al je zdravo kad ga dam svom detetu da jede ne razmisljam, a kad ga jede necije tudje dete ne grize me savest. A i ne drzim veliki broj prasica uvek ih rasprodam dok su mali 13-14-14kg(tako mi se najvise isplati), ostavim za sebe onoloko komada koliko mi treba...

Zaboravih da dodam, za razliku od nas u Madjarskoj je GMO strogo zabranjen...

Poslednja izmena:
za 3-4 mesca budu 25-30 kg neko i vece.
.
pisao sam u vise navrata , od kako sam dosao iz grada u selo .. i od svinjarstva zivim ..(jer sam mnogo ulozio u izdradnju objekta i u krmace) meni prasad sa75 dana naguraju 30-32 kg .. to sto ti ne koristis soju . to bi bilo isto kad mi ne bih koristili proteine iz raznoraznih namernica ,, nemoj da filozofiras . prase u jednom trenutnu dnevno nabacuje i do 1 kg ..pa moras vidno da vidis da napreduje.. i da i ovu temu ne upropastimo otkupna cena 250 do 270 din

Sta covek filozofira, jel lepo napisao da on ne zeli da hrani koncentratom ? Nije nikog nagovarao da tako tovi, i sam je izjavio da je manje profitabilno bez koncentrata hraniti, ali da je on tako odlucio, jer smatra da je zdravije...

Njegova deca ce da pojedu celo leglo :sta:pa sada radi tog jednog praseta , da ako pojedu 300 gr mesa gubi u vremenu, a hrane pojedu duplo vise.. ceo zivot nas truju koje kavim namernicama . pa sada ce on nekom svojom ishranom prasadi da ispravi krivu drinu .. znas kad- nikad .. odosmo u :off_topic: upropsatismo i ovu temu na forumu ,, sa takvima .. da da nije on filozof ...:haha:

Ovaj moj komsija iz Race sto pljuje Madjare kako su im svinje jele GMO soju. Neka napise koja se soja najvise seje ovde u nasoj okolini, a seje se 90% GMO soja i niko nije kaznjen zbog toga...

U Madjarskoj je strogo zabranjen GMO i dobro je sto se uvoze svinje iz Madjarske neka bar gradjani jedu zdravo meso...

Moj upis nije napisan sa namerom da vredjam bilo kog proizvodjaca, napisan je kao odgovor na "GMO" iz Madjarske.

@Crni Gruja
Ja se nisam selio iz grada na selo, na selu sam rodjen i tu zivim, radim i odlicno znam sta se sve radi :ppozdrav:

Poslednja izmena:
neka bar gradjani jedu zdravo meso...
Gradjani se ne hrane zdravo , gledaju samo sto je jeftinije ,,pa makar i i otrovno bilo .. nema tu mnogo sta ,kako, zbog cega, cena je kod mene ta i ta ,pa ako mu s ne svidja nek kupuje mrcine koje kakve . mene to uopste ne ineresuje cena govori sve o kvalitetu u super marketima kad kupe prase kod mene na 280 i kad ga sredi ,, ne mozeda bude 350 nikakoa ko ce gde da kupuje ,, volja mu je

Mislio sam generalno na gradjane Srbije, ne samo na ljude u gradu.

Ovo uvozno je mrcina a ovo domace sto je jelo pomije iz bolnice ili neke firme je "mnogo zdravo". Masa ljudi ide u bolnicu za pomije i time hrani svinje. Otkud ti znas kad odes na pijac sa cime je hranjeno prase?
Kad procitam temu prasenje krmaca vidim da se bez ikakve kontrole i saveta veterinara udaraju razne inekcije...

Mislio sam generalno na gradjane Srbije, ne samo na ljude u gradu.

