Cena malih prasića na tržištu

Ovaj moj komsija iz Race sto pljuje Madjare kako su im svinje jele GMO soju. Neka napise koja se soja najvise seje ovde u nasoj okolini, a seje se 90% GMO soja i niko nije kaznjen zbog toga...

U Madjarskoj je strogo zabranjen GMO i dobro je sto se uvoze svinje iz Madjarske neka bar gradjani jedu zdravo meso...

Moj upis nije napisan sa namerom da vredjam bilo kog proizvodjaca, napisan je kao odgovor na "GMO" iz Madjarske.

@Crni Gruja
Ja se nisam selio iz grada na selo, na selu sam rodjen i tu zivim, radim i odlicno znam sta se sve radi :ppozdrav:

Molim te kad nađeš malo vremena da mi obezbediš jedno 100 kila GMO soje da je pošaljemo na alanizu u 100 evra da vidimo ko će da izgubi.

- - - - - - - - - -

Kod nas je cena 230 - 250 na pijaci, ja ih prodajem po 270 i ide solidno, drugačije nemam računicu bolje je da ih utovim. Prošle godine sam pogrešio nisam prodao, a ove možda opet pogrešim.

Nisam rekao da su naša su mašarsak lošija, ali da su jela GMO-soju jesu jer znam ljude koji ih kupuju na veliko tačka.
Ako ne budemo čuvali svoje proizvode i proizvođače nećemo imati više ničega pa ni proizvoda. Slažem se da mora mnogo kontrole da se uvede jer znam da i lečene životinje uginu, ali neki ih prodaju a ja ih zakopavam, teško je ali ne može drugačije.

Ako želite da jedete paradajz sa ukusom ničega, pečenje sa mirisom, ali bez ukusa onda izvolte. Kada sam išao u Chicago nisam verovao dok nisam probao, pečenje, ali sra... živo, a paradajz kao kod nas jesenji. Kod mene gosti kada pojedu prasence uvek pitaju da kupe jer ima i miris i ukus.

Jel ima neko oko 50kom prasica za prodaju sa nekom prosecom kilazom 25kg?I cena?

Ovde kod mene u okolini Grocke postoje ljudi koji se ozbiljno bave ovim poslom. Preprodaju (ne proizvode), kolju, peku. Narokali su cenu za živu meru i do 350rsd! Postupak je ovakav - naručiš prase, on ga živo izmeri, zakolje, pregleda?, ispeče i ti dođeš po pečeno prase. Koliko te skrate, ošišaju, ko će ga znati. Uglavnom, jeste gospodski, al' te košta k'o kilo pečenja u kafani (kada odbaciš glavu, papke...). Ko voli, nek izvoli.
Btw, prase koje je pred klanje imalo tačno 20kg, koliko bi ispečeno trebalo da ima na vagi, celo, sa glavom i papcima (od-do, znam da ima odstupanja - kakvog je kvaliteta prase, koliko je ispečeno...)?

Evo, sada sam pričao s komšijom, kupio... Prase 18kg (valjda), izašlo 8.010 dinara! Izmerili ga na mojoj vagi pečeno, ima 8,5kg sa onim kartonom u kom je! Pa tu nema više od 6-7kg onog pečenja što dobiješ u kafani, jbt!
Prase 18kgx350=6.300
Pečenje 13x70=910
Klanje i pregled 800
UKUPNO: 8.010 dinara
8.010/7kg mesa=1.144 dinara!
POVOLJNO!
Najjača fora - on to prase prvi put vidi sada u ovoj kutiji, pečeno, naručio je telefonom prase do 20kg.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo od juce. Kupio sam prase 26 kg zivo, ne sumnjam uvagu, doneo ga kuci i odmah zaklao i ocistio. Kad sam stavio na vagu pokazalo je 18 kg.U tih 18 kg nisam merio iznutrice(dzigerica crna bela srce bubrezi).Da li je normalno da toliko otpadne prilikom ciscenja?

Moje iskustvo od juce. Kupio sam prase 26 kg zivo, ne sumnjam uvagu, doneo ga kuci i odmah zaklao i ocistio. Kad sam stavio na vagu pokazalo je 18 kg.U tih 18 kg nisam merio iznutrice(dzigerica crna bela srce bubrezi).Da li je normalno da toliko otpadne prilikom ciscenja?
Pa to ti je to, kako ljudi pričaju. Živo-očišćeno - minis 30%; živo-pečeno - minus 50%.

Kod nas od 240-preko 35kg do 26-270 ovi ispod 20kg

A sto se klanja tice,ja zaklao 42kg zivo,ocisceno bez iznutrica 32kg....:ppozdrav:

Ovde kod mene u okolini Grocke postoje ljudi koji se ozbiljno bave ovim poslom. Preprodaju (ne proizvode), kolju, peku. Narokali su cenu za živu meru i do 350rsd! Postupak je ovakav - naručiš prase, on ga živo izmeri, zakolje, pregleda?, ispeče i ti dođeš po pečeno prase. Koliko te skrate, ošišaju, ko će ga znati. Uglavnom, jeste gospodski, al' te košta k'o kilo pečenja u kafani (kada odbaciš glavu, papke...). Ko voli, nek izvoli.
Btw, prase koje je pred klanje imalo tačno 20kg, koliko bi ispečeno trebalo da ima na vagi, celo, sa glavom i papcima (od-do, znam da ima odstupanja - kakvog je kvaliteta prase, koliko je ispečeno...)?

oko 8.5-9 kg racunaj 40 % otpada na pecenje od sirovog praseta

- - - - - - - - - -

da to je to

Danas sam zaklao 5 kom, u proseku žive vage od 24-27 kg i kad smo merili očišćene uglavnom otpadne oko 7kg po prasetu(mereni bez iznutrica ), Ina;e klanje je 500 a pregled 300rsd

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh