Cena malih prasića na tržištu

Svega cu se ja nacitati na ovom forumu.. ma najbolje je kupis u super marketu .. nema zdravije, pregledano,uradjeno i dobijes i bolestinu , bez cimanja a sve za male pare.. neznam sto se mi uopste bavimo svinjarstvom.. auu odosmo u:off_topic:

Kovacev znam i ja da zakoljem, ali necu da se prljam ako me ovako kosta isto i ne radim nista. Drugo u mesari pogledam jedno, drugo trece i uzmem koje mi najvise odgovara. Da je cena u mesarama 500-600din onda je ok cimati se, zarad ustedice od 1000din iliti gajbe Lav Dundjerskog, ako je za iste novce, onda mi je lakse da ne radim, nego da radim :osmeh:

Na pijaci u Šabcu jutros se tražilo od 220 - 400 din/kg
Đžakaroši bili glavni kupci , da nije bilo njih nebi bila ni ta cena ali bilo ih ko sitni mrava ( nisam video da je neko kupio više od 1 kom), tovljačima nije padalo napamet da kupuju po tim cenama
Za 20-tak kg tražilo se 270-290 din/kg
25 - 30 kg se tražilo 240-270 din/kg a preko 30 kg 220 - 230 din/kg
Za male 12-13 kg se tražilo 400 din/kg
Većina prodavaca bili šverceri , njima lepo , boli njih ....
I ja sam danas bio na pijaci u Sapcu bas sam se prijatno iznenadio sa cenama

za svoje pare kupujte gde god hocete...imam samo 6 krmaca i nemam problem da rasprodam prasad,tako da prustim sebi luksuz da kome jednom bude skupo da kupi od mene sledeci put necu ni da mu prodam

- - - - - - - - - -

To je tvoja sreca ali ne i razlog za oholost.
Dodji u moj komsiluk gde nema kuce u blizoj okolini bez 5-15 krmaca ,a priliv prasadi za tov iz Backe ,Srema ,Pocerine se meri hiljadama pa diktiraj cenu.....

danas sam bio na pijaci u selevcu kupovao prasice cena bila od 250-270 za prasice do 25 kg,imalo i velikih od 30-35 po 200,velika ponuda a velika i potraznja. a dobio sam informaciju da DIS uvozi prasice iz Madjarske po 215 din najteze 23 kg.

bozicna_akcija.jpg
DIS-ova akcija!
Sramota sta rade sa cenom.

Nazad
Vrh