xsale
Moderator
Ljudi - "Cena malih prasića na tržištu"!
Dosta je bilo.
Komsija kupio bez merenja 5000 kaze ima 20 kg,po meni otprilike 16-17.
Kod svercera
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi - "Cena malih prasića na tržištu"!
Ovaj moj komsija iz Race sto pljuje Madjare kako su im svinje jele GMO soju. Neka napise koja se soja najvise seje ovde u nasoj okolini, a seje se 90% GMO soja i niko nije kaznjen zbog toga...
U Madjarskoj je strogo zabranjen GMO i dobro je sto se uvoze svinje iz Madjarske neka bar gradjani jedu zdravo meso...
Moj upis nije napisan sa namerom da vredjam bilo kog proizvodjaca, napisan je kao odgovor na "GMO" iz Madjarske.
@Crni Gruja
Ja se nisam selio iz grada na selo, na selu sam rodjen i tu zivim, radim i odlicno znam sta se sve radi
Pa to ti je to, kako ljudi pričaju. Živo-očišćeno - minis 30%; živo-pečeno - minus 50%.Moje iskustvo od juce. Kupio sam prase 26 kg zivo, ne sumnjam uvagu, doneo ga kuci i odmah zaklao i ocistio. Kad sam stavio na vagu pokazalo je 18 kg.U tih 18 kg nisam merio iznutrice(dzigerica crna bela srce bubrezi).Da li je normalno da toliko otpadne prilikom ciscenja?
+ nahranjeno pre merenjaPa to ti je to, kako ljudi pričaju. Živo-očišćeno - minis 30%; živo-pečeno - minus 50%.
Ovde kod mene u okolini Grocke postoje ljudi koji se ozbiljno bave ovim poslom. Preprodaju (ne proizvode), kolju, peku. Narokali su cenu za živu meru i do 350rsd! Postupak je ovakav - naručiš prase, on ga živo izmeri, zakolje, pregleda?, ispeče i ti dođeš po pečeno prase. Koliko te skrate, ošišaju, ko će ga znati. Uglavnom, jeste gospodski, al' te košta k'o kilo pečenja u kafani (kada odbaciš glavu, papke...). Ko voli, nek izvoli.
Btw, prase koje je pred klanje imalo tačno 20kg, koliko bi ispečeno trebalo da ima na vagi, celo, sa glavom i papcima (od-do, znam da ima odstupanja - kakvog je kvaliteta prase, koliko je ispečeno...)?
Moje iskustvo od juce. Kupio sam prase 26 kg zivo, ne sumnjam uvagu, doneo ga kuci i odmah zaklao i ocistio. Kad sam stavio na vagu pokazalo je 18 kg.U tih 18 kg nisam merio iznutrice(dzigerica crna bela srce bubrezi).Da li je normalno da toliko otpadne prilikom ciscenja?
Danas sam zaklao 5 kom, u proseku žive vage od 24-27 kg i kad smo merili očišćene uglavnom otpadne oko 7kg po prasetu(mereni bez iznutrica ), Ina;e klanje je 500 a pregled 300rsdMoje iskustvo od juce. Kupio sam prase 26 kg zivo, ne sumnjam uvagu, doneo ga kuci i odmah zaklao i ocistio. Kad sam stavio na vagu pokazalo je 18 kg.U tih 18 kg nisam merio iznutrice(dzigerica crna bela srce bubrezi).Da li je normalno da toliko otpadne prilikom ciscenja?