Ovo uvozno je mrcina a ovo domace sto je jelo pomije iz bolnice ili neke firme je "mnogo zdravo". Masa ljudi ide u bolnicu za pomije i time hrani svinje. Otkud ti znas kad odes na pijac sa cime je hranjeno prase?
Kad procitam temu prasenje krmaca vidim da se bez ikakve kontrole i saveta veterinara udaraju razne inekcije...
Pa dobro bre, valjda ne bacaju medicinski odpad u pomije.A zbog tog misljenja da je sve iz inostranstva bolje nego nase, tako nam je, kako nam je sada!

Gorski Car jesi ti neki Šumadijski Mađar kad toliko braniš njihovo a pljuješ po našem , još pišeš gluposti i laži kako je 90% soje kod nas GMO. SRAMOTA ::lose::

Ne verujem da je kod na GMO zastupljena ni 5 a kamo li 90%. Pogotovo tamo neka farma u inostranstvu sigurno ne radi sa bolnickim pomijam.Tamo maltene zbog zastite ne mozes ni uci u posetu a kamo li unositi razne pomije. Licno hranim svoje po istom principu kao I kolega , kukuruz, jecam, sojin griz bez premiksa , koristim ih za sopstvene potrebe I po brzini kojom napreduju uopste nije rentabilna proizvodnja ali eto bar da se zdravo hranimo.A sto se tice pijace to bi mogli nasiroko da pisemo.Jedna moja komsinica (baba) kada stavi bastu 2 puta isprska za korove zatim 2 puta truje puzeve, zatim nekoliko puta prska za insekte...itd koncetraciju I karencu ne zna ni da procita I sta mislite da je to iz domace baste zdravije nego iz nekog plastenika.Ista stvar je I sa prasicima na pijaci Sale je lepo opisao ka ko se trose lekovi.

Ne vezano za prasice, ali sto se tice karence, ljudi uopste ne obracaju paznju na to. Zato vecinu povrca kupujem u megamarketu, jer verujem da tu ima neke kontrole. Na pijaci nema nikave kontrole.

Malo me nervira sto sve nase se predstavlja kao najbolje. Kao da drugi ne znaju da tove svinje i da proizvode dobro meso. Svi koristite premikse i gledate da nadjete onaj gde ce prase/tovljenik da ima najbolju mogucu konverziju. Sad pojedini hoce da me ubede kako je to full i super, a madjarski prasici nisu dobri? Pa i oni hrane istim premiksima kao i mi.

Po cemu I Madjarsko moze biti kvalitetnije od domaceg mesa? Ipak je domace jos uvek sigurnije, kvalitetnije,,,

Kod nas je sve forme radi ,i da se naplati pecat.Prosle godine ja prodajem prasice za Pirot,veterinar udara marke na vagi,bez vakcine i overava transport.Dezinfekcija kamiona se isto samo naplacuje.Ne znam kako je u Madjarskoj,ali zato znam kako je kod nas.Mom kumu skolski drug proda prase tek bodeno Invermektinom.Kupio covek detetu za rodjendan,svi gosti podobijali proliv.Ovaj se posle vadi,kao nije znao zasta ovaj kupuje.Sigurno je kupio jedno prase za tov.Na farmama bar radi neki veterinar,koji zna sta i kad daje prasicima,a ne svercer sa nesvrsenom osnovnom skolom bode sta ima pri ruci,samo da odrzi prase u zivotu dok ne prodje vagu.
Drugacije je kad se kupuje od nekog kod njega kuci,retko je ko necovek da proda leceno prase.

Nema tu nista zdravo pocev od vazduha, do zemje, vode kise, pa svejedno dali je prskano gmo ili bilo sta.
Za ove bio gazde samo pitanje koje ne daju prasadima premix soju.... Dali ste uvereni u to da svoj proizvod kukuruz jecam tritakal.... potpuno zdrava hrana? Da nema vise aflatoxina od dozvoljene i da ne nabrojavam dalje jel nisam bas strucnjak....

Cena kod nas u Backu 250 do 30kg

Nazad
Vrh