Cena malih prasića na tržištu

Jos ovu god i katanac na stalu.Dosta je bilo....230 i staje otkup za 7 dana.I pecenjari se opametili,pa svi pune hladnjace do 25-og.

Roda super market 399 dinara ja kupio ko sunce .matijevic 479 dinara ocisceno bez dzigerice ,inace danas zvao tipa kod kojeg kupujem prasice za bozic kaze oko 320 dinaracena zive vage reko hvala lepo

Kod nas bio otkup u ponedeljak po 250... Ja sam sebi bezecovo kod ortaka po otkupnoj ceni 2 komada.....

Na pijaci u Šabcu jutros se tražilo od 220 - 400 din/kg
Đžakaroši bili glavni kupci , da nije bilo njih nebi bila ni ta cena ali bilo ih ko sitni mrava ( nisam video da je neko kupio više od 1 kom), tovljačima nije padalo napamet da kupuju po tim cenama
Za 20-tak kg tražilo se 270-290 din/kg
25 - 30 kg se tražilo 240-270 din/kg a preko 30 kg 220 - 230 din/kg
Za male 12-13 kg se tražilo 400 din/kg
Većina prodavaca bili šverceri , njima lepo , boli njih ....

Poslednja izmena:
Nigde ne glumim "gazdu", cak me izuzetno nervira taj pojam i uvek sam na strani malih poljoprivrednika. Nekom sam odgovorio na fb, ali cu i ovde. Ako je zivo 250din, dok se uredi otpadne 30-35%, treba da platim klanje 500din, treba da platim pregled 300din. Moram paliti 539 i kavezom se vozati. I naravno sve se placa odmah. U rodi kad izracunam to izadje slicno, samo sto nemam cimanja i angazovanosti pola dana oko jednog praseta. Sto se tice da li su odmrznuti ili ne, to su prasici sa farmi poput neoplantine. Njima se isplati jer ne placaju klanje 500din, i klanicar im radi za 200e ceo mesec i za mesec dana zakolje 3000 komada (nemam pojma, ali ako je linija to ide brzinom svetlosti) i ne placaju pregled vec imaju svog veterinrskog tehnicara koji to radi opet za platu. Nadam se da je sad jasnije. A kad uzmete ko meni garantuje cime hrane ljudi u selu? Kupim prase/tovljenika od strine uvek kad ima u trenutku kad meni treba jer ZNAM kako hrani. Kako ja da znam za sve ljude u selu kako hrane?

Nazad
Vrh